Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2017
Dziękuję wszystkim za tak miłe powitanie!!! 
Cytat:
Napisane przez NaamaH6669
Witaj! Ja tez mam OM 16 grudnia i termin na 22.09 [emoji6]
My z młodym dziś się wynudzilismy. Trochę mam dość siedzenia w domu, ale do pracy już nie wrócę. Brak mi pomysłów na kreatywna zabawę ze Stasiem...
|
Sprawdź bloga "moje dzieci kreatywnie" - skarbnica pomysłów na kreatywne zabawy 
Cytat:
Napisane przez ania_mala
Cześć dziewczyny, cześć Madzieeek-koleżanko po fachu. Ja aktualnie w stanie spoczynku, bo na macierzyńskim.Odchowam trochę najmłodsze i bede szukać nowej pracy, bo obecne przedszkole mi podziękowalo  jaka grupę wiekową prowadzilas?tez 25dzieci na 1 panią?ja poszłam na zwolnienie w 5 miesiącu, jak zaczęły mnie meczyc jelitowki i coraz większy brzuch 
|
Przedszkole państwowe więc tak - jedna nauczycielka, 25 dzieci...
Prowadziłam aktualnie grupę 5-latków, już trzeci rok tą samą grupę, więc trochę mi żal, że nie doprowadzę ich do końca tego roku. Ale z drugiej strony trochę mi ulżyło, bo w tym roku coś dziwnego wydarzyło się z moimi dziećmi. Przez dwa lata byli super grupą, świetnie się pracowało, a teraz jako 5-latki stali się grupą niezwykle ciężką, mocno absorbującą...no coś dziwnego się wydarzyło Sprawy nie ułatwia moja zmienniczka, która...delikatnie mówiąc...ma wywalone na pracę Pozwala dzieciom na wszystko, a sala po jej zmianie wygląda jak pobojowisko. Uznałam, że to już nie na moje nerwy 
Mam jeszcze lekki dylemat w związku z tym, że jestem w połowie stażu na dyplomowanego, no i jeśli zostanę na zwolnieniu, a potem pójdę na rok macierzyńskiego, to niestety mi przepadnie to, co zrobiłam. A skończyłam m.in. studia podyplomowe. No i sama nie wiem za bardzo co robić...
Cytat:
Napisane przez maluchna30
[/COLOR]Madzieeek, Ania mala ja też nauczycielka, ale 4-6! 😉
|
Zbiera się niezłe grono pedagogiczne 
Cytat:
Napisane przez rudaska
Hej Madzieeek, mam ten sam termin i też chcę wagę  Innej opcji nie biorę pod uwagę
|
Sama jestem wagą, dlatego tak bym chciała... 
Cytat:
Napisane przez Alexia9119
Heej Madzieeek- ja też mam termin na 22 września, dużo nas tutaj z tym dniem  Nie przejmuj się brakiem objawów- u mnie występowała jedynie senność (która już zresztą minęła) i mdłości (miałam je może 3 dni...  ) Ciesz się tym stanem bez dolegliwości, bo z tego co piszesz masz multum innych wrażeń 
|
Oj to prawda, wrażeń mi nie brakuje 
Cytat:
Napisane przez BLOND_PRINCESSKA
Madzieeek Witam nową mamusię  ale miałaś przygody 
jakie tsh Ci wyszło? Ja miałam 10,11 i w ciągu niecałego 1,5 miesiąca brania euthyroxu spadło do 1,39 
|
Ja miałam 5,200, dostałam euthyrox 75 i po dwóch tygodniach właściwie spadło do 1,0. Póki co mam utrzymaną dawkę, niedługo będę powtarzać badania, zobaczymy, co tam się pokaże tym razem...
Powiedzcie, jakie książki czytacie/przeczytałyście?
Moja pani doktor zabroniła czytać internety Chyba najwyższa pora sięgnąć po jakąś fachową literaturę...bo póki co przeczytałam tylko "Ciężarówką przez 9 miesięcy" Muszę też chyba wrócić do książek Pawła Zawitkowskiego - czytałam jego poradniki i oglądałam filmiki jak opiekowałam się jednym niemowlakiem (poza przedszkolem mam spore doświadczenie jako niania, a mój najmłodszy podopieczny miał 4 tygodnie! Nie jestem więc taka całkiem zielona, ale wiadomo, że ze swoim dzieckiem to jeszcze inaczej ) i byłam zachwycona. Zresztą wybieram się na bezpłatne warsztaty "Mama wie", podczas których Zawitkowski ma być ekspertem. Sprawdźcie sobie, jeśli jesteście zainteresowane, czy macie gdzieś w pobliżu warsztaty 
Życzę Wam fajnej i beztroskiej soboty, udanych imprez i spotkań z rodziną i znajomymi
|