Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Janusz, Grażyna - normalna rodzina - januszowanie część PIĄTA
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2017-03-27, 00:22   #1490
Veredise
Zakorzenienie

Dot.: Janusz, Grażyna - normalna rodzina - januszowanie część PIĄTA

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
Czemu twierdzisz, że nikt na to nie wpadnie i że nikogo to nie szokuje?
Twierdzenie, że pomoc dziecku jest ważniejsza niż pomoc psu nie oznacza, że automatycznie stajemy się bezduszni na cierpienie zwierząt, co to za logika?
Nie twierdzę, że nikt na to nie wpadnie, tylko nikt z tych, dla których dzieci to świętość a zwierzaki to "tylko zwierzaki".
I nigdzie nie napisałam, że tak to działa - chodziło mi tylko o osoby, które twierdzą, że są takie wrażliwe na krzywdę, która dzieje się dzieciom, a zwierzęta mają totalnie w poważaniu. Dla mnie to się nie składa w całość - albo się ma w sobie empatię i jest wrażliwym na krzywdę wszystkich (choć nie mówię, że w równym stopniu, bo to raczej nie jest możliwe i zdrowe raczej też nie - bo doszłoby do tego, że można płakać przy krojeniu marchewki, bo to w końcu roślina, a roślina też żyje, aczkolwiek już np. wycinka całego lasu czy bezsensowne niszczenie roślin może dużo bardziej poruszać), albo się tej empatii nie ma i się nie udaje, że ją się ma.

Veredise jest offline Zgłoś do moderatora