|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1471 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Janusz, Grażyna - normalna rodzina - januszowanie część PIĄTA
Matko, możemy zejść już z tematu ekologii, podpasek, tamponów, pieluch, kubeczków i psów?
|
|
|
|
#1472 | |
|
wańka wstańka
|
Cytat:
|
|
|
#1473 |
|
Konto usunięte
|
A ja widzę.
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1474 |
|
Zadomowienie
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;72275126]Matko, możemy zejść już z tematu ekologii, podpasek, tamponów, pieluch, kubeczków i psów?[/QUOTE]
To co zaproponujesz, może o nie sprzątaniu po swoim pupilku? ![]() Jest dyskusja to się rozmawia nie wiem w czym problem Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1475 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Tak w ogóle to nie jest wątek o zachowaniach, które nam się podobają lub nie, ani o zachowaniach, które nas denerwują... do tego chyba dążycie aby i ten wątek zamknięto tak jak wcześniejszy w tym klimacie. |
|
|
|
|
#1476 |
|
Konto usunięte
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;72275571]Nie wiem, ale od kilku dni wałkujecie jedno i to samo.
Tak w ogóle to nie jest wątek o zachowaniach, które nam się podobają lub nie, ani o zachowaniach, które nas denerwują... do tego chyba dążycie aby i ten wątek zamknięto tak jak wcześniejszy w tym klimacie.[/QUOTE] Ucinanie kazdej ciekawej dyskusji dlatego, ze schodzi delikatnie w strone offtopu, tez jest grazynizmem. W takim watku jak ten offtopu nie da sie uniknac. |
|
|
|
#1477 |
|
Konto usunięte
|
Nie nic nie bylo na temat przeszlosci tego psa, tylko tyle ze kiedys musial mieszkac w domu bo cos tam.
A ta babka ze sie bachory powinno wywalac z domu a nie zwierzeta. |
|
|
|
#1478 |
|
Konto usunięte
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;72275571]Nie wiem, ale od kilku dni wałkujecie jedno i to samo.
Tak w ogóle to nie jest wątek o zachowaniach, które nam się podobają lub nie, ani o zachowaniach, które nas denerwują... [/QUOTE] A to o czym
|
|
|
|
#1479 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie większość jest tu Grażynami
jedna mądrzejsza od drugiej Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1480 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Fundacja otoz animals byla ostatnio chyba na 15 miejscu jesli chodzi o przekazane pieniadze z 1% podatu, uwazam ze to nienajgorzej, ponad 4 mln zgarniaja.
|
|
|
|
|
#1481 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1482 |
|
Inez
|
Ale to, że ktoś w ogóle pomaga to już bardzo super (oczywiście nie mówimy tu o SzP czy innych takich).
Wiele ludzi pomaga chorym dzieciom i bardzo dobrze, że się znajdują i pomagają. Jest też masa fundacji zwierzęcych, którym też ludzie pomagają. I to też super. Nie wiem jak w ogóle można napisać coś takiego jak przytoczona tutaj Grażyna. Nie wiem też, jak można ją bronić. Być może część ludzi wolałoby dla swojego schorowanego dziecka godnej śmierci niż męczarni ale eutanazja jest nielegalna, trzeba walczyć o takie dziecko do końca. W ogóle na wizażu większość ludzi deklaruje pomoc właśnie zwierzakom, więc jednak nad tym chorym psem ktoś też się lituje. A to, że zabrali refundacje to bardzo smutna sprawa, zapewne dotkliwa dla wielu osób. Tylko co to ma do tematu? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1483 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Twierdzenie, że pomoc dziecku jest ważniejsza niż pomoc psu nie oznacza, że automatycznie stajemy się bezduszni na cierpienie zwierząt, co to za logika? ![]() Cytat:
|
|
#1484 | |
|
Konto usunięte
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;72276506]A to zapraszam do pierwszej części do pierwszych stron wątku.[/QUOTE]
Dotarłam i tam padło pytanie: co dla was jest wiochą i januszowaniem a co mieści się w waszych granicach normy? Czyli kwestia jak najbardziej dyskusyjna i subiektywna. To miały być takie wypisywanki z cyklu "nabijamy posty" i nie ma dyskusji? To pierwotnie było forum dyskusyjne. ---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- Cytat:
Czysty grażynizm: "inni są gorsi niż ja". |
|
|
|
|
#1485 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Edit: ucielo mi z cytatu, ze to pierwotnie bylo forum dyskusyjne. a juz w ogole ty kopnieta nie powinnas rzucac takimi tekstami, twoje 30 tys üostow w duzej czesci nabitych jest postami nie majacych nic do rzeczy. Edytowane przez ef9f8e413e9eb165fadd201f4168adc65c42d03a Czas edycji: 2017-03-26 o 23:00 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1486 |
|
Konto usunięte
|
Jeśli chodzi o codzienny poziom empatii to wolę otaczać się zwierzętami niż dziecmi. Nie lubię dzieci, mogę to szczerze powiedzieć, że nie drażnią i irytuja.
W sytuacji w której musiałabym wybrać czy uratować jakieś obce dziecko czy psa, np. mojego wybrałbabym oczywiście dziecko. To dlatego, że raz- biologia- człowiek chce ratować swój gatunek bardziej niż inne. Więc podejrzewam, że wiele ludzi sobie gada jak to ratowaloby psy i koty a ludzi nie. Ale jakby przyszło do ekstremalnej sytuacji jest duża szansa,że i tak uratuja człowieka, zadziała instynkt. Dwa, ze jednak jesteśmy gatunkiem bardziej rozumnym niż psy i uratowanie dziecka jest dużo lepsza opcja w tym wypadku. Biorąc pod uwagę jego potencjalne możliwości. W ogóle to nie brałabym takich komentarzy ani ludzi je piszących na poważnie. Szkoda czasu sie oburzac, osoby co wypisuja bzdury robia to wlasnie dla pozyskania uwagi i gownoburzy IMHO. |
|
|
|
#1487 |
|
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#1488 |
|
Konto usunięte
|
Wiadomo że moga być różne sytuacje, chodziło mi o taką gdzie do wyboru jest ludzkie dziecko lub zwierze.
To co ktoś wybierze mając do uratowania mnie to już inna kwestia. Przeciez ludzie ogólnie mają więcej instynktow ochronnych jeśli chodzi o dzieci niż dorosłych. |
|
|
|
#1489 |
|
O RLY?
|
jesu nie, prosze. zaraz zacznie sie kogo byscie ratowaly z pozaru i wpadnie golgie ;/
|
|
#1490 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I nigdzie nie napisałam, że tak to działa - chodziło mi tylko o osoby, które twierdzą, że są takie wrażliwe na krzywdę, która dzieje się dzieciom, a zwierzęta mają totalnie w poważaniu. Dla mnie to się nie składa w całość - albo się ma w sobie empatię i jest wrażliwym na krzywdę wszystkich (choć nie mówię, że w równym stopniu, bo to raczej nie jest możliwe i zdrowe raczej też nie - bo doszłoby do tego, że można płakać przy krojeniu marchewki, bo to w końcu roślina, a roślina też żyje, aczkolwiek już np. wycinka całego lasu czy bezsensowne niszczenie roślin może dużo bardziej poruszać), albo się tej empatii nie ma i się nie udaje, że ją się ma. |
|
|
|
|
#1491 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#1492 |
|
Rozeznanie
|
Empatia moim zdaniem ma to do siebie,że jednak rozczulają nas/mamy potrzebę ochrony jednak nie wszystkich,ale pewne grupy.Niektórzy odnajdują się w pomocy chorym na konkretnie ciężkie choroby,inni wolą pomagać dzieciom,zwierzętom czy środowisku.
Mnie zdecydowanie najbardziej rozczulają zwierzęta oraz ludzie starsi. Co do "kogo byś ratowała z pożaru" to temat już był,i chyba większość nie przejawiała solidarności gatunkowej Dla mnie człowiek nie jest panem i władcą świata,żeby uważać,że cenniejszym jest ratowanie go niż przyrody czy bezbronnego zwierzęcia.Zwłaszcza,że właśnie człowiek potrafi być twórczy ale potrafi też być okrutną bestią. Edytowane przez Arwenka1 Czas edycji: 2017-03-27 o 03:38 |
|
|
|
#1493 | |
|
Biała Dama
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1494 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
uważam że pomaganie choć jednej grupie jest lepsze niż nie pomaganie nikomu. Wysłane z mojego ONE E1003 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1495 |
|
Konto usunięte
|
najważniejsze to pomagać. czy to zwierzętom czy ludziom, nie ma znaczenia. niech każdy wybierze kogoś, kto jest najbliższy jego sercu i po prostu pomaga. bez oceniania wyborów innych, bez wywyższania się, bez wartościowania czyja pomoc jest "bardziej wartościowa".
|
|
|
|
#1496 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=9bfc43f248fa3dd370e3b64 5ec22fc32ebbe1d0f;7229593 6]najważniejsze to pomagać. czy to zwierzętom czy ludziom, nie ma znaczenia. niech każdy wybierze kogoś, kto jest najbliższy jego sercu i po prostu pomaga. bez oceniania wyborów innych, bez wywyższania się, bez wartościowania czyja pomoc jest "bardziej wartościowa".[/QUOTE]
Dokładnie. Nie ma to jak pomagać minus i słyszeć, że to empatia na pkaz bo się nie pomaga innym grupom. Nic nie zniecheca do pomocy, jak takie wspaniałe komentarze.... Wysłane z mojego ONE E1003 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1497 |
|
Zakorzenienie
|
Dokładnie.
Jak można pomagać psom jak dzieci chodzą głodne. Jak można pomagać dzieciom z Afryki jak w Polsce bieda. Jak można pomagać dzieciom jak emeryci mają głodowe emerytury. Jak można pomagać emerytom jak juz i tak niedługo umrą, inwestujemy w młodych. Po co na WOŚP jak można na caritas, i po co na caritas jak można na WOŚP. I tak można do usranej śmierci nie wydając ani złotówki. Послато са GT-I9506 уз помоћ Тапатока
|
#1498 |
|
Konto usunięte
|
Nie wiem pod co to podciągnąć. Większość kosmetyków kupuję Mamie ja. Ostatnio rzadziej się widujemy, skończył jej się krem zmiękczający do stóp, kolan, łokci zatem poinstruowałam ją telefonicznie, aby zwróciła uwagę na zawartość mocznika, marka nieważna. Poszła do osiedlowej drogerii i kiedy o to zapytała stała się obiektem kpin ze strony obsługi, bo przecież "nie ma czegoś takiego". Oczywiście nawet w tej drogerii mieli krem i to nawet z 30% zawartością mocznika.
Ja rozumiem,że nie każdy musi się znać na wszystkim, ale orientację w dziedzinie, która wiąże się z pracą mieć się powinno, no a przede wszystkim nie zakładać, że skoro się nie wie to to nie istnieje i jeszcze kpić z kogoś kto ma rację ![]() Trochę poprawiło się w knajpach i już kelnerzy z uśmieszkiem politowania nie poprawiają mojej prawidłowej wymowy macchiato. |
|
|
|
#1499 |
|
Zakorzenienie
|
Nie slyszalam nigdy kelnera który by się śmiał z nazwy macchiato
Послато са GT-I9506 уз помоћ Тапатока
|
#1500 |
|
Konto usunięte
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:12.

jedna mądrzejsza od drugiej
68 - 67 - 66 - 65 - 64 - 63 - 62 - 61 - 60 - 59 - 58