2017-04-04, 11:42
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czerwcowe mamusie 2017 cz. V
Cytat:
Napisane przez Sarenkaa13
Jestem w drugiej ciazy ale z Corka nie mialam az tak. Od ok 15-16 tyg czuje bardzo regularne ruchy. Nie bylo dnia zeby nyly slabsze zeby czestotliwosc kopniakow mnie martwila czy zastanawiala...
Od kilku juz dobrych tygodni nie czuje kopniec a rozpychanie, wystawianie różnych czesci ciala.
Mlody tak sie rozpycha ze mam wrazenie ze mi brzuch rozerwie. Jest mega silny i mega aktywny. Mimowolny ramiec brzucha non stop. Czasem mam wrazenie ze nawet slysze te uderzenia
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
Ja miałam tak z kolei z pierwszą ciaza. Ruchy poczułam juz chyba w 12-14 tc i w pewnym momencie to czułam takie rozpychania, czasem bardzo intensywne, wręcz sprawiające ból 🙁 teraz dopiero po 20 tc coś ruszyło. Obecnie, wiadomo, ruchy czuje często, ale są jeszcze takie bardziej delikatne powiedzialabym. Na pewno związane jest to z ulokowaniem łożyska w głównej mierze. No i malutka jest jeszcze chyba dosyć malutka 😉 Leon rósł zdecydowanie szybciej, ale to nie znaczy, że ta nie przykoksi na koniec 😉
---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------
Cytat:
Napisane przez vanessa1781
Hejo.
Trocge po adrabialam ale tak naprawde to po łebkach 
Ciesze sie ze wszystkie wizyty zakończone pozytywnymi wiesciami, oby tak dalej.
Paula super zakupy.
Sarenka u mnie tez ta ciąż a trochę inna. Śmiałam sie ze córka to byk charpaganek, ale to co teraz syn wyprawia... mam wrażenie ze on w ogóle nie śpi. Ale... niech sie teraz wyszaleje a po porodzie będzie grzeczniutki
Kurczę, znów w nocy nie mogłam spac, tyle ze w ta noc sen z powiek spędzał mi wózek... mam straszną ochotę kupić nowy. Nie mam na niego za bardzo kady bo w sumie nie planowałam...no i mam dylemat. Rozglądam się za używanymi ale nic mi się narazie nie spodobało.
Jak pojadę do żłobka po córkę to znajdę do innego niz ostatnio sklepu i zobaczę co tam mają.
Ja mam dzis dzień pracza  wywaliłam wszystkie ciuchy dla syncia na łóżko i zaczęłam segregowac. Jeju, miejsca na łóżku brakło  tyle sie teho uzbierało  będzie z tego z 8-9 wsadów do pralki, poza tym pieluchy i inne rzeczy. Jak później zobacze rachunek za prad i wodę to chyba padnę 
|
Ja tez tak mam, że jak sobie coś ubzduram to spać nie mogę tylko kombinuje, jakby tu te nowa rzecz nabyć później chodze niewyspana. Także ten, znam ten ból polaz po sklepach pooglądaj wózki, może coś wpadnie ci w oko 😉 jak juz znajdziesz konkretny model, to łatwiej będzie się przekonać do zakupu 😉 no chyba, że faktycznie nie chcesz kasy wydawać, to lepiej spuśc temat, bo szkoda sie nakrecac 😶
a ten poprzedni to jaki masz?
---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------
Cytat:
Jak go kupowałam to nie myślałam że koła są aż tak ważne. Teraz wiem że są jednym z najważniejszych elementów przy wyborze wózka.
Nie czytałam zadnych opinii a Pani w sklepie była tak rozgarnieta ze też nic nie podpowiedziała. Jednak pianki na naszych chodnikach to gehenna.
|
No to powód poważny, a nie jakaś blahostka. Wiec może rzeczywiście poszukaj czegoś innego? Zaspokoisz swoje pragnienia no i maleństwo będzie miało wygodniej 
---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------
Cytat:
No właśnie już kupiłam jeden który się mi PODOBAŁ. Teraz się mi spodobał bebetto ale naczytalam się opinii ze sa złe, że się ciagle psują, łamie się stelaż, pękają dętki itp. Więc już chyba boję się kupować to co się mi PODOBA 
A maz jest jak najbardziej za tym żeby kupić nowy... tyle że tez chciałby w rozsądnej cenie.
|
Noni jeszcze jak maz tez jest za to już w ogóle bajka. Nic tylko szukać.
---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------
Cytat:
Napisane przez jelonekhihi
Dostałam weny do sprzątania. Pewnie dlatego, że się uczyć powinnam.
Dziś od rana w brzuchu dyskoteka. Co chcę nagrać, to milknie.
|
Ja zawsze brałam się za generalne porządki w trakcie sesji, albo chociażby jakichś ważnych zaliczeń w pozostałe dni jakoś tak ciężko mi było się skupić na sprzątaniu 😂
---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ----------
Cytat:
Napisane przez jelonekhihi
Ja już jestem napuchnięta. Kolana mam jak mortadela 
|
Nie martw się, zrobi się cieplej, to szybciutko do ciebie dołączę 😂
|
|
|