Czerwcowe mamusie 2017 cz. V - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-04-03, 22:12   #3361
VelaLuca
Wtajemniczenie

Dot.: Czerwcowe mamusie 2017 cz. V

Cytat:
Napisane przez tunia89 Pokaż wiadomość
I was nadgoniłam.
Mały waży 1270g i jest ułożony główką na dół.
Stópkami kopie po wątrobie
Ładnie ziewał i zasłaniał buźke rączką
A ja bakterii nie mam szyjka zamknięta i długa.
Kazano mu kupić sobie magnez ponieważ zaczęły mi się spięcia brzuszka, łydki nie są opuchnięte póki co

Z tego wszystkiego zapomniałam zapłacić. Zawsze płacił mąż a tu w połowie wizyty (po usg) wyszedł do pracy. Miał dzisiaj badania lekarskie do pracy i udało mu się być chociaz na usg. Więc ja wyszlam, zadzwoniłam do mamy, a że wracała akurat ze sklepu to się z nią zobaczyłam. Mama płaci za palmę na niedzielę a ja szok. Uświadomiłam sobie, że nie zapłaciłam i tak z mamą u ginekologa czekałam, aby zapłacić
Wysłane z mojego GT-N5110 przy użyciu Tapatalka
Gratuluję świetnych wieści po wizycie Ahh...te nasze dzieciory, już nas rozczulają to co dopiero będzie potem jak już się urodzą 😉

Cytat:
Napisane przez daiquiricubano Pokaż wiadomość
Wydatków jest tysiąc, aż żałuję, że też nie wpisuje wszystkiego w jakiś notes, bo dopiero pewnie końcowa suma zrobi "wrazenie" 🙁 z drugiej strony może lepiej nie wiedzieć? 😉

Ja wychodzę z założenia, że tanie rzeczy najczęściej i tak wychodzą drogo. Szybciej się zużywają, niszczą, wiec częściej trzeba wymieniać. Czasem naprawdę warto zainwestować, dołożyć i kupić lepsze. No i są rzeczy, na których się nie oszczędza, ja mam tak na przykład z butami dla Leona albo z jakimis rzeczami czy sprzętami do domu. Pierwsze, bo wiem, jak ważne są pierwsze buty i nie zamierzam na nim eksperymentować, a drugie, bo mam wrażenie, że lepsza np pralka dłużej i lepiej posłuży.
Też wychodzę z tego założenia że co tanie to drogie. Ale wiesz...starych przekonań nie wyplewisz 😕

Cytat:
Napisane przez pannaanna_87 Pokaż wiadomość
Vela spoko jak bedzie tak daleko to bede Ci pisac..ciekawa jestem a to potem przez neta zamawialas? U nas przedstawiciela nie bylo a ci ratownicy to może dlatego. Dzieki
Zamawialam u niego poprzez maila. Napisałam co chcę, adres do wysyłki i czekam na kuriera. Płatność wzięłam za pobraniem. Spoko jak coś to pisz ☺

Cytat:
Napisane przez ewelinka2311 Pokaż wiadomość
A powiedzcie mi jeszcze, tokso w ciąży jest obowiązkowa czy zalecana?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Raczej obowiązkowa - raz na trymestr.

Cytat:
Ja tez się witam tak jak pisałam wczoraj po wizycie. Nie mogłam się jej doczekać, a tu buch! I zleciało 🙁 znowu trzeba będzie czekać 😭

U nas wszystko w porządku, tak jak mówiłam młoda "wisi" juz główka na dół (wyczulam ja juz dawno &#129303, szyjka długasna i twarda no i wszystko jest tak, jak należy 🤗 zaczęłam 29 tydzień a Malutka ma 1100 g. Jest jakby tydzień mniejsza niż przewidują normy (dla zainteresowanych - te "normalne normy"), ale jak porównałam z Leonem to on był na tym etapie tydzień do przodu, wiec równowaga w przyrodzie zachowana 😎😉 od tygodnia gdzieś odczuwam, ze napina mi się brzuch, ale to tak jak myslam macica trenuje przed finałem i jest to zupełnie normalne - około 10 takich bezbolesnych napięć w ciągu dnia nie powinno martwić. Chociaż jest to następna rzecz, jaka odróżnia moja ciążę obecna od poprzedniej, bo wcześniej tych skurczów nie odczuwałam 😉

Ale Wam zazdroszczę że Wasze dzieciaczki już się obróciły główką... Też chcę 😭
Codziennie leżę jak głupia głową w dół i nic...

Twoja Pola ciut mniejsza od mojej ☺ Super że szyjka trzyma, same dobre wieści dzisiaj ☺

Stary 2017-04-03, 23:11   #3362
monika860902
Zakorzenienie

Daiquiricubano super ze wizyta udana i z malutką wszystko ok. Juz sie robi mala panienka 😊
Co do tokso to ja mialam tylko na poczatku ciazy czyli tylko raz

[img]//www.suwaczki.com/tickers/p19uyx8d6i1d1j97.png[/img]
monika860902 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-03, 23:14   #3363
VelaLuca
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez monika860902 Pokaż wiadomość
Daiquiricubano super ze wizyta udana i z malutką wszystko ok. Juz sie robi mala panienka 😊
Co do tokso to ja mialam tylko na poczatku ciazy czyli tylko raz

Monika to zbadaj sobie przy najbliższej okazji. Tak dla świętego spokoju. Teraz zaczynają się owoce, warzywa więc lepiej zbadać

Stary 2017-04-03, 23:50   #3364
monika860902
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez VelaLuca Pokaż wiadomość
Monika to zbadaj sobie przy najbliższej okazji. Tak dla świętego spokoju. Teraz zaczynają się owoce, warzywa więc lepiej zbadać

No w sumie fakt. I ta salata 😊

Stary 2017-04-04, 06:53   #3365
Daga825
Wtajemniczenie

Z tokso to nie jest obowiązek, jeśli wiesz, że to przeszlas i jest niereaktywne. W tym jednym przypadku nie trzeba powtarzać.

---------- Dopisano o 06:53 ---------- Poprzedni post napisano o 06:43 ----------

Witam się przy słodkiej kawie pogoda się skończyla, więc dziś będzie dzień gospodarczy w domu.. Nuuda

Daga825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-04, 07:11   #3366
jelonekhihi
Zakorzenienie

Hej U nas pogoda jeszcze się trzyma.
jelonekhihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-04, 07:35   #3367
pannaanna_87
Zakorzenienie

Hej. Wstalam. Maz juz buszuje od 7..wyslalam gondo fryzjera zeby jakos wygladal na sesji..co z tego ze ja mam siwki 😂 pogoda fajna wiec mamy nadzieje..ze sesja sie uda.

Arleta jakos bylam pewna ze wizyte masz dzisiaj. Drobniutka modeleczka po mamusi. Super..za dobre wiesci.

Mnie dziś obudzil taki bol...przeszywajacy..jakb y prad..mega nieprzyjemny..przy samej bozenie..juz go kiedys mialam..poszlam do kibelka..zmienilam pozycje i mi przeszlo..

Nic..trzeba robic sniadanko o się szykowac bo o 10 wyjazd

pannaanna_87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-04-04, 07:36   #3368
Mirissa
Raczkowanie

Witajcie z rana .

U mnie wiosna nadal nie odpuszcza i niech tak zostanie!!!
Widzę, że u większości weekend minął przy kiełbaskach z grilla i w Rossmannie . Też skorzystałam z promocji i kupiłam pieluchy 1 i parę kosmetyków z Babdydreama i Hippa. Aż żal nie korzystać! No i mleko modyfikowane dla starszaka - ale to poza konkursem . Pewnie do 9.04 jeszcze kilka razy obrócę, żeby dokupić jakieś bzdurki typu płatki to mycia pupy itp. Zawsze to parę rzeczy do przodu.

Dziewczyny po wizytach - gratki, że wszystko jest ok i dzieciaczki ładnie rosną i wiszą główkami w dół . A te, którym nie wiszą, to jeszcze mają czas na obrócenie - wszystko w swoim czasie!
Byłam na wizycie w piątek. Na szczęście wyniki krwi ok, a u malutkiej też wszystko w porządku. Chociaż nogi ma dłuższe o jeden tydzień, więc to trochę zawyża wagę . Ale nie obrażę się, jeśli będzie miała długie nogi po mężu . Kolejna wizyta za niecałe 3 tygodnie, a w międzyczasie wypada mi termin USG III trymestru... robi się coraz poważniej!

Paula - super łowy w lumpku! zwłaszcza miałaś farta co do spodni! Cudo!

Ja nie potrafię znaleźć w lumpach nic dla siebie, dlatego wychodzę z pełnymi siatami ubranek dla dzieci. Więc i tak nie narzekam... wyprawkę ubrankową dla malutkiej mam już prawie w komplecie (w sumie to w nadkomplecie, bo przy okazji kupuję też większe ciuszki).
Mirissa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-04, 07:40   #3369
tunia89
Zakorzenienie

Cytat:
Tunia hehe kalafiorek ekstra. .ze wizyta udana

Kalafior ciążowy jak nic
Cytat:
Tunia, gratulacje! Super informacje

---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ----------

Nie wiem w sumie. Raczej obowiązkowa 🤔 zalecana jest chyba cytomegalia 🤔

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ----------

Dużo się tego gromadzi niestety, ale urodzisz to szybko ci dużo spadnie i zanim się obejrzysz znowu będziesz szczuplutka pewnie 😉 dużo w organizmie tez się wody odkłada i to stąd tak samo 🙁

Cytat:
To ciut mniejszy od mojego 😍 ale i tak juz duzy 😊 no ale super bylo pewnie zobaczyc jak ziewa i zaslania buzke😍 ja mojego w takiej sytuacji nie widzialam.

Cytat:
Napisane przez VelaLuca Pokaż wiadomość
Gratuluję świetnych wieści po wizycie Ahh...te nasze dzieciory, już nas rozczulają to co dopiero będzie potem jak już się urodzą 😉

Też wychodzę z tego założenia że co tanie to drogie. Ale wiesz...starych przekonań nie wyplewisz 😕

Zamawialam u niego poprzez maila. Napisałam co chcę, adres do wysyłki i czekam na kuriera. Płatność wzięłam za pobraniem. Spoko jak coś to pisz ☺

Raczej obowiązkowa - raz na trymestr.

Ale Wam zazdroszczę że Wasze dzieciaczki już się obróciły główką... Też chcę 😭
Codziennie leżę jak głupia głową w dół i nic...

Twoja Pola ciut mniejsza od mojej ☺ Super że szyjka trzyma, same dobre wieści dzisiaj ☺

Mąż to był wpatrzony jak w obrazek w to nasze maleństwo <3

Wysłane z mojego GT-N5110 przy użyciu Tapatalka

<3 33/40 <3

jestem zołzą i dobrze mi z tym
tunia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-04, 07:42   #3370
Mirissa
Raczkowanie

Cytat:
Nie no 10 to nie mam, może z 5-6, ale może ich być więcej, byle nie bolały 😊

Matko i córko, jak sobie przypomnę, jaką opuchnięte byłam z Leonem to aż mi się słabo robi. 2 lata temu lato tez było nieziemsko gorące, a ja i czerwiec i lipiec i sierpień i wrzesień walczylam z tym upałem i puchlam, puchlam, puchlam a żeby było śmieszniej, to w połowie sierpnia byłam świadkiem na ślubie, wiec wyglądałam, jak paczek w maśle 😨
Doskonale pamiętam lato 2015 . Ostatnie miesiące ciąży... ale czułam się super! Codziennie koktajle truskawkowe, świeże warzywa i owoce, bezproblemowe ubieranie się - bo wystarczyło wskoczyć w szorty, koszulkę i japonki albo cienką sukienkę... do tego każdy mi współczuł ciąży w takim upale i przynosił tony lodów na pocieszenie . Fajny to był czas . W tym roku o tej porze pewnie większość dnia będę spędzała z maluchem na spacerach i też będzie fantastycznie! Oby tylko starszak dobrze przyjął nowego domownika..., bo tego się najbardziej boję.
Mirissa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-04, 07:44   #3371
paula.cw
Zakorzenienie

Cytat:
Vela spoko jak bedzie tak daleko to bede Ci pisac..ciekawa jestem a to potem przez neta zamawialas? U nas przedstawiciela nie bylo a ci ratownicy to może dlatego. Dzieki

Arletka no..wiesz..tak spojrzała na mnie ta polozna...ze ten brzuch taki wielki jakbym juz z 20 kg przybrala 😂 ale fakt faktem jak maz mi porobil fotki na naszej wycieszcze to widzialam ze sie ulewa tu i uwdzie
.jak się robi selfie to sie korzystniej wyglada 😂
Cos mi się oczy zamykają..lece spac bo jutro intensywny dzień: *

U nas też go nie było a to ratownicy przekazali wizytówki. Ciekawe czy to Ci sami jeżdżą... bo ja nie wiem czy wizytówkę znajdę
Cytat:
My się zmieścimy w sumie w jakoś w 3,5 tysiącu
Z tym ze ja ubranek niewiele kupiłam, a jak już to za jakieś grosze na licytacji czy lumpie.
Nie spisuje dokładnie wydatków, ale pamiętam co ile kosztowało bo w sumie zbiorowo większość kupowałam no i trochę innych rzeczy miałam po kimś

Ja te 4200 to liczylam z prezentami które mają nam kupić rodzice. Ale już ciuszków które dostałam nie liczyłam bo nie ma jak. I laktarora które dostałam ale pewnie bym takiego drogiego nie kupiła sama.
Cytat:
No o arleta..spodenki 42 mowia same za siebie..ale wzięłam wygodniejsze..w czyms w lato trzeba Chodzic.
Pocieszam sie tym..ze dziś polozna mowila..ze ten tluszcz z bioder i plecow nie konieczne odklada sie z jedzenia..gromadzi się przez hormony..bo pozniej jest wykorzystywany do mleczka dla dzidziusia..oby tak bylo 😂

Estrogeny robią swoje. Ja cellulitu nie miałam a teraz jest niestety. Mam nadzieję że zniknie 😐😐😐
Cytat:
A powiedzcie mi jeszcze, tokso w ciąży jest obowiązkowa czy zalecana?

Jakby była obowiązkowa to NFZ by refundowal a z tego co wiem to nie refunduje bo pisałam ostatnio
Ale jak jest wynik negatywny to się powinno raz na semestr zrobić.

Cytat:
Ja tez się witam tak jak pisałam wczoraj po wizycie. Nie mogłam się jej doczekać, a tu buch! I zleciało 🙁 znowu trzeba będzie czekać 😭

U nas wszystko w porządku, tak jak mówiłam młoda "wisi" juz główka na dół (wyczulam ja juz dawno &#129303, szyjka długasna i twarda no i wszystko jest tak, jak należy 🤗 zaczęłam 29 tydzień a Malutka ma 1100 g. Jest jakby tydzień mniejsza niż przewidują normy (dla zainteresowanych - te "normalne normy"), ale jak porównałam z Leonem to on był na tym etapie tydzień do przodu, wiec równowaga w przyrodzie zachowana 😎😉 od tygodnia gdzieś odczuwam, ze napina mi się brzuch, ale to tak jak myslam macica trenuje przed finałem i jest to zupełnie normalne - około 10 takich bezbolesnych napięć w ciągu dnia nie powinno martwić. Chociaż jest to następna rzecz, jaka odróżnia moja ciążę obecna od poprzedniej, bo wcześniej tych skurczów nie odczuwałam 😉

A jak się czuje to napięcie? Że po prostu brzuch jest twardszy czy czuć jakieś ciagniecie? Bo mi się czasem takie twardy robi wczoraj nawet mąż zauważył i się zdziwił. Ale ja nic nie czuje.
Cytat:
Napisane przez marikaxp Pokaż wiadomość
O mamo doczytałam jestem na maxa wkurzona od wczoraj - pomalowała mi siostra wczoraj włosy i zamiast "średni brąz' wyszły czarne 😂 a do tego z przodu bardziej niż z tyłu. Niby nic takiego, alee miałam dziś sesje. I już się boje efektów. Pusta głowa 😖

Wyplucze się. Tak to jest z tymi brazami. Żeby był średni brąz to trzeba chyba blondem farbowac. Szkoda tylko że akurat na sesję jak się źle czujesz

Ja dzisiaj jadę do kardiologa.
A jutro na rzęsy idę Mam nadzieję że mi dobrze dobierze.

Kobiecy blog o treningu siłowym i zdrowym odżywianiu- artykuły, jadłospisy, przepisy- Zapraszam
paula.cw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-04, 07:53   #3372
marikaxp
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mirissa Pokaż wiadomość
Doskonale pamiętam lato 2015 . Ostatnie miesiące ciąży... ale czułam się super! Codziennie koktajle truskawkowe, świeże warzywa i owoce, bezproblemowe ubieranie się - bo wystarczyło wskoczyć w szorty, koszulkę i japonki albo cienką sukienkę... do tego każdy mi współczuł ciąży w takim upale i przynosił tony lodów na pocieszenie . Fajny to był czas . W tym roku o tej porze pewnie większość dnia będę spędzała z maluchem na spacerach i też będzie fantastycznie! Oby tylko starszak dobrze przyjął nowego domownika..., bo tego się najbardziej boję.
Ja rodziłam pod koniec Sierpnia i aż tak dobrze nie wspominam dlatego tym razem chciałam uniknąć ciąży w lato i prawie się udało- mam nadzieje , że mały nie przykisi się do Lipca😁

Paula - jakie piękne te ubranka. A te rampersy 😍.

Gratuluje super wieści z wizyt

Sent from my SM-J510FN using Wizaz Forum mobile app

---------- Dopisano o 07:53 ---------- Poprzedni post napisano o 07:52 ----------

Cytat:
Napisane przez paula.cw Pokaż wiadomość
U nas też go nie było a to ratownicy przekazali wizytówki. Ciekawe czy to Ci sami jeżdżą... bo ja nie wiem czy wizytówkę znajdę

Ja te 4200 to liczylam z prezentami które mają nam kupić rodzice. Ale już ciuszków które dostałam nie liczyłam bo nie ma jak. I laktarora które dostałam ale pewnie bym takiego drogiego nie kupiła sama.

Estrogeny robią swoje. Ja cellulitu nie miałam a teraz jest niestety. Mam nadzieję że zniknie 😐😐😐

Jakby była obowiązkowa to NFZ by refundowal a z tego co wiem to nie refunduje bo pisałam ostatnio

A jak się czuje to napięcie? Że po prostu brzuch jest twardszy czy czuć jakieś ciagniecie? Bo mi się czasem takie twardy robi wczoraj nawet mąż zauważył i się zdziwił. Ale ja nic nie czuje.

Wyplucze się. Tak to jest z tymi brazami. Żeby był średni brąz to trzeba chyba blondem farbowac. Szkoda tylko że akurat na sesję jak się źle czujesz

Ja dzisiaj jadę do kardiologa.
A jutro na rzęsy idę Mam nadzieję że mi dobrze dobierze.

Mam nadzieje dzowniłam do fryzjerki i mówiła , że w ciąży zdarzają się takie kwiatki .. 😨

marikaxp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-04, 07:55   #3373
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Serio? A myślałam, że takie historie to tylko w horrorach, albo programach typu "dlaczego ja" 😨😱

A no serio serio.. dlaczego ja na zywo :p
Cytat:
Napisane przez Mirissa Pokaż wiadomość
Tez sie boje jak corka siostre zaakceptuje.. to rodzicow cycus i moze byc ciezko..
Stary 2017-04-04, 08:20   #3374
mmona24
Zakorzenienie

GG do mmona24

Hej😘 wczoraj przepadlismy z mezem na zakupach...zawsze robimy wielkie zakupy na poczatku miesiaca, zeby miec spokoj...ale wczoraj to.bylo przegiecie...nachodzilam. sie jak glupia.
Ale bylosmy w rossmanie😁 nawet dwoch bo w galerii pustki...
Kupilam dwie paki pampersow 80szt rozm 1 i 2
Waciki do dupli, hipp-plyn do kąpieli, mleczko, oliwke i.kremik. pieluchy flanelowe, woreczki zapachowe na pampery, chusteczki babydream, i jeszcze jakies podklady, podpaski i wyszlo ponad 200zl🤔
Ale rabat ok80zl wiec ok👍

Wymieniam się

Bloguje
mmona24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-04, 08:32   #3375
maajjaa88
Zadomowienie

Tez sie witam z kawka. U mnie nawet cieplo - 11 stopni ale bez slonca. Oby znowu nie padalo.
Cos humoru nie mam dzisiaj

Zaczelam sie zastanawiac czy malowac lozeczko. Mamy zwykle drewnianne i chcielismy polakierowac a teraz sama nie wiem czy zostwic takie jakie jest.
maajjaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-04, 09:02   #3376
starry_eyes
Wtajemniczenie

Dzień dobry
Trochę Was ponadrabiałam i gratuluję udanych wizyt i zakupów
My wczoraj kupiliśmy fotelik z bazą, łóżeczko i materacyk także cieszę się, bo wreszcie coś ruszyło do przodu

Jeszcze sobie przypomniałam, że na wątku ślubnym też miałyśmy dziewczynę, która nas oszukiwała, co chwila rozstawała się z narzeczonym i wracali do siebie i w końcu założyła nowe konto i udawała inną osobę żeby pokazać wszystkim w jakim to jest super związku, potem tych kont jeszcze chyba kilka miała i cały czas nas podczytywała.. Także na publicznych forum różne rzeczy mogą się zdarzać

starry_eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-04, 09:03   #3377
monika860902
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Daga825 Pokaż wiadomość
Z tokso to nie jest obowiązek, jeśli wiesz, że to przeszlas i jest niereaktywne. W tym jednym przypadku nie trzeba powtarzać.

---------- Dopisano o 06:53 ---------- Poprzedni post napisano o 06:43 ----------

Witam się przy słodkiej kawie pogoda się skończyla, więc dziś będzie dzień gospodarczy w domu.. Nuuda

No ja wlasnie przeszlam tokso

Stary 2017-04-04, 09:05   #3378
ewelinka2311
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez paula.cw Pokaż wiadomość

ja mam taki twardy brzuch i skórę mega napiętą i swędzącą w tym czasie :p

wiem, że nie jest refundowana, sama sobie płacę, ale tak z ciekawości pytam, bo w sumie w necie różne informacje znalazłam

Cytat:
Napisane przez maajjaa88 Pokaż wiadomość
Tez sie witam z kawka. U mnie nawet cieplo - 11 stopni ale bez slonca. Oby znowu nie padalo.

Zaczelam sie zastanawiac czy malowac lozeczko. Mamy zwykle drewnianne i chcielismy polakierowac a teraz sama nie wiem czy zostwic takie jakie jest.
u nas podobnie, do tego wieje :p

a jakim lakierem? coś kolorowego chcecie czy przyciemnić trochę?
ewelinka2311 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-04, 09:18   #3379
maajjaa88
Zadomowienie

jakims ekologicznym, ale nie bylam jeszcze patrzec co jest w ofercie. A myslalam o bezbarwnym, zeby tylko zabezpieczyc drewno.
maajjaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-04, 09:21   #3380
Daga825
Wtajemniczenie

Nasze łóżeczko jest z surowego drewna i przyciąga kurz, więc ja też się zastanawiam czy by nie pomalować. Mamy głównie białe meble u dzieci więc pewnie padło by na ten kolor.

Daga825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-04, 09:45   #3381
Sarenkaa13
Rozeznanie

Jestem w drugiej ciazy ale z Corka nie mialam az tak. Od ok 15-16 tyg czuje bardzo regularne ruchy. Nie bylo dnia zeby nyly slabsze zeby czestotliwosc kopniakow mnie martwila czy zastanawiala...
Od kilku juz dobrych tygodni nie czuje kopniec a rozpychanie, wystawianie różnych czesci ciala.
Mlody tak sie rozpycha ze mam wrazenie ze mi brzuch rozerwie. Jest mega silny i mega aktywny. Mimowolny ramiec brzucha non stop. Czasem mam wrazenie ze nawet slysze te uderzenia

Sarenkaa13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-04, 09:51   #3382
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:

Jesli juz to tylko bym polakierowala zeby zabezpieczyc jakos drewno.

Uwielbiam taki "drewniany" kolor.
Sama chcialam takie lozeczko, ale w naszej opcji nie bylo. Padlo na biale wiec.

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

Cytat:
Napisane przez Sarenkaa13 Pokaż wiadomość
Jestem w drugiej ciazy ale z Corka nie mialam az tak. Od ok 15-16 tyg czuje bardzo regularne ruchy. Nie bylo dnia zeby nyly slabsze zeby czestotliwosc kopniakow mnie martwila czy zastanawiala...
Od kilku juz dobrych tygodni nie czuje kopniec a rozpychanie, wystawianie różnych czesci ciala.
Mlody tak sie rozpycha ze mam wrazenie ze mi brzuch rozerwie. Jest mega silny i mega aktywny. Mimowolny ramiec brzucha non stop. Czasem mam wrazenie ze nawet slysze te uderzenia

U mniebteraz tez jest inaczrj.
Pierwsza byla bardzo aktywna i bardziej kopala, pozniej sie jakby lekko przeciagala.

Teraz mlodsza mniej aktywna, ale jak przywali to az boli. A ze starsza nigdy nie bolalo. Uklada mi sie jakos tak ze jajniki bola i pod zebra bardzo sie wpycha.
Stary 2017-04-04, 09:54   #3383
ewelinka2311
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sarenkaa13 Pokaż wiadomość

też mam takie wrażenie fajne to takie

Cytat:
jakims ekologicznym, ale nie bylam jeszcze patrzec co jest w ofercie. A myslalam o bezbarwnym, zeby tylko zabezpieczyc drewno.
myślałam, że chcesz coś poszaleć z kolorem :p polakierój, nawet przetrzeć będzie łatwiej niż takie zwykłe drewniane

powiedzcie mi jeszcze ile płacicie za tokso? chcę iść do prywatnego lab tym razem żeby mieć papierek w domu (w przychodni wszystkie trzyma moj prowadzący), a cennika nie ma. Nie pamietam ile w przychodni płaciłam i rachunku też nie mogę nigdzie znaleźć :p telefonu do nich też nie mogę namierzyć, co za wieś :/
Stary 2017-04-04, 10:05   #3384
vanessa1781
Zakorzenienie

Hejo.
Trocge po adrabialam ale tak naprawde to po łebkach
Ciesze sie ze wszystkie wizyty zakończone pozytywnymi wiesciami, oby tak dalej.
Paula super zakupy.
Sarenka u mnie tez ta ciąż a trochę inna. Śmiałam sie ze córka to byk charpaganek, ale to co teraz syn wyprawia... mam wrażenie ze on w ogóle nie śpi. Ale... niech sie teraz wyszaleje a po porodzie będzie grzeczniutki

Kurczę, znów w nocy nie mogłam spac, tyle ze w ta noc sen z powiek spędzał mi wózek... mam straszną ochotę kupić nowy. Nie mam na niego za bardzo kady bo w sumie nie planowałam...no i mam dylemat. Rozglądam się za używanymi ale nic mi się narazie nie spodobało.
Jak pojadę do żłobka po córkę to znajdę do innego niz ostatnio sklepu i zobaczę co tam mają.

Ja mam dzis dzień pracza wywaliłam wszystkie ciuchy dla syncia na łóżko i zaczęłam segregowac. Jeju, miejsca na łóżku brakło tyle sie teho uzbierało będzie z tego z 8-9 wsadów do pralki, poza tym pieluchy i inne rzeczy. Jak później zobacze rachunek za prad i wodę to chyba padnę
vanessa1781 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-04, 10:09   #3385
ewelinka2311
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez vanessa1781 Pokaż wiadomość
Hejo.
Paula super zakupy.
Sarenka u mnie tez ta ciąż a trochę inna. Śmiałam sie ze córka to byk charpaganek, ale to co teraz syn wyprawia... mam wrażenie ze on w ogóle nie śpi. Ale... niech sie teraz wyszaleje a po porodzie będzie grzeczniutki

Kurczę, znów w nocy nie mogłam spac, tyle ze w ta noc sen z powiek spędzał mi wózek... mam straszną ochotę kupić nowy. Nie mam na niego za bardzo kady bo w sumie nie planowałam...no i mam dylemat. Rozglądam się za używanymi ale nic mi się narazie nie spodobało.
Jak pojadę do żłobka po córkę to znajdę do innego niz ostatnio sklepu i zobaczę co tam mają.

Ja mam dzis dzień pracza wywaliłam wszystkie ciuchy dla syncia na łóżko i zaczęłam segregowac. Jeju, miejsca na łóżku brakło tyle sie teho uzbierało będzie z tego z 8-9 wsadów do pralki, poza tym pieluchy i inne rzeczy. Jak później zobacze rachunek za prad i wodę to chyba padnę
a jaki masz teraz wózek?

też się boję rachunku po tych praniach wszystkich
Stary 2017-04-04, 10:16   #3386
vanessa1781
Zakorzenienie

Cytat:
a jaki masz teraz wózek?

też się boję rachunku po tych praniach wszystkich
Chicco. Fajny, z wyglądu, zgrabny, zwrotny, lekki....ale na piankach
Stary 2017-04-04, 10:18   #3387
ewelinka2311
Wtajemniczenie

Cytat:
Chicco. Fajny, z wyglądu, zgrabny, zwrotny, lekki....ale na piankach
a wtedy Ci pianki nie przeszkadzały?
Stary 2017-04-04, 10:20   #3388
vanessa1781
Zakorzenienie

Cytat:
a wtedy Ci pianki nie przeszkadzały?
Jak go kupowałam to nie myślałam że koła są aż tak ważne. Teraz wiem że są jednym z najważniejszych elementów przy wyborze wózka.
Nie czytałam zadnych opinii a Pani w sklepie była tak rozgarnieta ze też nic nie podpowiedziała. Jednak pianki na naszych chodnikach to gehenna.

Edytowane przez vanessa1781
Czas edycji: 2017-04-04 o 10:21
Stary 2017-04-04, 10:38   #3389
monika860902
Zakorzenienie

Cytat:
też mam takie wrażenie fajne to takie

myślałam, że chcesz coś poszaleć z kolorempolakierój, nawet przetrzeć będzie łatwiej niż takie zwykłe drewniane

powiedzcie mi jeszcze ile płacicie za tokso? chcę iść do prywatnego lab tym razem żeby mieć papierek w domu (w przychodni wszystkie trzyma moj prowadzący), a cennika nie ma. Nie pamietam ile w przychodni płaciłam i rachunku też nie mogę nigdzie znaleźćtelefonu do nich też nie mogę namierzyć, co za wieś :/
Js placilam chyba niecale 40 zl. Moze nawet mniej jak 30. Nie pamietam dokladnie ale bie byla to jakas duza suma

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

Cytat:
Hejo.
Paula super zakupy.

Tez mialam taki dylemat. Zawsze mi sie cos w uzywanych nie podobalo. A jak juz znalazlam ladny to niendosc ze byl uszkodzony to jeszcze brudny.
No i kupilismy nowy. A wez poszukaj jakas hurtownie u Was. Ja kuoilam w hurtowni i zapłaciłam 200 zl mniej 😊 na allegro ten model co my mamy kosztujr ponad 200 zl wiecej

Stary 2017-04-04, 10:42   #3390
ewelinka2311
Wtajemniczenie

Cytat:
Js placilam chyba niecale 40 zl. Moze nawet mniej jak 30. Nie pamietam dokladnie ale bie byla to jakas duza suma

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

Tez mialam taki dylemat. Zawsze mi sie cos w uzywanych nie podobalo. A jak juz znalazlam ladny to niendosc ze byl uszkodzony to jeszcze brudny.
No i kupilismy nowy. A wez poszukaj jakas hurtownie u Was. Ja kuoilam w hurtowni i zapłaciłam 200 zl mniej 😊 na allegro ten model co my mamy kosztujr ponad 200 zl wiecej

Ja znalazłam jakaś cenę 18 zł ale chyba za mało.
Jutro się przelecę i wezmę stówkę poprostuI jeszcze się zastanawiam czy mi te badania ze skierowania zrobią za darmo

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ----------

Cytat:
Jak go kupowałam to nie myślałam że koła są aż tak ważne. Teraz wiem że są jednym z najważniejszych elementów przy wyborze wózka.
Nie czytałam zadnych opinii a Pani w sklepie była tak rozgarnieta ze też nic nie podpowiedziała. Jednak pianki na naszych chodnikach to gehenna.
Znajdź taki co Ci się podoba, pokaz mężowi i porozmawiajcie może akurat dojdzie do wniosku ze rzeczywiście nowy kupicie a ten jakbyś sprzedała to może parę groszy by było do dołożenia do nowego

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości