2008-04-20, 13:09
|
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: zapachy Demeter
Moje ostatnie testy tak na szybko:
Cinnamon Bun - Mulled Cider bez jabłek - identyczny świeży cynamon jak w "Jabłeczniku" - podoba mi się tak samo jak Mulled Cider
Sweet Pea - jak dla mnie najwierniej oddany zapach pachnącego groszku(i najlepszy zapach kwiatowy Demeter-w kwestii relanosci zapachu). Co roku sadzę przy altanie i upajam się ich zapachem. Myślałam,że nie znajdę tak idealnego odwzorowania (rozczarowałam sie Foliflorą) zapachu..a jednak..na skórze pachnie najpiękniej
Basil - fuj..toż to żadna bazylia..nawet suszona bazylia tak nie pachnie..gorzki, zwietrzały zapach nie wiem czego:-(
Orange Cream pop - na początku bardzo ładna musująca pomarańcza..ale po jakimś czasie zapach gorzknieje..pomarańcza ulatuje zostaje nadpalony stary zwietrzały cukier...a myślałam, że będzie to to. czego szukam..szukam dalej
Grass- piękne..ale na dłuższą metę męczące i drażniące..to jakby New Zaeland obrane z cząstki Rain i cząstki Thunderstorm..sama zieloność
Caramel...mistrzostwo! juz myślałam, że żadne jadalna słodkość Demeter mi sie nie spodoba..na szczęście poznałam Caramel..cudne..wytrawne, kawowe ze nutką wieżo stopionego brązowego cukru..takiego lekko podpalonego...genialne!!! !!! taka słodkawa gorycz....kawa jest jak w L'or de Torrente..Po czasie pięknieje i staje sie bardziej wytrawne..żałuję ze nie zamówiłam:-(Jak ktoś chce sie pozbyć - to wie do kogo pisać
Sushi - świeża...trawa cytrynowa idealnie oddana
Fig Leaf - pięknie pachnie na Mężu bardzo poodbny do Figowca L'Artisan
Condensed Milk - moja trauma zapachowa..musiałam od razu zmyć..tak mnie zemdliło..bardzo słodkie gęste mleko z puszki..zapach wiernie oddany..po jednym teście miałam wrażenie..ze wypiłam litr takiego mleka..oj nie dla mnie...nawet nie myślę..bo mnie mdli..:-(Zapach sam w sobie bardzo udany
Chcialabym poznać: watermellon lollipop, tomato, fresh ginger, lilac, kahala bird of paradise, apple pie - poratujcie kto ma
Czas edycji: 2008-04-20 o 14:00
|
|
|