Zakorzenienie
|
Dot.: pierwsza lustrzanka
Dzięki wielkie za poświęcony czas i cierpliwość w tłumaczeniu.
Wracając do szybkości, mój smartfon myśli z dobre 10sek, zanim cyknie fotkę, wydaje mi się, że to dużo.
Jeśli chodzi o przybliżenie, częściej zdarza się, że nie mam możliwości wejścia na dach i możliwość zdjęcia z dołu byłaby zbawienna. Póki co nie miałam konieczności fotografowania całego pomieszczenia, częściej jest to np. jedna ściana.
Wiem, że wiele oczekuję mało przeznaczając na ten cel, ale póki co mam tylko takie możliwości.
Miałam w ręce i canona 10letniego i tą lustrzankę, jakość zdjęć bardzo różna mimo, że ta sama ręka trzymała aparat i to samo oko próbowało uchwycić obraz
Domyślam się, że czym więcej przeczytam, pooglądam filmików w tej tematyce będę wiedziała więcej. Tylko teraz nagli mnie czas. Aparat muszę kupić najpóźniej jutro. W środę będzie mi już potrzebny. Mój 10letni staruszek jest w naprawie, swoją drogą nie spełniał chyba żadnych wymagań z powyższych.
Filmik wciągnęłam jednym tchem, niestety myślę, że musiałabym włączyć go jeszcze z 20 razy, może coś się rozjaśni 
Dziękuję za propozycje, cena idzie lekko w górę. Biorąc pod uwagę, że w początkowej fazie planowałam wydać do max 2000, robi się ciężko. Będę musiała na pewno dokupić dodatkowy akumulator, torbe itp.
Wiem, że za tą cenę nie kupię aparatu, który będzie spełniał 100% moich wymagań. Chciałabym jednak wydać te pieniądze dobrze, lub kupić coś tańszego na podobnym poziomie. Przykładowo zrobiłam ostatnio zdjęcie ściany w źle oświetlonym pomieszczeniu, gdy wrzuciłam je na komputer zobaczyłam ścianę z plamą. Szczegóły które wydało mi się, że uchwyciłam zniknęły, za bardzo nie było widać co to jest.
Czekając na Twoją radę-bardzo na nią liczyłam( dziękuję raz jeszcze) znalazłam SONY DSC-HX300 zamknęłabym się w 1500zł ze wszystkim, miał dużo dobrych opinii, poniżej dane techniczne z prośbą o radę.
Przetwornik obrazu
Typ przetwornika
Przetwornik obrazu CMOS Exmor R® typu 1/2,3" (7,82â☠mm)
Liczba pikseli (efektywnie) czy to OS chodziło?
20,4 megapiksela
Obiektyw
Typ obiektywu
Obiektyw ZEISS Vario-Sonnar® T*
Wartość F (maksymalna przysłona)
F2,8 (szeroki kąt) â 6,3 (teleobiektyw)
Ogniskowa
f = 4,3â215â☠mm
Zakres ustawiania ostrości (od przedniej części obiektywu)
Od 1â☠cm do nieskończoności (szeroki kąt), od 2,4â☠m do nieskończoności (teleobiektyw)
Zoom optyczny
50x
Zoom cyfrowy (fotografie)
Do 810x (VGA)
Ekran
Typ ekranu
7,5â☠cm (3") (4:3) / 921â☠600 punktów / Xtra Fine / TFT LCD
Wizjer
Wizjer
Wizjer elektroniczny typu 0,2"
Kamera
Procesor obrazu
BIONZâ˘
Czułość ISO (fotografia) (zalecany wskaźnik ekspozycji)
ISO 80â12â☠800
Liczba zdjęć seryjnych (maksymalna) (maksymalna liczba rejestrowanych pikseli)
10â☠kl./s (maks. 10 zdjęć)
Lampa błyskowa
Typ lampy błyskowej
Przepraszamy, ta informacja jest niedostępna
Nagrywanie
Tryb nagrywania filmu (NTSC)
AVCHD (maks. 1920 x 1080/50p przy 28â☠Mb/s) / MP4 (maks. 1440 x 1080/25â☠kl./s przy 12â☠Mb/s) / VGA (maks. 640 x 480/25â☠kl./s przy 3â☠Mb/s)
Interfejs
Złącza wejściowe iâ☠wyjściowe
Hi-Speed USB (USB 2.0), Micro HDMI®, Wielozłącze Multi USB
Łączność Wi-Fi®
â
Możliwości bezprzewodowe
â
Zasilanie
Czas pracy akumulatora (fotografie)
Maks. 310 zdjęć / 155 minut
Dostarczany akumulator
Akumulator NP-BX1
Wymiary iâ☠waga
Wymiary (szer. x wys. x gł.)
129,6 x 93,2 x 103,2â☠mm
Waga
623 g (sam aparat), 650â☠g (zâ☠akumulatorem iâ☠nośnikiem danych)
Zawartość opakowania
Zasilacz sieciowy
Przewód micro USB
Instrukcja obsługi
pasek na ramię
Akumulator
przykrywka obiektywu
Edytowane przez monix0
Czas edycji: 2017-05-15 o 09:52
|