Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Informatyka i ekonometria czy FiR
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2017-05-20, 13:16   #5
IzzieSt
Zakorzenienie

Dot.: Informatyka i ekonometria czy FiR

Cytat:
Napisane przez mrmatmic Pokaż wiadomość
Właśnie chciałabym skończyć bardziej informatykę i ekonometrię (połączenie matematyki statystyki ekonomii i informatyki),tylko problem polega na tym że jak ktoś po tym kierunku jest zapraszany na rozmowę kwalifikacyjną to np. jest proszony o składanie komputera i wymienienie wszystkich ich części a to w ogóle mnie to nie interesuje. Jak już wolę coś porobić z informatyką to bardziej bazy danych czy Excela ew. programowanie w C++. Jednak z tego co wiem to informatyka i ekonometria jest kierunkiem bardziej ścisłym. Z drugiej strony finanse i rachunkowość nie byłoby złą opcją. Nie miałam nigdy problemu z przedmiotami humanistycznymi typu historia czy wos(jak już coś nienawidziłam to zdecydowanie języka polskiego szczególnie czytania lektur narzuconych przez program nauczania). Mam także dobrą pamięć i często oglądam programy prawnicze więc tu nic mi nie przeszkadza żeby zapamiętać jakieś ustawy. Proszę o dalsze odpowiedzi!!!!!!!!! I karolowanka na jakiej uczelnii kończysz ten kierunek?
Nie wiem kto Ci takich bzdur naopowiadał na temat pytań o składanie komputera
Zdecydowanie informatyka i ekonometria. Jest mnóstwo możliwości, naprawdę niewielu jest dobrych ekonometryków. C++, Python czy nawet inny język programowania zawsze będzie Twoim dużym atutem na rynku pracy.
W finanse bym się nie pchała, ofert jest dużo, ale chętnych też całe mnóstwo, na wielu uczelniach jest ten kierunek, ludzie się pchają,ale moim zdaniem IiE jest naprawdę o wiele wiele lepszym kierunkiem jeśli chodzi o rynek pracy, możliwości, umiejętności, zarobki. Po IiE znajdziesz pracę w księgowości jeśli zapragniesz, po finansach nie wezmą Cię do IT chyba, że sama będziesz się dokształcać w tym kierunku ale to też niczego nie gwarantuje.

Gdybym teraz miała wybierać poszłabym bez wahania na IiE, a tak to sama muszę się teraz rozpychać i pchać drzwiami i oknami do IT

Edytowane przez IzzieSt
Czas edycji: 2017-05-20 o 13:18
IzzieSt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując