2008-06-02, 19:19
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Kielce
Jeśli chodzi o zapraszanie dzieci to ja już mówiłam, że nie wyobrażam sobie zaprosić bez, a to czy przyjdą z nimi czy nie zależy od nich. Niektórzy zostawiają małe z babciami, niektórzy przychodzą z. Na weselu u mnie i tak dzieci do 4,5rż nie liczą sie, a te do 9rż jako połówki. Dla tych połówek przewidziałam bańki mydlane z motywem ślubnym, aby miały trochę radochy.
Mam pytanie o makijaż - robicie delikatny, czy z kredką? osobiście wole siebie z kredką, ale nie wiem czy nie będzie wtedy zbyt mocny. Jak myślicie??? Mnie maluje siostra, wiec już miałam próbny, który wyglądał tak, że zrobiła mi 4 makijaże w różnych odcieniach i sobie wybierałam, co mi się podoba-wygrał delikatny róż. Śmiesznie to wyglądało, bo żeby oszczędzić czasu i mieć dobre porównanie kazałam jej malować każde oko inaczej Kosmetyki ma dobre. Dokupię sobie chyba tylko podkład idealnie dobrany do mojej karnacji chyba firmy mac i tusz architect, bo go preferuje.
A! Na slubie mojej siostry czytanie odczytywały mamy. Podoba mi się pomysł angażowania do tego rodziny i wymyśliłam, ze u mnie będą czytać nasze starsze siostry Jedno czytanie to na bank list o miłości do koryntian a nad drugim się zastanawiam-albo o stworzeniu czlowieka, albo o ustanowieniu malzenstwa, jest tez taki fragment o dobrej zonie. Myślę..
Straciłam kontakt na tanią Finlandię i Tż zdecydował, że kupujemy wyborową - mam nadzieję że to będzie dobry wybór.
Wczoraj minął termin potwierdzenia przybycia a i tak do połowy trzeba było dzwonić i się pytać czy przyjdą. Martwiłam się, że nie pomieszczę tyle gości (zaprosiliśmy z 220 a miejsc było optymalny max 130 ale chciałam kombinować i liczyłam na bite 150. Ciągle jest parę osób niepewnych (17!!!), ale nagle okazuje się że będzie między 115 a 130 i chyba będę dopraszać bo poniżej 130 wrasta mi stawka i się nie opłaca. Zostały niecałe 3 tyg. W środę pierwsza przymiarka sukni.
|
|
|