2008-06-03, 16:29
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystko o Avonie 3
Cytat:
Napisane przez Deborah100
Mam kilka pytań, zamówienia produktów wpisuje w tą dużą różową kartkę ?? Bo w srodku jest jeszcze jedna kartka, napisana czarnymi literami i nie wiem w którą
I na jaki adres mam to wysyłać? można złożyć zamówienie przez internet?
A i jeszcze kwestia zarobków, gdy złoże zamówienie na większą kwotę to kiedy wypłacają mi pieniążki?
Z tego co mi się wydaje to można zamawiać jakieś kosmetyki dla konsultantek w niskich cenach ale to chyba jest dobre dla tych którzy nie chcą zarabiać a mi chodzi wyłącznie aby mieć z tego jakieś korzyści. Dla siebie Kosmetyków nagminnie nie chcę dostawać ani kupować....
|
Zamówienie wpisuje się w różowych rubrykach: np jeśli ktos zamówił u Ciebie kredkę do oczu ze str. 14 - szukasz na tej różowej płachcie str nr 14 i patrzysz na nr-y produktów - jeśli kredka, którą zamówiła ma np. nr 12345 to przy tym nr na formularzu wpisujesz 1, jeśli zamówiła dwie lub ktoś jeszcze zamówił taką samą wpisujesz 2 i tak dalej. Wypełnioną kartę zanosi się swojej liderce. Dużo wygodniej jest składać zamówienia przez internet. Loginem jest Twój nr personalny a hasło sama sobie ustalasz na stronie www.avon.pl.
Oni nie wypłacaja pieniędzy, zamawiasz, dostajesz paczkę, a potem płacisz fakturę na co masz chyba 3 tygodnie od jej wystawienia. W avonie zarabianie pieniędzy polega na tym, że robiąc zamówienia za jakąś kwotę przysługuje Ci upust, ale to możesz przeczytać np w strefie konsultantki, na formularzu tym różowym chyba tez to jest. I np mając 25% upustu od produktu (nie każdego!) sprzedajesz klientce za cenę katalogową, a Ty płacisz avonowi za produkt minus te 25%. Poza tym jak dla konsultantek są tańsze kosmetyki to nie oznacza, że musisz je brać dla siebie. Mozesz je np komus sprzedać 
Mam nadzieję, że pomogłam
|
|
|