Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Nasze codzienne jadłospisy, część V
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2008-06-12, 18:12   #2607
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część V

Cytat:
Napisane przez rybkad Pokaż wiadomość
Moja R:

ś: owsianka na mleku,kilka truskawek i świeży ananas (ok 100g) ok, choć mało białka

II ś: 4 kromki pieczywa fitness (1 kromka 57 kcal) bez masła, 100 g piersi z indyka pieczonej, spory pomidor i ogórek małosolny czemu ""? te kromeczki to wersja absolutne mini, nie rozumiem Twojego hmmm wzburzenia? poza tym ładnie

o: naleśnik z maki orkiszowej na teflonie z farszem z : mielonego indyka,cebuli,czosnku,świ eżego pomidora,2 łyżek kukurydzy z puszki kukurydza moze przeszkadzać w chudnięciu i tabasco, koktajl na kefirze danone z truskawek i banana (banana dosłownie 3 plasterki), kawa bez cukru z 50 ml mleka 0,5% ok, ale najadłaś się jednym naleśnikiem?

p:wiesiek zwykły z łyżką pestek ze słonecznika i łyżką tuńczyka oraz z czerwoną cebulą.(za ok godzinę) ok

k:kostka pieczonego mintaja w przyprawach fit-up ok

Czy ten naleśnik jest ok? I czy ja nie jem za dużo na R?
oczywiście, że nie, bardzo ładna redukcja.

Cytat:
Napisane przez monochrome Pokaż wiadomość
P.

Śniadanie:
Znowu owsianka - 1/2 szklanki płatków, szklanka mleka, serek wiejski Piątnicy z "brzoskwiniami", wkrojona morela, Granola

II śniadanie:
Trzy kromki chleba - jedna z pasztetem i ogórkiem kiszonym, druga z serkiem Almette i pomidorem, trzecia z polędwicą sopocką, żółtym serem i pomidorem
Banan

III śniadanie:
Jogurt Danone pitny

Obiad:
Zupa ogórkowa
Dwa kawałki pieczeni
Kilka ziemniaków z masłem
Surówka z marchewki i jabłuszka
Sok porzeczkowy

Deser:
4 ciastka Lu Go
Trzy morelki

co dalej w planach

Podwieczorek:
Jogurtowa kokosanka dr Oetkera
Jakaś kanapeczka

Kolacja:
Tu gruuuubo: ojczulek organizuje dla znajomych wspólne oglądanie meczu no i robimy znowu domową pizzę, którą ostatnio się zachwycałam oraz deser panna cotta z truskawkowym sosikiem - że niby takie biało-czerwone będzie xD
super pyszny deser

Cytat:
Napisane przez fhancuzeczka Pokaż wiadomość
i jest moje dzisiejsze R wyglada o niebo lepieej:

• sniadanie: jajecznica z trzech jajek ze szczypiorkiem i kromka zytniego chleba z plastrem papryki, 1 pomidor ok, ale na R lepiej z samych białek (możesz dać więcej niż trzy ofc)
(20 min joggingu)
  • II sniadanie: 1 marchewka, 1 rzodkiewka, kawal arbuza (trzy plastry wielkosci dloni), szklanka maslanki mało
  • obiad: dwa gotowane filety wielkosci dloni + 300g salatki (salata, rzodkiewka, pomidor, polane maslanka) ok
  • podwieczorek: 100g tej samej salatki co z obiadu + 80g. twarogu + 6 orzechow ziemnych ok
  • kolacja: 50g. twaorogu ze szczpiorkiem i rzodkiewka, 5 szprotow wedzonych ok

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora