2017-11-28, 19:40
|
|
|
Konto usunięte
|
Dot.: Grażyna i Janusz choinki szukają i na kolejki w sklepach już narzekają - cz. 7
Cytat:
Napisane przez eyo
swoją drogą to ja w czasie swojej pracy nie mogę załatwiać swoich prywatnych spraw (patrz -> robienie zakupów w czasie wykonywania pracy w sklepie) i tak jak osobiście nie mam nic do tego, że kasjerka po pracy to klient (no jasna sprawa raczej, kasjerka też zakupy musi robić) to nie rozumiem jak to jest, że nikomu nie wadzi, że kasjerka w pracy zamiast pracować to sobie klientuje  ale może ja mam inną mentalność i jak w pracy mi płacą za pracę to mnie dziwi wykorzystywanie czasu pracy na realizację własnych spraw
|
Pracujesz bite 8h bez żadnej przerwy?
Po drugie - naprawdę to jest tak strasznie bulwersujące, że ktoś w czasie swojej pracy napije się wody czy pójdzie do toalety czy po prostu wstanie od biurka rozprostować kości i dać odpocząc oczom poza przypisaną przerwą?
Zakładając, że pracownik wywiązuje się rzetelnie ze swoich obowiązków, nie wiem dlaczego miałoby mi przeszkadzać, że w tym czasie poświęci minutę na własne zakupy. Piszesz o tym tak, jakby chodziło o robienie zakupów dla całej rodziny na tydzień, a nie o zapłacenie czy odłożenie jednej rzeczy z promocji czy zakup bułki, banana i butelki wody.
Nie przeszkadzałoby mi to jako pracodawcy i tym bardziej kosmiczne jest dla mnie takie podejście ze strony całkiem postronnej osoby.
|
|
|