Grażyna i Janusz choinki szukają i na kolejki w sklepach już narzekają - cz. 7 - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-11-27, 20:55   #211
tamlin111
Zakorzenienie

Dot.: Grażyna i Janusz choinki szukają i na kolejki w sklepach już narzekają - cz. 7

Cytat:
Napisane przez myszka197 Pokaż wiadomość
Tego samego dnia byłam w aptece, miałam kupić balsam do ciała, upatrzony wcześniej Wchodzę i mówię " poproszę balsam x firmy Y. Na co Pani do mnie "Ale to bardzo drogie jest, a niewartę swojej ceny. Polecam, balsam a firmy B, o wiele lepszy, a 3 razy tańszy"
Rewelacyjna apteka, pani chciała uchronić od zakupu drogiego bubla. I została Grażą
Stary 2017-11-27, 20:57   #212
3ebdb6c370169ce1a39c163fc8d64643247d9f80
Konto usunięte

Dot.: Grażyna i Janusz choinki szukają i na kolejki w sklepach już narzekają - cz. 7

Cytat:
Napisane przez Dobranka Pokaż wiadomość
No po jednej stronie gry jest „sklep” (wraz z kierownictwem i pracownikami – bo to ogólniejsza perspektywa, sklep to skrót, którego też używasz) a po drugiej stronie konsument. Więc z tej perspektywy nielogiczne jest, aby sprzedawca sam sobie sprzedawał. Mówiąc prościej - bez sensu jest, aby ktoś zrobił promocję i ją sam od siebie wykupił. Dopiero schodząc z tej teorii wdajemy się w "życiowe" niuanse, że sprzedawca może być także klientem.
Jezu, a pisałaś, że już zrozumiałaś.

Sprzedawca NIE ZROBIŁ promocji. Sprzedawca w sieciówce jest tylko ludzikiem do wykładania towaru i kasowania zakupów. Dla tej sieciówki ten sprzedawca jest takim klientem jak każdy inny. Korzysta z promocji ustalonej przez dział ds. marketingu czy co tam jako klient. Jako sprzedawca tylko i wyłącznie ten towar wykłada i metkuje. Boże, po czemu tu jakieś wydumane teorie, tu naprawdę nie ma żadnej głębszej filozofii. To nie pan Jeronimo Martin czy jakmutam "wykupuje swoją promocję".
3ebdb6c370169ce1a39c163fc8d64643247d9f80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-27, 21:00   #213
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
No po jednej stronie gry jest „sklep” (wraz z kierownictwem i pracownikami – bo to ogólniejsza perspektywa, sklep to skrót, którego też używasz) a po drugiej stronie konsument. Więc z tej perspektywy nielogiczne jest, aby sprzedawca sam sobie sprzedawał. Mówiąc prościej - bez sensu jest, aby ktoś zrobił promocję i ją sam od siebie wykupił. Dopiero schodząc z tej teorii wdajemy się w "życiowe" niuanse, że sprzedawca może być także klientem.
Pogrubione - wybacz, ale roześmiałam się z tego na głos.

Dobranko, pracownik jest również konsumentem. Ktoś wyżej podał fajnie to zilustrował: tak jak pani Kasia niebędąca pracownikiem kupi mydełka w superhiperpromocji i następnie opowie o tej promocji znajomym, tak i pani Wiola - pracownik może uczynić.
Stary 2017-11-27, 21:00   #214
Limonka2738
Zakorzenienie

Cytat:
Idąc tym tropem kupując charytatywne pluszaki, które sprzedaje sklep pracownika, nikomu on nie pomaga, bo kupuje sam od siebie. Wtedy ta zasada też działa, czy już można?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Top secret Uczestnik ściśle tajnego rządowego programu badań nad eksperymentalną szczepionką na malarię.
Limonka2738 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-27, 21:01   #215
Dobranka
Wtajemniczenie

[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;7921074 1]Jezu, a pisałaś, że już zrozumiałaś.

Sprzedawca NIE ZROBIŁ promocji. Sprzedawca w sieciówce jest tylko ludzikiem do wykładania towaru i kasowania zakupów. Dla tej sieciówki ten sprzedawca jest takim klientem jak każdy inny. Korzysta z promocji ustalonej przez dział ds. marketingu czy co tam jako klient. Jako sprzedawca tylko i wyłącznie ten towar wykłada i metkuje. Boże, po czemu tu jakieś wydumane teorie, tu naprawdę nie ma żadnej głębszej filozofii. To nie pan Jeronimo Martin czy jakmutam "wykupuje swoją promocję".[/QUOTE]

No to ja wiem przecież. Przecież napisałam, że mówię o perspektywie teoretycznej.
Dobranka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-27, 21:03   #216
0235a76bf37a0c9e786a33d682e03cfb1aa33c8b_653ef22455ebf
Konto usunięte

Cytat:
Dziewczyno, co ty bierzesz tez chce miec takie jazdy i przemyślenia dorabiasz jakies dziwne ideologie a sprawa jest prosta - pracownik, tak jak klient, ma prawo cos tam se odłożyć i cos tam se kupic w promocyjnej cenie. Koniec i kropka nie trzeba otwierać przewodu doktorskiego, zeby to udowodnić i przedstawić szerszej publice.
0235a76bf37a0c9e786a33d682e03cfb1aa33c8b_653ef22455ebf jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-27, 21:15   #217
Dobranka
Wtajemniczenie

O co wam chodzi, bo nie rozumiem? Przedstawiam wam sposób, w jaki widzę daną rzecz. No i co? Tak to widzę i co mam teraz pociąć się z tego powodu? Nie mogę powiedzieć, jak coś widzę? Też mam prawo powiedzieć swoje zdanie.

Edytowane przez Dobranka
Czas edycji: 2017-11-27 o 21:17
Stary 2017-11-27, 21:30   #218
7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28
Konto usunięte

Dobranko Dobranko, chcesz brzmieć mądrze, gadasz coś o jakiejś perspektywie teoretycznej (wut?) i innych teoriach życiowych niuansów, ale coś cholerka Ci nie wychodzi przyznaj się po prostu, żeś chlapnęła babola, zamiast dorabiać do sprawy kosmiczne teorie, przez które brzmisz po prostu śmiesznie...
7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-27, 21:33   #219
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
O co wam chodzi, bo nie rozumiem? Przedstawiam wam sposób, w jaki widzę daną rzecz. No i co? Tak to widzę i co mam teraz pociąć się z tego powodu? Nie mogę powiedzieć, jak coś widzę? Też mam prawo powiedzieć swoje zdanie.
Jasne, że masz prawo, ale tak jak ktoś zwrócił uwagę wyżej - dorabiasz do tego całą ideologię.
Stary 2017-11-27, 21:34   #220
Dobranka
Wtajemniczenie

Mówię tak, jak to widzę. Trudno, jestem głupia. Widać głupie osoby też są częścią tego forum.

Edytowane przez Dobranka
Czas edycji: 2017-11-27 o 21:37
Stary 2017-11-28, 09:22   #221
9bfc43f248fa3dd370e3b645ec22fc32ebbe1d0f
Konto usunięte

no tak, a potem są pretensje klientów do kasjerek, że jakiegoś towaru nie ma, że jakiś towar ileś tam kosztuje albo że kasjerka robi słabą promocję w sklepie czy nie takie rzeczy sprzedaje
9bfc43f248fa3dd370e3b645ec22fc32ebbe1d0f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-28, 13:42   #222
lisnov
Zakorzenienie

A nie sądzicie, że w ogóle kasjerka w tesco powinna robić zakupy w biedrze albo lidlu, kasjerka z biedry w tesco albo w intermarche itd. Byleby nie u siebie ??
Stary 2017-11-28, 13:56   #223
Paprotka_
Zakorzenienie

Cytat:
Mówię tak, jak to widzę. Trudno, jestem głupia. Widać głupie osoby też są częścią tego forum.
To jesteśmy już dwie bo rozumiem co masz na myśli Jako pracownik pewnej firmy usługowej nie mogłam brać udziału w konkursach będących promocjami dla klientów, podobnie ma mój TŻ. Chodzi właśnie o wizerunek firmy.
Za słownikiem PWN:
pretensjonalny to
1. «zachowujący się sztucznie, krygujący się»
2. «zbyt wyszukany, świadczący o złym guście»
Paprotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-28, 14:00   #224
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez lisnov Pokaż wiadomość
A nie sądzicie, że w ogóle kasjerka w tesco powinna robić zakupy w biedrze albo lidlu, kasjerka z biedry w tesco albo w intermarche itd. Byleby nie u siebie ??
A dlaczego?
7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-28, 14:23   #225
eyo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paprotka_ Pokaż wiadomość
To jesteśmy już dwie bo rozumiem co masz na myśli Jako pracownik pewnej firmy usługowej nie mogłam brać udziału w konkursach będących promocjami dla klientów, podobnie ma mój TŻ. Chodzi właśnie o wizerunek firmy.
mam podobnie - również nie mogę brać udziału w konkursach związanych z moją firma i też rozumiem o co chodzi

swoją drogą to ja w czasie swojej pracy nie mogę załatwiać swoich prywatnych spraw (patrz -> robienie zakupów w czasie wykonywania pracy w sklepie) i tak jak osobiście nie mam nic do tego, że kasjerka po pracy to klient (no jasna sprawa raczej, kasjerka też zakupy musi robić) to nie rozumiem jak to jest, że nikomu nie wadzi, że kasjerka w pracy zamiast pracować to sobie klientuje ale może ja mam inną mentalność i jak w pracy mi płacą za pracę to mnie dziwi wykorzystywanie czasu pracy na realizację własnych spraw

no ale dla niektórych to generalnie nie pracowanie w pracy to jakaś forma niepisanego bonusu za "szkodliwe" w pracy (typu - fryzjerki czeszą się nawzajem, stylistyki paznokci robią sobie paznokcie a kasjerki robią sobie zakupy)

Prędzej czy później cmentarze są pełne wszystkich.

15.02.2017 ♥
eyo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-28, 14:25   #226
Liara_Tsoni
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez eyo Pokaż wiadomość
mam podobnie - również nie mogę brać udziału w konkursach związanych z moją firma i też rozumiem o co chodzi

swoją drogą to ja w czasie swojej pracy nie mogę załatwiać swoich prywatnych spraw (patrz -> robienie zakupów w czasie wykonywania pracy w sklepie) i tak jak osobiście nie mam nic do tego, że kasjerka po pracy to klient (no jasna sprawa raczej, kasjerka też zakupy musi robić) to nie rozumiem jak to jest, że nikomu nie wadzi, że kasjerka w pracy zamiast pracować to sobie klientuje ale może ja mam inną mentalność i jak w pracy mi płacą za pracę to mnie dziwi wykorzystywanie czasu pracy na realizację własnych spraw

no ale dla niektórych to generalnie nie pracowanie w pracy to jakaś forma niepisanego bonusu za "szkodliwe" w pracy (typu - fryzjerki czeszą się nawzajem, stylistyki paznokci robią sobie paznokcie a kasjerki robią sobie zakupy)
Z tego co wiem kasjerka robi zakupy przed lub po swojej pracy. W trakciemco najwyżej może sobie odłożyć towar na potem.

Wysłane z mojego ONE E1003 przy użyciu Tapatalka
Liara_Tsoni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-28, 14:34   #227
Pani_Mada
BAN stały

Cytat:

konkursy to przecież co innego, niż zwykła promocja na dany towar. a przecież o promocjach rozmawiałyśmy. my w konkursach też nie mogłyśmy brać udziału i najbliższa rodzina też nie

też była mowa o odkładaniu towaru przed pracą, i zakupieniu go w inny dzień.
u nas można było zapłacić za zakupy w czasie przerwy. podczas godzin pracy można było załatwić swoje zakupy pod warunkiem, że nie bylo żadnych klientów w sklepie i wszystkie obowiązki na dany dzień (typu wykładanie towaru, zmiany ekspozycji itd) były już wykonane.

jak odłożenie sobie towaru przed wyłożeniem go na sklep (a więc przed otwarciem) zalicza się do niepracowania w pracy?
Pani_Mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-28, 15:14   #228
eyo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pani_Mada Pokaż wiadomość
konkursy to przecież co innego, niż zwykła promocja na dany towar. a przecież o promocjach rozmawiałyśmy. my w konkursach też nie mogłyśmy brać udziału i najbliższa rodzina też nie

też była mowa o odkładaniu towaru przed pracą, i zakupieniu go w inny dzień.
u nas można było zapłacić za zakupy w czasie przerwy. podczas godzin pracy można było załatwić swoje zakupy pod warunkiem, że nie bylo żadnych klientów w sklepie i wszystkie obowiązki na dany dzień (typu wykładanie towaru, zmiany ekspozycji itd) były już wykonane.

jak odłożenie sobie towaru przed wyłożeniem go na sklep (a więc przed otwarciem) zalicza się do niepracowania w pracy?
ja tam sobie nie mogę chodzić po terenie mojego zakładu i niczego nigdzie odkładać ani chomikować

tak samo skoro promocja X zaczyna się dnia Y a sklep jest otwierany np. o 10:00 to odkładanie towaru pod tą promocję o 09:00 już takie fair nie jest prawda? bo ktoś korzysta z promocji zanim sklep uruchomi promocje dla klientów - żeby było fair to niech kupuje po otwarciu sklepu (ale wtedy to jest jednoznaczne z załatwianiem swoich spraw w czasie pracy) albo niech to załatwi jak normalni ludzie po pracy (i tak jest do "przodu" bo kończąc pracę w sklepie jest od razu w sklepie, dojechać nie musi)

może ja jako klient sobie zostawię na terenie sklepu sejfik i będę do niego wkładać na wieczór przed promocją rzeczy, które następnego dnia będą przecenione, kolejnego dnia przyjdę, wyjmę co odłożyłam i zapłacę a co ja jestem gorsza od klienta-kasjera i jako klient-klient nie mogę sobie towaru schomikować? przecież sieci to rybka bo w końcu chodzi o to żeby towar się sprzedał?

Prędzej czy później cmentarze są pełne wszystkich.

15.02.2017 ♥
eyo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-28, 15:19   #229
LadyChatterbox
Zakorzenienie

Cytat:
może ja jako klient sobie zostawię na terenie sklepu sejfik i będę do niego wkładać na wieczór przed promocją rzeczy, które następnego dnia będą przecenione, kolejnego dnia przyjdę, wyjmę co odłożyłam i zapłacę a co ja jestem gorsza od klienta-kasjera i jako klient-klient nie mogę sobie towaru schomikować? przecież sieci to rybka bo w końcu chodzi o to żeby towar się sprzedał?
Ten twój sejfki to zwykła szafa na zapleczu, do której owszem możesz sobie odłożyć ubrania. I sporo ludzi przychodzi tak właśnie przed promocja i prosi i odlozenie, a odbiera i płaci w dniu promocji.

LadyChatterbox jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-28, 15:28   #230
Pani_Mada
BAN stały

Cytat:
ja tam sobie nie mogę chodzić po terenie mojego zakładu i niczego nigdzie odkładać ani chomikować
(...)
a gdybyś mogła, bo właściele sklepu wydaliby oficjalne pozwolenie na odłożenie sobie np fajnych butów skórzanych, totalnie w Twoim typie, takich jak właśnie szukasz i potrzebujesz, to nie odłożyłabyś tylko i wyłącznie dla zasady? czy skorzystałabyś z tego, że skoro właściele przyzwalają, to widocznie masz takie prawo?

---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ----------

naprawdę jest to ciekawe zagadnienie...
czy wy (przecwnicy odkładania), będąc sprzedawcami w sklepie np z obuwiem skórzanym, mając pozwolenie na odkładanie sobie jednej sztuki towaru w czasie promocji nie skorzystałybyście?
załóżmy sytuację. wchodzi promocja -50%. przychodzą super botki skórzane, piękne, fajnie zrobione, leżą idealnie, takich właśnie szukasz od miesiąca. Twojego rozmiaru (bo załóżmy że jest popularny) przychodzi dość mało i wiadomo, że przy takiej cenie zejdzie w mig. odkładasz sobie parę, żeby zapłacić na koniec zmiany, czy modlisz się przez cały dzień, żeby nie wykupili całego nakładu?
Pani_Mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-28, 16:21   #231
ruda_beksa
Zakorzenienie

Naprawdę nie rozumiem problemu z odkładaniem. To chyba jeden z niewielu plusów męczącej, upierdliwej pracy w handlu.

A z ciekawości - czy macie też ból tyłka o to, że np. w Sephorze pracownicy dostają zniżki na wszystkie produkty?

https://www.youtube.com/watch?v=oHgCXhY6kZ0
ruda_beksa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-28, 16:28   #232
Konto usunięte

Eyo, w jakich godzinach pracujesz?
Stary 2017-11-28, 16:35   #233
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ruda_beksa Pokaż wiadomość
Naprawdę nie rozumiem problemu z odkładaniem. To chyba jeden z niewielu plusów męczącej, upierdliwej pracy w handlu.

A z ciekawości - czy macie też ból tyłka o to, że np. w Sephorze pracownicy dostają zniżki na wszystkie produkty?
Też nie rozumiem tego problemu W wielu firmach są różne profity, nie wiem jak można z tego robić coś tak "strasznego". W wielu restauracjach pracownicy mogą sobie zjeść na obiad danie z karty, ciekawe czy to łapie się w ramy niewskazanego zachowania Kolejarze mają zniżki na jazdę pociągami, pracownicy siłowni darmowe wejścia itp.itd.

Edytowane przez visionAM
Czas edycji: 2017-11-28 o 18:25
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-28, 16:38   #234
ruda_beksa
Zakorzenienie

Cytat:
nie rozumiem jak to jest, że nikomu nie wadzi, że kasjerka w pracy zamiast pracować to sobie klientuje
Nie ty jej płacisz, nie twój interes.

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
Też nie rozumiem tego problemu W wieku firmach są różne profity, nie wiem jak można z tego robić coś tak "strasznego". W wieku restauracjach pracownicy mogą sobie zjeść na obiad danie z karty, ciekawe czy to łapie się w ramy niewskazanego zachowania Kolejarze mają zniżki na jazdę pociągami, pracownicy siłowni darmowe wejścia itp.itd.
No bo to nie faiiiiiirrrrrr Ale jak w korpo ktoś dostaje benefit, to jest w porządku, bo zasłużył, nie to co baba w sklepie

Stary 2017-11-28, 17:37   #235
Shawtty
Zakorzenienie

W mojej byłej pracy jedynym benefitem była paczka słodyczy na święta i darmowa woda i nic mnie bolało tak że ten
Shawtty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-28, 17:53   #236
_Matilde_
Biała Dama

Cytat:
Napisane przez Jamajka007 Pokaż wiadomość

Nienawidzę Grażyn (bo faceta nie widziałam w takiej stytuacji), które rzucają "ja tu będę za panią/panem w kolejce" i idą do sąsiedniego stoiska po zakupy
Ja się z tym spotkałam w urzędzie, były duże kolejki do okienek, jedna babka chciała jednocześnie sobie załatwić dwie sprawy. Jak stanęłam za nią to się odwróciła i powiedziała że jakby co to jest przede mną i poszła do drugiej kolejki. Ale nie udało jej się bo przy tym drugim okienku długo jej zeszło a ja w tym czasie doczekałam się, załatwiłam i wyszłam

Webook
Filmweb
Last.fm
_Matilde_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-28, 18:11   #237
soulone
Wtajemniczenie

Cytat:

Zgadzam się w pełni. Sama pracowałam w sieciówce odzieżowej i odkładałyśmy sobie ciuchy. Mało tego - odkładałyśmy jak były jeszcze w cenie regularnej i czekałyśmy na największą przecenę. Oczywiście tylko wtedy gdy się nam bardzo podobały, za zgodą kierowniczki i nie po 10 sztuk, a po 1-3. Miałam poczucie, że przynajmniej to mi wynagradza poniekąd tę harówę za śmieszne pieniądze. I można to pewnie podciągnąć pod bycie Grażyną albo cebulą, ale tak samo jako pracownik jestem klientem - pewnie na nieco uprzywilejowanej pozycji, ale nadal klientem.
soulone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-28, 18:32   #238
ruda_beksa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez soulone Pokaż wiadomość
Zgadzam się w pełni. Sama pracowałam w sieciówce odzieżowej i odkładałyśmy sobie ciuchy. Mało tego - odkładałyśmy jak były jeszcze w cenie regularnej i czekałyśmy na największą przecenę. Oczywiście tylko wtedy gdy się nam bardzo podobały, za zgodą kierowniczki i nie po 10 sztuk, a po 1-3. Miałam poczucie, że przynajmniej to mi wynagradza poniekąd tę harówę za śmieszne pieniądze.
Płacisz tak samo jak inni. Masz większy dostęp i możliwość chomikowania niż "zwykłe" klientki, ale ten dostęp okupujesz ciężką pracą.

Stary 2017-11-28, 18:40   #239
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Cytat:
Napisane przez Liara_Tsoni Pokaż wiadomość
Z tego co wiem kasjerka robi zakupy przed lub po swojej pracy. W trakciemco najwyżej może sobie odłożyć towar na potem.

Wysłane z mojego ONE E1003 przy użyciu Tapatalka
W moim lewiatanie często babeczki robią zakupy w trakcie pracy (ale może mają przerwę?). Małe zakupy typu banan, jogurt i bułka

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ----------

Cytat:
Płacisz tak samo jak inni. Masz większy dostęp i możliwość chomikowania niż "zwykłe" klientki, ale ten dostęp okupujesz ciężką pracą.
Myślałam, że za tą "ciężką pracę" to "nagrodą" jest pensja

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
201803111829 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-28, 18:47   #240
jaksy
Zasiedzenie

Jak ja pracowałam w handlu (w sieciówce), to mogliśmy odkładać, ale kupić można było tylko po cenie z odłożenia i tylko w tym samym dniu. W sumie to i tak słaby benefit ze strony pracodawcy, bo przecież te rzeczy kupowaliśmy, więc i tak pracodawca nic nie tracił na tym pracowniczym "prezencie" Na święta nic nie dostawaliśmy (była tylko impreza dla wszystkich), nie mieliśmy premii, najwyżej po czekoladowym Mikołaju Jedynym benefitem była prywatna opieka zdrowotna potrącana z wypłaty (ale fakt, ze kwota niewielka) i możliwość kupienia karty multisport ale bez zniżki (za 100-coś zł). Wypłata oczywiście tego nie rekompensowała. Dlatego stoję po stronie pracowników z tym (byle jakim, jakby nie patrzeć, bo to ciągle zysk a nie strata dla pracodawcy) przywilejem.

A, i kupować można było tylko w czasie przerwy, po pracy lub po zamknięciu sklepu (a przed zamknięciem kas). W żadnym wypadku nie w czasie normalnego dnia pracy.

Edytowane przez jaksy
Czas edycji: 2017-11-28 o 18:50
jaksy jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości