|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#211 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Grażyna i Janusz choinki szukają i na kolejki w sklepach już narzekają - cz. 7
Cytat:
|
|
|
|
|
#212 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Grażyna i Janusz choinki szukają i na kolejki w sklepach już narzekają - cz. 7
Cytat:
Sprzedawca NIE ZROBIŁ promocji. Sprzedawca w sieciówce jest tylko ludzikiem do wykładania towaru i kasowania zakupów. Dla tej sieciówki ten sprzedawca jest takim klientem jak każdy inny. Korzysta z promocji ustalonej przez dział ds. marketingu czy co tam jako klient. Jako sprzedawca tylko i wyłącznie ten towar wykłada i metkuje. Boże, po czemu tu jakieś wydumane teorie, tu naprawdę nie ma żadnej głębszej filozofii. To nie pan Jeronimo Martin czy jakmutam "wykupuje swoją promocję". |
|
|
|
|
#213 | |
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
.Dobranko, pracownik jest również konsumentem. Ktoś wyżej podał fajnie to zilustrował: tak jak pani Kasia niebędąca pracownikiem kupi mydełka w superhiperpromocji i następnie opowie o tej promocji znajomym, tak i pani Wiola - pracownik może uczynić.
|
|
|
#214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#215 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;7921074 1]Jezu, a pisałaś, że już zrozumiałaś.
Sprzedawca NIE ZROBIŁ promocji. Sprzedawca w sieciówce jest tylko ludzikiem do wykładania towaru i kasowania zakupów. Dla tej sieciówki ten sprzedawca jest takim klientem jak każdy inny. Korzysta z promocji ustalonej przez dział ds. marketingu czy co tam jako klient. Jako sprzedawca tylko i wyłącznie ten towar wykłada i metkuje. Boże, po czemu tu jakieś wydumane teorie, tu naprawdę nie ma żadnej głębszej filozofii. To nie pan Jeronimo Martin czy jakmutam "wykupuje swoją promocję".[/QUOTE] No to ja wiem przecież. Przecież napisałam, że mówię o perspektywie teoretycznej. |
|
|
|
#216 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
tez chce miec takie jazdy i przemyślenia dorabiasz jakies dziwne ideologie a sprawa jest prosta - pracownik, tak jak klient, ma prawo cos tam se odłożyć i cos tam se kupic w promocyjnej cenie. Koniec i kropka nie trzeba otwierać przewodu doktorskiego, zeby to udowodnić i przedstawić szerszej publice.
|
|
|
|
|
#217 |
|
Wtajemniczenie
|
O co wam chodzi, bo nie rozumiem?
Przedstawiam wam sposób, w jaki widzę daną rzecz. No i co? Tak to widzę i co mam teraz pociąć się z tego powodu? Nie mogę powiedzieć, jak coś widzę? Też mam prawo powiedzieć swoje zdanie.
Edytowane przez Dobranka Czas edycji: 2017-11-27 o 21:17 |
|
|
|
#218 |
|
Konto usunięte
|
Dobranko Dobranko, chcesz brzmieć mądrze, gadasz coś o jakiejś perspektywie teoretycznej (wut?) i innych teoriach życiowych niuansów, ale coś cholerka Ci nie wychodzi
przyznaj się po prostu, żeś chlapnęła babola, zamiast dorabiać do sprawy kosmiczne teorie, przez które brzmisz po prostu śmiesznie...
|
|
|
|
#219 |
|
Szef ds. Wymianek
|
Jasne, że masz prawo, ale tak jak ktoś zwrócił uwagę wyżej - dorabiasz do tego całą ideologię.
|
|
#220 |
|
Wtajemniczenie
|
Mówię tak, jak to widzę. Trudno, jestem głupia. Widać głupie osoby też są częścią tego forum.
Edytowane przez Dobranka Czas edycji: 2017-11-27 o 21:37 |
|
|
|
#221 |
|
Konto usunięte
|
no tak, a potem są pretensje klientów do kasjerek, że jakiegoś towaru nie ma, że jakiś towar ileś tam kosztuje albo że kasjerka robi słabą promocję w sklepie czy nie takie rzeczy sprzedaje
|
|
|
|
#222 |
|
Zakorzenienie
|
A nie sądzicie, że w ogóle kasjerka w tesco powinna robić zakupy w biedrze albo lidlu, kasjerka z biedry w tesco albo w intermarche itd. Byleby nie u siebie ??
|
|
#223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jako pracownik pewnej firmy usługowej nie mogłam brać udziału w konkursach będących promocjami dla klientów, podobnie ma mój TŻ. Chodzi właśnie o wizerunek firmy.
Czasami bywa się gołębiem a czasami pomnikiem. ![]() ---------------------------------------------------------- PRETENSJONALNY nie oznacza "pełen pretensji" Za słownikiem PWN: pretensjonalny to 1. «zachowujący się sztucznie, krygujący się» 2. «zbyt wyszukany, świadczący o złym guście» |
|
|
|
|
#224 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() swoją drogą to ja w czasie swojej pracy nie mogę załatwiać swoich prywatnych spraw (patrz -> robienie zakupów w czasie wykonywania pracy w sklepie) i tak jak osobiście nie mam nic do tego, że kasjerka po pracy to klient (no jasna sprawa raczej, kasjerka też zakupy musi robić) to nie rozumiem jak to jest, że nikomu nie wadzi, że kasjerka w pracy zamiast pracować to sobie klientuje ale może ja mam inną mentalność i jak w pracy mi płacą za pracę to mnie dziwi wykorzystywanie czasu pracy na realizację własnych sprawno ale dla niektórych to generalnie nie pracowanie w pracy to jakaś forma niepisanego bonusu za "szkodliwe" w pracy (typu - fryzjerki czeszą się nawzajem, stylistyki paznokci robią sobie paznokcie a kasjerki robią sobie zakupy)
|
|
|
#226 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego ONE E1003 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#227 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
też była mowa o odkładaniu towaru przed pracą, i zakupieniu go w inny dzień. u nas można było zapłacić za zakupy w czasie przerwy. podczas godzin pracy można było załatwić swoje zakupy pod warunkiem, że nie bylo żadnych klientów w sklepie i wszystkie obowiązki na dany dzień (typu wykładanie towaru, zmiany ekspozycji itd) były już wykonane. jak odłożenie sobie towaru przed wyłożeniem go na sklep (a więc przed otwarciem) zalicza się do niepracowania w pracy? |
|
|
|
|
#228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak samo skoro promocja X zaczyna się dnia Y a sklep jest otwierany np. o 10:00 to odkładanie towaru pod tą promocję o 09:00 już takie fair nie jest prawda? bo ktoś korzysta z promocji zanim sklep uruchomi promocje dla klientów - żeby było fair to niech kupuje po otwarciu sklepu (ale wtedy to jest jednoznaczne z załatwianiem swoich spraw w czasie pracy) albo niech to załatwi jak normalni ludzie po pracy (i tak jest do "przodu" bo kończąc pracę w sklepie jest od razu w sklepie, dojechać nie musi) może ja jako klient sobie zostawię na terenie sklepu sejfik i będę do niego wkładać na wieczór przed promocją rzeczy, które następnego dnia będą przecenione, kolejnego dnia przyjdę, wyjmę co odłożyłam i zapłacę a co ja jestem gorsza od klienta-kasjera i jako klient-klient nie mogę sobie towaru schomikować? przecież sieci to rybka bo w końcu chodzi o to żeby towar się sprzedał?
|
|
|
#229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#230 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ---------- naprawdę jest to ciekawe zagadnienie... czy wy (przecwnicy odkładania), będąc sprzedawcami w sklepie np z obuwiem skórzanym, mając pozwolenie na odkładanie sobie jednej sztuki towaru w czasie promocji nie skorzystałybyście? załóżmy sytuację. wchodzi promocja -50%. przychodzą super botki skórzane, piękne, fajnie zrobione, leżą idealnie, takich właśnie szukasz od miesiąca. Twojego rozmiaru (bo załóżmy że jest popularny) przychodzi dość mało i wiadomo, że przy takiej cenie zejdzie w mig. odkładasz sobie parę, żeby zapłacić na koniec zmiany, czy modlisz się przez cały dzień, żeby nie wykupili całego nakładu? |
|
|
|
|
#231 |
|
Zakorzenienie
|
Naprawdę nie rozumiem problemu z odkładaniem. To chyba jeden z niewielu plusów męczącej, upierdliwej pracy w handlu.
A z ciekawości - czy macie też ból tyłka o to, że np. w Sephorze pracownicy dostają zniżki na wszystkie produkty?
|
#232 |
|
Konto usunięte
|
Eyo, w jakich godzinach pracujesz?
|
|
|
|
#233 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W wielu firmach są różne profity, nie wiem jak można z tego robić coś tak "strasznego". W wielu restauracjach pracownicy mogą sobie zjeść na obiad danie z karty, ciekawe czy to łapie się w ramy niewskazanego zachowania Kolejarze mają zniżki na jazdę pociągami, pracownicy siłowni darmowe wejścia itp.itd.
Edytowane przez visionAM Czas edycji: 2017-11-28 o 18:25 |
|
|
|
|
#234 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#235 |
|
Zakorzenienie
|
W mojej byłej pracy jedynym benefitem była paczka słodyczy na święta i darmowa woda i nic mnie bolało tak że ten
|
|
|
|
#236 |
|
Biała Dama
|
Ja się z tym spotkałam w urzędzie, były duże kolejki do okienek, jedna babka chciała jednocześnie sobie załatwić dwie sprawy. Jak stanęłam za nią to się odwróciła i powiedziała że jakby co to jest przede mną i poszła do drugiej kolejki. Ale nie udało jej się bo przy tym drugim okienku długo jej zeszło a ja w tym czasie doczekałam się, załatwiłam i wyszłam
|
|
|
|
#237 |
|
Wtajemniczenie
|
Zgadzam się w pełni. Sama pracowałam w sieciówce odzieżowej i odkładałyśmy sobie ciuchy. Mało tego - odkładałyśmy jak były jeszcze w cenie regularnej i czekałyśmy na największą przecenę. Oczywiście tylko wtedy gdy się nam bardzo podobały, za zgodą kierowniczki i nie po 10 sztuk, a po 1-3. Miałam poczucie, że przynajmniej to mi wynagradza poniekąd tę harówę za śmieszne pieniądze. I można to pewnie podciągnąć pod bycie Grażyną albo cebulą, ale tak samo jako pracownik jestem klientem - pewnie na nieco uprzywilejowanej pozycji, ale nadal klientem.
|
|
|
|
#238 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#239 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#240 |
|
Zasiedzenie
|
Jak ja pracowałam w handlu (w sieciówce), to mogliśmy odkładać, ale kupić można było tylko po cenie z odłożenia i tylko w tym samym dniu. W sumie to i tak słaby benefit ze strony pracodawcy, bo przecież te rzeczy kupowaliśmy, więc i tak pracodawca nic nie tracił na tym pracowniczym "prezencie"
Na święta nic nie dostawaliśmy (była tylko impreza dla wszystkich), nie mieliśmy premii, najwyżej po czekoladowym Mikołaju Jedynym benefitem była prywatna opieka zdrowotna potrącana z wypłaty (ale fakt, ze kwota niewielka) i możliwość kupienia karty multisport ale bez zniżki (za 100-coś zł). Wypłata oczywiście tego nie rekompensowała. Dlatego stoję po stronie pracowników z tym (byle jakim, jakby nie patrzeć, bo to ciągle zysk a nie strata dla pracodawcy) przywilejem. A, i kupować można było tylko w czasie przerwy, po pracy lub po zamknięciu sklepu (a przed zamknięciem kas). W żadnym wypadku nie w czasie normalnego dnia pracy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Nie ma złych roślin, są tylko źli ludzie. Edytowane przez jaksy Czas edycji: 2017-11-28 o 18:50 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:24.

.
dorabiasz jakies dziwne ideologie a sprawa jest prosta - pracownik, tak jak klient, ma prawo cos tam se odłożyć i cos tam se kupic w promocyjnej cenie. Koniec i kropka
Przedstawiam wam sposób, w jaki widzę daną rzecz. No i co? Tak to widzę i co mam teraz pociąć się z tego powodu? Nie mogę powiedzieć, jak coś widzę? Też mam prawo powiedzieć swoje zdanie.

Jako pracownik pewnej firmy usługowej nie mogłam brać udziału w konkursach będących promocjami dla klientów, podobnie ma mój TŻ. Chodzi właśnie o wizerunek firmy.

ale może ja mam inną mentalność i jak w pracy mi płacą za pracę to mnie dziwi wykorzystywanie czasu pracy na realizację własnych spraw