Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Odwyk od zakupow kosmetycznych(grupa wsparcia)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2008-06-22, 18:32   #41
CzarnyElf
Zakorzenienie

Dot.: Odwyk od zakupow kosmetycznych(grupa wsparcia)

Cytat:
Napisane przez Aggie125 Pokaż wiadomość
Czarny Elfie, pomysł z listą dobry, ale tak najlepiej to nie mieć karty do bankomatu i kieszonkowe wydzielane przez mamusię na bilet i drożdżówkę

Ja w zasadzie taka kosmetoholiczką nie jestem, ale zdarza mi się często kupic coś pod wpływem impulsu, w związku z czym w mojej szufladzie przewalają się liczne cienie i lakiery do paznokci, ale jakoś nie dorobiłam się np. dobrego podkładu z wyższej półki - bo te średniopółkowe jakoś tak sobie mi odpowiadają. Dlatego postanowiłam nie tyle ograniczyć, co zmienić swoje zasady kupowania kosmetyków:

- wykończyć te żele i inne kąpielowe akcesoria, które mam
- zainwestować w dobry szampon w dużej butli i odżywke tej samej marki zamiast kupować non stop jakies cuda
- przejrzeć swoje zbiory kosmetyczce i odłożyć na bok te, których użyłam może z 5 razy - to znak, że tak naprawde ich nie używam - a nastepnie wystawić je na targowisku lub oddać komus znajomemu czy z rodziny
- zacząć testować rózne podkłady tak, aby wybrać ten najbardziej mi odpowiadający, a nie kierować się reklamą

Dobre porady

Ja wlasnie szukam plynu do demakijazu w duzej butli-mam ulubiony juz ale ma tylko 100ml i bankrutuje przez ten plyn bo musze go kupowac b czesto.

Co do kasy-ja staram sie ze soba nie nosic karty jak ide na miasto-biore ze soba np tylko $20 i to wystarcza.

Spontaniczne zakupy mi sie rzadko zdarzaja

Pomaga tez TZ dla ktorego nie do pomyslenia jest ze kobiety wydaja np $20 na sam blyszczyk
CzarnyElf jest offline Zgłoś do moderatora