![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odwyk od zakupow kosmetycznych(grupa wsparcia)
Ja juz jestem na odwyku 3 tygodnie.
U mnie w rodzinie jestem znana z tego ze jak dostawalam kieszonkowe albo jakiekolwiek pieniadze to slyszalam ze mam nie wydawac na kosmetyki i ze teraz juz bede miala 6 polke z kosmetykami ![]() (na razie mam 4.. ![]() Ogolnie wszystkiego mam duzo.. kolorowki i pielegnacji. Najmniej mam chyba balsamow( jeden caly i jednego 1/4 zostala) A ubranie nowe ostatnio mialam kupione w zimie.. ![]()
![]() |
#32 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() najwięcej mam :szamponów, odżywek do włosów, cieni do powiek i kremów na dzień -3 z czego 1 mi nie pasuje, 2 jakoś używam choć też mnie nie zachwyca i jeden który mi baaardzo pasował zimą ![]()
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
Ja potrafie wydac kazda sume na kosmetyki...ciuszki tez kupuje ale o wiele wiele mniej...
Teraz gdy zaczynaja sie wakacje i nie bede jezdzila na uczelnie nie bede miala Rossmanna po drodze... ![]() Zaczynam wyciagac i zuzywac zapasy... Dziewczyny jestescie dla nas ratunkiem ze swoimi pogladami... ![]()
#34 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#35 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobrze ze nie mam ROssmanna a Natury naprawde szczerze nie lubie ![]() I mam problem ze zawsze to mi sie konczy co jest pojedyncze ![]() (np obecnie dezodorant ktory mam az 1)
![]() ![]() |
![]() |
#36 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
hmm, chyba taki wątek był
![]() Ja tez muszę sie ostro ograniczyc. Jesli chodzi o kupowanie kolorówki jestem usprawiedliwiona ![]() Muszę tylko kupic cos porządnego do włosów i wsio ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
|
Iwona 25-ja gazetek promocyjnych staram sie nie ogladac no i w reklamy tez nie wierze
![]() Sweet_Jelly-wiem jak trudno jest znalesc ulubione kosmetyki-ja wydalam mnostwo kasy zanim znalazlam idealy lub bliskie idealu-u mnie to mniejszy klopot bo mam wybor ograniczony,wiem ze np wszystkie zapachowe balsamy nie dla mnie,tusze do rzes drogeryjne mnie uczulaja,takze wybor mam ograniczony. Mam nadzieje ze znajdziesz swoje idealy-staraj sie zdobywac probki ![]() Co do filtra to polecam Avene mleczko spf50-sprawdzil sie na mojej raczej suchej i wrazliwej skorze-ale uwaga nakladam w minimalnej ilosci ![]() Bardo kusza mnie jeszcze rozne rzeczy-nie jestem jeszcze do konca odzwyczajona od kupowania.Ale zawsze sobie powtarzam:po co Ci to?Pewnie bedzie lezec niezuzywane...Pomaga patrzenie na szuflade pelna kolorowki w ktorej byly cienie ktorych uzylam raz,roz ktory kupilam ze wzgledu na ladne opakowanie ,duzo mam takich kosmetykow ktore lezaly nietkniete-kiedys podliczylam i wyszla mi niezla sumka.Pomaga mi przeliczanie wszystkiego na bilet lotniczy do Polski-albo na jakis inny cel..... Co do ciuchow-nie pamietam kiedy ostatnio cos kupilam-chyba wtedy gdy pracowalam w sklepie i mialam znizke 40%.Mam spory zapas ciuchow szczegolnie jeansow ![]() Jezeli chodzi o ciuchy-to mialam tez okres gdy podazalam za moda i musialam miec to co modne-przeszlo mi.Teraz kupuje tylko to co mi sie podoba i nie patrze na mode i opinie innych ![]() Staram sie tez kupowac ciuchy lepszej jakosci,uniwersalne,klasy czne ktore mozna laczyc ze wszystkim co mam w szafie.Przed kupnem zawsze sobie wyobrazam do czego mi to bedzie pasowac.No i material tez wazny-mam na niektore materialy alergie.. |
![]() ![]() |
![]() |
#38 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Niech ten watek bedzie ![]() ![]() Ja juz nie potrzebuje nic-no dobra szukam plynu do demakijazu bez uzycia wody ktory bylby wydajny-ale na razie nie zdobylam probek wiec.....zakup poczeka ![]() Edytowane przez CzarnyElf Czas edycji: 2008-06-22 o 18:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
Poradnik odwykowca kosmetycznego(pisze co mi przyszlo do glowy)
1.Zawsze kupuj tylko te produkty o ktorych wiesz ze bedziesz uzywac(wykonczony do ostatniej kropelki szampon i na drugi dzien rozpacz ze go nie ma-znak produkt sie sprawdzil i bedziesz go uzywac-no chyba ze sie znudzi lub przestanie dzialac ![]() 2.Przed kupnem nowych produktow-probki-nie boj sie o nie prosic masz do tego prawo jako klient ![]() 3.Odwaga mowienia nie-namawia Cie sprzedawca na kosmetyk ale nie jestes do konca przekonana czy to dla Ciebie-popros o probki-gdy nie ma probek-powiedz dziekuje.Nie musisz kupowac czegos tylko dlatego ze sprzedawczyni jest mila. 4.Nie wierz w reklamy tak w 100%. 5.Czytaj sklady i receznzje.Staraj sie kupowac kosmetyki ktore maja najlepsze recenzje-ale do konca to tez w to nie wierz bo mozesz sie okazac osoba ktorej produkt nie przypasuje. 6.Jezeli chodzi o pielegnacje-rob swoje wlasne kosmetyki-wyjdzie taniej ![]() 7.Nie musisz miec 20 torebki 10 blyszczyka aby byc szczesliwa.Moda minie,a blyszczyk pewnie sie przeterminuje.Nie kupuj tylko dlatego ze cos jest modne,tylko dlatego ze kolezanka to ma i Ty tez musisz-inwestuj w rzeczy uniwersalne,klasyczne ktore beda zawsze modne. 8.Nie unikaj zwrotow-masz do tego prawo.Pewnie w Polsce jest z tym inaczej-niewiem jak ze zwrotami kosmetykow.Tutaj gdzie ja mieszkam jest inaczej-mozna wszystko zwrocic-zwroty=zaoszczedzona kasa. 9.Nie czytaj watkow typu:jaki kosmetyk zamierzasz sobie kupic,nasze zbiory kosmetyczne-takie watki kusza jak niewiem ![]() 10.Przed kazdym wyjsciem do sklepu z zamiarem kupinia nowych cieni,blyszczyka itp spojrz na swoj zbior i nieuzywane kosmetyki i zapytaj sie siebie w myslach:czy naprawde potrzebne mi 5 cienie o tym samym kolorze,10 blyszczyk w prawie tym samym kolorze itp Dziewczyny piszcie jeszcze jakies swoje porady ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
Czarny Elfie, pomysł z listą dobry, ale tak najlepiej to nie mieć karty do bankomatu i kieszonkowe wydzielane przez mamusię na bilet i drożdżówkę
![]() Ja w zasadzie taka kosmetoholiczką nie jestem, ale zdarza mi się często kupic coś pod wpływem impulsu, w związku z czym w mojej szufladzie przewalają się liczne cienie i lakiery do paznokci, ale jakoś nie dorobiłam się np. dobrego podkładu z wyższej półki - bo te średniopółkowe jakoś tak sobie mi odpowiadają. Dlatego postanowiłam nie tyle ograniczyć, co zmienić swoje zasady kupowania kosmetyków: - wykończyć te żele i inne kąpielowe akcesoria, które mam - zainwestować w dobry szampon w dużej butli i odżywke tej samej marki zamiast kupować non stop jakies cuda - przejrzeć swoje zbiory kosmetyczce i odłożyć na bok te, których użyłam może z 5 razy - to znak, że tak naprawde ich nie używam - a nastepnie wystawić je na targowisku lub oddać komus znajomemu czy z rodziny - zacząć testować rózne podkłady tak, aby wybrać ten najbardziej mi odpowiadający, a nie kierować się reklamą
#41 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobre porady ![]() Ja wlasnie szukam plynu do demakijazu w duzej butli-mam ulubiony juz ale ma tylko 100ml i bankrutuje przez ten plyn bo musze go kupowac b czesto. Co do kasy-ja staram sie ze soba nie nosic karty jak ide na miasto-biore ze soba np tylko $20 i to wystarcza. Spontaniczne zakupy mi sie rzadko zdarzaja ![]() Pomaga tez TZ dla ktorego nie do pomyslenia jest ze kobiety wydaja np $20 na sam blyszczyk ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#42 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Często ja też kupię balsam który pachnie a potem zdaje sobie sprawę że przy dłuższym uzywaniu taki balsam mnie męczy i szukam takiego który nie pachnie ! A na wątku "pokaż swoje usta/błyszczyki" czy jakoś tak dziewczyny pokazują swoje kolekcje błyszczyków które tak naprawdę i te droższe np. Lancome i te tańsze jak "eveline" mają taki sam kolor... Ale mimo to jest ich kilka takich samych! ja postanowiłam teraz OMIJAĆ szerokum łukiem Rossmanna i naturę! A wchodzić do nich jak naprawdę muszę! Chyba posłucham twojej rady i nie będę przeglądać wątków o kolekcjach kosmetyków etc. bo tylko kuszą a potem mnie nachodzi by coś kupić i.. jestem nie zadowolona. Postanowiłam również słuchać organizmu , tzn. jak mam ochotę wielką na kupno błyszczyku Loreala to lepiej żebym taki 1 kupiła niż kilka tańszych (w ramach oszczędzania) i była z nich niezadowolona i kupowała następnych... Myslę też o profesjonalnej wodzie miceralnej do demakijażu oczu który będzie droższy ale już wystarczy na dłużej. Oraz o kupowaniu szamponów w dużych butlach np. dziecięcych czy ziołowych a do tego porządnej odżywki albo maski np. WAX i KALLOS.. (wax mam) bo będę kupowała 1 komplet naprawdę działający a nie miała kilka bubli! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Właśnie gdybym znalazła DOBRY i ODPOWIADAJĄCY mojej cerze kremik to byłabym zachwycona!! ![]()
![]() |
#43 |
Zakorzenienie
|
Sweet_Jelly
![]() Co do blyszczykow-kiedys bylam maniaczka-teraz mam tylko 3 blyszczydla.Jeden sally hansen drugi loreal trzeci duwop(ktorego nie moge jakos wykonczyc bo jest strasznie tepy(chyba za stary juz jest musze go wywalic) Pozatym doszlam do wniosku ze blyszczyki: Lancome=Loreal(Juicy tubes lancome to prawie to samo co colour juice Loreala-przynajmniej dla mnie) Staram sie znajdowac tansze odpowiedniki ![]() Tez szukam wydajnej wody do demakijazu-jak znajdziesz to daj znac ![]() Co do filtra avene sprobuj-jest b lekki,ma zapach ale ten zapach juz mu wybaczylam ze wzgledu na super nawilzanie. Dobry pomysl z kupieniem jednego drozszego blyszczyka ktory bedzie odpowiadal niz kilku tanszych ktore beda lezec bo cos w nich nie pasowalo ![]() No wlasnie to niezadowolenie z nieuzywanych kosmetykow-jak patrzylam na moja polke w ktorej co jakis czas odkladalam kosmetyk ktory sie nie sprawdzil to ogarniala mnie zlosc-i wlasnie dlatego postanowilam sie ograniczyc i teraz lepiej sie z tym czuje ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#44 |
Zakorzenienie
|
Taka moja sprawdzona rada....
Jesli planuje jakis zakup to robie sobie liste ![]() ![]() ![]() Tak udalo mi sie ograniczyc kupowanie balsamow i zeli pod prysznic...teraz walcze z reszta ![]() Ktos zapytal o katalogi i ulotki...gdy mam katalog np Avon lub Oriflame przegladam i karteczkami zaznaczam co mnie zaciekawilo....tez stopniowo po przemysleniu ubywa karteczek i produktow do kupienia ![]()
#45 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam cerę w sumie wrażliwą bo skłonną do podraznień ale też normalną (w stronę suchej) co do nawilżenia... Mnie też złość ogarnia...szczególnie gdy trafi się że kupię coś co później mi z jakiś powodów nie pasuję, żal mi wyrzucić ale męczę się z wykańczaniem tego! Chyba zrobię dziś selekcje , z czystym sumieniem odłożę te kosmetyki które mi nie pasują i schowam do szafki....jak po żadem w ciągu miesiąca nie sięgne tzn że nie potrzebuję go! i wywalę je albo rozdam! ![]()
![]() |
#46 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja wlasnie ide do sklepu i zamierzam kupic tylko: chusteczki do demakijazu(sprawdzone ![]() maszynki do golenia(skonczyly sie) Mam nadzieje ze nic wiecej mnie nie skusi-chociaz ostanio widzialam w tym sklepie taki ladny malinowy blyszcyk sally hansen ale chyba nie jest mi potrzebny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#47 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oprocz filtra mam jeszce olejek nawilzajacy ktory czasami stosuje na noc(jezlei twarz potrzebuje nawilzenia).Wlasnie mi sie konczy-znak ze tzreba kupic ponownie ![]() Ja niesprawdzone produkty wysylalam do siostry ,do czasu az stwierdzilam ze wysylanie mi sie nie oplaca(nazbieralam tyle nieuzywanych ze wiecej za przesylke mi wychodzilo ).Od tamtej pory nie kolekcjonuje tzn staram sie nie gromadzic zbednych zeli,szamponow itp. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#48 |
Zakorzenienie
|
Ja mam tak, że kosmetyki szybko mi sie nudzą. Tzn. nie kolorówka, ale produkty do włosów i ciała - żele pod prysznic, odzywki, szampony. Bywało, że w szafce stały 3-4 butelki szamponów i 5-6 żeli, tymczasem ja już nie mogłam na nie patrzeć, chociaż były jeszcze nieużywane. Dlatego zawzięłam się w sobie i wykończywszy szampon Palmolive (ostatni) kupiłam sobie niebieskiego Matrixa. Na razie 250 ml, ale jak się sprawdzi, to zafunduję sobie 1,5 litrowa butlę. Jest wydajny, więc w sumie nie wychodzi aż tak drogo, a po 3 myciach widzę pozytywną zmianę w moich włosach
![]() W ogóle postanowiłam kupować nowy kosmetyk dopiero wtedy, kiedy stary będzie już na wykończeniu (na kilka użyć). Teraz jest mi łatwiej, bo koło mojej pracy nie ma żadnych sklepow kosmetycznych, a aby jechać do Rossmana czy Złotych Tarasów muszę przejechać dwie stacje metrem, wysiąść, przejść kawałek, zrobić zakupy, wrócić do metra i jechać dalej. A po pracy nie bardzo mi się chce jeszcze rozbijać po mieście ![]() A lista też jest dobry pomysłem - spisuję to, co mam kupić, wpadam do Rossmana i kupuję. Jak mam liste, to koncentruję się bardziej na znalezieniu wszystkiego, co mam spisane, a nie korci mnie rozglądanie się za Bog wie czym ![]() Poza tym dobrze jest sobie wyznaczyć jakiś cel, np. podkład Diora czy drogie perfumy i wyliczyć sobie: jak nie kupię 10 błyszczyków, 5 szamponów i 8 balsamów, to w ciągu miesiąca zafunduję sobie Diora. A najlepiej wypisac sobie na kartce co ile kosztuje, jak widzimy ile wydajemy na pierdoły, łatwiej jest się powstrzymać ![]() A może w ramach odwyku kosmetycznego i nie-wywalania-pieniędzy-na-durnoty stworzymy sobie listę kosmetyków wydajnych i ekonomicznych?
#49 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczesniej pracowalam w outlecie z ciuchami gdzie w czasie pracy robilam zakupy ![]() Fajny pomysl z ta lista kosmetykow ekonomicznych ![]() Ja od siebie moge dodac moj przepis na olejek do demakijazu: Kupujemy olive z oliwek i olej rycynowy-mieszamy te 2 oleje-70% oliwy z oliwek-30% rycynowego.Olejek fajnie zmywa makijaz -jest wydajny-ja zmywam go cieplym jednorazowym recznikiem.Polecam ![]() Aha-olejek trzymac najlepiej w lodowce ![]() Ps-bylam w sklepie-kupilam tylko chusteczki do demakijazu i maszynki-na blyszczyk sie nie skusilam ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#50 |
Zakorzenienie
|
ale mogę np kremik do stópek,k gdy pozostałe się skończyły? mogę prawda?
![]() no wiem, ze się usprawiedliwiam, bo już patrzę za nowym żelem, chociaż 1 stoi cały, a w drugim połowa jest ;/
#51 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja byłam dziś w sklepie...popatrzyłam tylko na półke z kosmetykami i wyszłam...ale upatrzyłam sobie antyperspirant Dove (usprawiedliwiony zakup bo dzis mi sie skonczyl) ![]() ![]() A co do ksoemtykow ekonomicznych...hmm woda mineralna niegazowana plus sok ze swiezej cytryny...sterzenie okolo pol na pol...stosowac jako toni odswiezajacy na dzien lub wlac do atomizera i wstawic do lodowki...swietne na twarz na upalne dni ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#52 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czasem sie moze zdazyc ze argumentow na tak moze byc 1(chec zakupu,posiadania bo reklama itd) a argumentow przeciw 10 ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#53 |
Zakorzenienie
|
ja dziś po powrocie z pracy zrobiłam selekcje- Wzorem CZARNEGO ELFA
![]() ... na to co używam i co nie używam lub mi nie pasuje i wiecie co? okazało się ,że tego co mi "zbędne" jest więcej i nie mieści mi się na specjalnie wydzielonej dla mnich półce... ![]() ![]() mam też tak 4 kosmetyki które czekają na wykorzystane bo jeszcze mi się poprzednie ine skończyły Zrobiłam selekcje również w kolorówce.... poszły out : większość cieni, 2 pudry , 1 szminka(prezent) i brokatowe żele do ciała.. No tak tylko co ja teraz z tym zrobię?? Zal mi wyrzucić np. maski która mi zbytnio nie pasuje ale jest pełna w połowie...czy 10 różnych prawie nie zużytych cieni? ![]() Być konsekwętną i wywalić? mogłabym to dać na targowisko ale musiałabym wziąść coś od kogoś a nie chce na nowo zawalać szafki bublami! ![]()
#54 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja dzis kupiłam mini tusz do rzęs Bourjois w kolorze granatowym, ale od dawna szukałam granatowego tuszu, poza tym chciałam wreszcie wypróbować tusz Bourjois ![]() Sweet Jelly, wypisz może listę kosmetyków które masz do odstrzału, może któraś z dziewczyn tutaj z wątku będzie się chciał wymienić na cos nie-kosmetycznego?
![]() |
#55 |
Zakorzenienie
|
Sweet_Jelly-a jak nie chcesz sie wymieniac to daj kolezance,albo siostrze lub komus kto potrzebuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#56 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
i powoli już się ze mnie śmieją...że tak rozdaje ![]() powoli również nie chcą ode mnie nic brać..ale spróbuje! Ale spróbuje ![]() Cytat:
Dobra wpiszę listę .. może komuś coś się spodoba? ![]() -Maska Dove Hair Fail Control (połowa) -Pantine Pro-V Program odnowy- szampon -3razy użyty -Puder sypki odbijający światło VIPERA -puder w kamieniu Constance Carrol / transparentny nr3 Translucent -antyperspirant AA OCEANIC DEO Soft -złociście połyskujący cień do powiek AVON / kolor:limestone 3 razy użyty --Balsam brązujący J&J "na noc" /wogóle nieużywy-to był nietrafiony prezent -Krem nawilżający do twarzy z substancją samoopalającą SUMMER GLOW DOVE -lakier do włosów mocny -UTRWALENIE OBJTOŚCI SUNSILK została połowa albo i więcej.. /jasna karnacja/ 1 raz użyty jakby któraś chciała zamienić coś na szampon dla dzieci bez slsów to będę wdzięczna. Albo Kallosa mlecznego? Chciałabym go wypróbować a próbek nie ma ![]() Przydałaby mi się też maska Ziaji do rąk ![]() ![]() ps; kurcze kurcze... znalazłam na allegro ten fluid9filtr) który mi któraś polecała ANTHELIOS XL 50 firmy LA ROCHE -POSAY za 50 zł + 6,5 przesyłki...
03.02.2010 ZOSIA ![]() ![]() Edytowane przez Sweet_Jelly Czas edycji: 2008-06-24 o 08:20 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#57 |
Zakorzenienie
|
byłam dzis w Rossmannie...kupiłam tylko samoopalacz i antyperspirant czyli zaplanowane zakupy...nic poza
![]() ale kusi mnie balsam Avon...a mam chyba z 10 balsamow... ![]()
![]() |
#58 |
Zakorzenienie
|
Zakaz
![]() ![]() A ja zuzylam wczoraj pianke do golenia z Gilette( dobrze bo pachniala jak proszek do prania i meczylam ja pol roku i nie mialam sily wywalic) Zostala mi ostatnia pianka z Rossmanna -brzoskwiniowa o wiele lepsza jest od tej z Gilletta i lepiej pachnie. Trzymam sie 3 tygodnie juz.. ![]() Kusi mnie tylko czarny cien Bell Planete( dodam ze nie mam ani 1 czarnego cienia) a lubie kombinowac z makijazem,kto oglada MM to widzi ![]()
![]() |
#59 |
Miss Pudernica
|
Bardzo dobrze was rozumiem
![]() ![]() Teraz ustaliłam sobie kilka zasad: - nie kupuje rzeczy których nie będę używać, głównie dotyczy to kolorówki. Jestem blondynką, mam jasną karnację i niezbyt dobrze się czuję w mocnym makijażu. Więc tak naprawdę potrzebuję tylko podkładu, pudru, tuszu i korektora [ niedoskonałóści cery mam ![]() - zaczęłam 'słuchać' swojego ciała. Kupuję produkty bardziej naturalne, szampony bez SLS, odżywki bez silikonów, kremy o prostym składzie [ tu mi się świetnie sprawdza ZIAJA;O] są one czasami lepsze, a nie zawsze droższe ![]() - inwestuję! w dobre rzeczy. To moja żelazna zasada od kilku miesięcy, aktualnym celem jest dobry podkład [ clinique, może lancome] Oszczędza się dość długo, ale wolę kupić jedną porządną rzecz, której używanie będzie mi dawać przyjemność niż kilka niskopółkowych produktów. Oczywiście nie dotyczy to wszystkich produktów, np nie zamierzam się rujnować na błyszczyk za 100 zł, kiedy jest wiele dobrych za 20. - omijam sklepy kosmetyczne, a jak już TAM idę to z listą, inaczej głupieje ![]() - trzymam się produktów, które się u mnie sprawdziły np serii Calma ZIAJI, która jest dla mnie idealna, waxa i szamponów dla dzieci, serum Eveline, peeling Synergen ![]() - kremy, balsamy które się u mnie nie sprawdziły wykorzystuje do innych rzeczy np jako krem do stóp, kiedyś wyczytałam w Glamour że do golenia nóg można użyć odżywki do włosów. Jest coraz lepiej. Kompletuje zestwa kosmetyków, które mi odpowiadają w 100%, może nie jest ich dużo, ale dobrana pielęgnacja lepiej się sprawdza, niż ciągłe eksperymenty. Więc zyczę Wam i sobie szcęścia w pracy nad naszym nałogiem, bo iloe się trzeba napracować oj tylko uzależnione wiedzą ![]()
#60 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Hmmm glownie gubi mnie to ze lubie nowosci...ze cos bedzie lepsze od tego co juz mam ![]() Wczoraj byl ostatni wypad do Rossmanna ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:28.