Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Nasze kochane pierwiosnki 2008
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2008-07-04, 22:10   #1799
papryczka
Wtajemniczenie

Dot.: Nasze kochane pierwiosnki 2008

Cytat:
Napisane przez gosiaczek071 Pokaż wiadomość
i mam takie pytanie dop mam dziewczynek... czy wy czyscicie malej TAM??? bo ja czytalam ze niby nie mozna wycierac tej wydzieliny co sie zbiera... ale tak to by jej tam obroslo tak jak u chlopcow i hja jej delikatnie tam przeciram ale nie codziennie... no wiec jak dzis jej tam wytarlam patyczkiem, to jakos ten patyczek mi kolo nosa przelecial... i tam brzudko pachnialo... u was tez to jest czy moja mala ma jakies zapalnei? martwie sie... prosze sprawdzcie to...
nie wachalam, ale czyszcze tak z wierzchu przy zmianie pieluchy, bez jakiegos zaglebiania sie, a raz na jakis czas porzadniej choc tez slyszalam, ze nie powinno sie.

Cytat:
Napisane przez daphne81 Pokaż wiadomość
jak Sasia będzie sama umiała przejść przez gabinet. Ortopeda zabronił kupować małej chodzika i zmuszać do wstawania czy chodzenia. Ma sama sobie z tym radzić.
.
o chodziku to wiem juz od dawna - on wiecj krzywdy zrobi niz z niego pozytku, bo dziecko jest w nienaturalnej pozycji.

Cytat:
no wlasnie te ************** komary! ostatnio u tesciow mala ugryzly 3~!!!!!!!! dwa w policzek i jeden w laluszeK!!!! ganialam za gnojami po calym pokoju,wytluklam 2 najedzione i chyba z 5 jeszcze glodnych! a tak to zawsze z mezem pod wieczor szukamy komarow i bawimy sie w polowanie jak w jakims transie...kazde chodzi ze swoim sprzetem w rece i sie wpatrujemy w ciszy w sufit i sciany| to musi smiesznie wygladac, ale sie sprawdza poki co :P
ale mnie rozbawilas tym opisem! mojej malej jeszcze zaden, na szczescie, nie dziabnal, choc mnie juz niejeden (mnie komary bardzo lubia). na razie tez walczymy recznie, jak widzimy jakiegos.

Cytat:
a bo zapomnialm spytac, a mialam juz dawno: czy wam tez tak strasznie wychodza wlosy???
na szczescie nie, choc czytalam, ze tak sie dzieje. najgorzej jest ponoc miedzy 11 a 16 tygodniem po porodzie, ale ja nic nie zauwazylam u siebie na razie...

Cytat:
Napisane przez mała migotka Pokaż wiadomość
Mam ochote na nalesniki,tylkko czy nie zaszkodzą mi takie smązone???
ja nalesniki wcinam od dawna. smaze na malej ilosci oliwki z oliwek.

Cytat:
Napisane przez kasia_sloneczko Pokaż wiadomość
Papryczko spróbuj małą kłaść na brzuszek, w tej pozycji chyba nie ma takiego ryzyka zakrztuszenia jakby dziecko ulało. A potem możesz ją przekręcić na plecki. Jak Aleks nie odbije bo zaśnie przy cycu to tak go właśnie kładę spać wieczorem i śpi tak aż do nocnego karmienia czyli ok3-4 godziny. Potem kładę go na plecki ale w tej pozycji to on śpi potem krótko bo budzi się po 2 godzinach. Najwięcej na brzuszku. A jak ma w dzień problem z zaśnięciem choć jest zmęczony to też go daję na brzuszek, nawet jak jeszcze próbuje główkę dźwigać to mu ją delikatnie przytrzymuję i wtedy on zasypia.
no, tylko moja nie lubi pozycji na brzuszku. ukladam ja tak tylko w ciagu dnia. bardzo wysoko unosi glowe, ale jak najszybceij przekreca sie na plecki, cwaniara. zatem o spaniu w tej pozycji nie ma mowy...

Cytat:
Napisane przez Kati.22 Pokaż wiadomość
mam pytanko - czy wasze dzieci maja czkawkę??, bo moja mała ma i to bardzo często. Tak mi jej szkoda bo aż cała podskakuje. Potrafi nawet obudzić się z czkawką, nie chce sie napić, i nie wiem czy to normalne czy mam sie martwić.
czkawka to normalne zjawisko u niemowlat.

Cytat:
.Czy Wy pijecie piwo??
ja jeszcze nie pije zadnego alkoholu, choc czasem mam ochote na piwko czy winko. ponoc mozna, ale wtedy gdy wiesz, ze do nastepnego karmienia jest sporo czasu, np. jak skonczysz karmic i nastepne bedzie za okolo 3h, to niby ok. oczywiscie w malej ilosci, hehe. mnie tam nie satysfakcjonuje kilka lykow, wiec sie nie rzucilam. ale powiem wam, ze juz bardzo tesknie za chlodnym piwem albo winem... cala ciaza plus okres karmienia.... pewnie jak sie napije juz, gdy bede mogla, to sie ubzdryngole raz dwa, hehe. a zawsze mialam taka mocna glowe...

Cytat:
To ja przyznam sie,że wstydem,że jescze nie kąpałm Malutkiej sama anirazu.Asystuje przy kapieli ale jej nie trzymam,bo mam obawy,a Malutka ma już 2,5 miesiąca
no cos ty? moja corcia drobniutka jest, ale ja spokojnie ja wykapie, jak nie ma meza. bo jak jest, to jego zadanie.

moja mala ma teraz sporo wrazen. jestesmy u rodzicow i codziennie ma nowe atrakcje! nowe miejsca, nowe twarze i dziecko zmeczone. przez to spi wiecej w dzien. u mnie w domu, to bardzo malo, o czym wam pisalam (jakies dwie dzremki po 15-20 minut, czasem pol godziny), a tutaj zupelnie inaczej!
papryczka jest offline Zgłoś do moderatora