2008-07-19, 09:08
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: 40 kg do zrzucenia
Cytat:
Napisane przez asvr
A ja mam pytanie z innej beczki, jak mozna tyle w ciązy przytyć? Zauwazylam ze to dość powszechne, ale jak to, wtedy nie czuje sie tego jak sie tyje? inaczej sie mysli? Ja sobie nie wyobrazam tyle przytyc czulabym sie strasznie nieatracyjna.( nie zebym teraz sie czula atrakcyjna ale jakbym przytyla 10 kilo juz by mi bylo duzo gorzej a 20 czy wiecej ojj.)
|
To jest również tak, jak z przytyciem normalnie - jedna dziewczyna zjada codziennie na kolację tabliczkę czekolady i jest chuda jak palec a innej po 1 kostce wchodzi w biodra. W ciąży nie zwracałam wogóle uwagi, ile przytyję. Owszem, troszkę martwiło mnie to, że co wizyta u ginki, to 2kg więcej. Ale nie zamierzałam się katować, że jak czuję głód to wypiję wodę, dla jego zabicia; według mnie nie byłoby to dobre dla dziecka. Ja idąc do porody ważyłam 96kg a 6 tygodni później ważyłam już 76kg ale nie uważam, że schudłam 20kg w 6 tygodni. Te kilogramy to prawie sama fizjologia - bezpośrednio po porodzie a właściwie dobę później ważyłam 9kg mniej, potem stopniowo waga spadała bo logiczne dla mnie było, że skoro karmię piersią to nie będę jadać schabowych. Synek miał przecież niewykształcony jeszcze układ trawienny, więc to mogło mu szkodzić i przy takich obiadkach gotowanych, zero słodyczy, chociaż biały chleb to prawie bochenek dziennie zjadałam i wogóle jakieś jedzonka lekkostrawne, doprowadziły do tego, że pół roku po porodzie ważyłam 63kg a ciążę zaczynałam od 76kg. Jakże ja się wtedy świetnie czułam ale po pół roku swojego rodzaju postu, zaczęłam wprowadzać nowe pokarmy do mojego jadłospisu, również słodycze, okazało się, że dziecku nic nie szkodzi, to z jednej kostki dziennie zrobiła się tabliczka czekolady dziennie i tak rok później ważyłam już 83kg   Potem w pracy znów podjadanko słodyczowe, nieregularne posiłki i waga podskoczyła do 89,9kg. Teraz ważę 83,5kg; w 3 miesiące spadło mi 7kg ale już od około 2 miesięcy waga stoi w miejscu Ja chcę schudnąć !!!!!!!!!!
Pozdrawiam
|
|
|