40 kg do zrzucenia - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-07-17, 07:46   #1
kachna27
Przyczajenie

40 kg do zrzucenia

Czy jest ktoś jeszcze z takim problemem ? Szukam wsparcia w odchudzaniu. Wiem jak to robić bo kiedyś już schudłam 20 kg ( w liceum ) i ważyłam 70kg. Zapuściłam się i chorowałam na tarczyce więc.... Najtrudniej zacząć.... W zeszłym roku byłam u dietetyka ale był jakiś mało konkretny i zostawiam go po miesiącu. Trudno.....trudno....
kachna27 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-17, 11:05   #2
aldix
Raczkowanie

Dot.: 40 kg do zrzucenia

kachna27 ja cię z chęcią powspieram, sama mam problem z tarczycą i ok. 20 kg do zrzucenia.

Wiem już, że najlepiej zacząć od detoksu. O tym już coś wiem. Jak nie będzie detoksu, to ciągle będą napady głodu...

Basia
aldix jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-17, 12:54   #3
mart2015
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kachna27 Pokaż wiadomość
Czy jest ktoś jeszcze z takim problemem ? Szukam wsparcia w odchudzaniu. Wiem jak to robić bo kiedyś już schudłam 20 kg ( w liceum ) i ważyłam 70kg. Zapuściłam się i chorowałam na tarczyce więc.... Najtrudniej zacząć.... W zeszłym roku byłam u dietetyka ale był jakiś mało konkretny i zostawiam go po miesiącu. Trudno.....trudno....

Witam,Kasiu....40 kg to duzo....Wiem sama po sobie...Podczas ciazy i w okresie po przytylam wlasnie 42 kg....Przez ostatnie 2 miesiace schudlam 27....
Z wagi 107 kg zeszlam do 80...Teraz chyba nawet 79...Wiem,ze da rade to zrobic...Nie wolno sie zalamywac.Pozdrawiam serdecznie

mart2015 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-17, 13:34   #4
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
mi też najtrudniej zacząć a powinnam już dawno, zbieram siły i motywację, chcę zrobić to z głową
miskowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-17, 13:52   #5
Marzeniatko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mart2015 Pokaż wiadomość
Witam,Kasiu....40 kg to duzo....Wiem sama po sobie...Podczas ciazy i w okresie po przytylam wlasnie 42 kg....Przez ostatnie 2 miesiace schudlam 27....
Z wagi 107 kg zeszlam do 80...Teraz chyba nawet 79...Wiem,ze da rade to zrobic...Nie wolno sie zalamywac.Pozdrawiam serdecznie
27 kg w 2 mce?!

B L O G

Marzeniatko wystarczy Marzena
Marzeniatko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-17, 14:39   #6
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
To ja przyłączam się do Ciebie, mam do zrzucenia nawet ponad 40 kg Zapuściłam się okrutnie, ale cóż, teraz trzeba to rozlane mleko wypić Zaczynam od poniedziałku. Mój plan to 1400 kcal + spacerki + Meridia i może się uda. Trzymam kciuki za Ciebie i wspierajmy się

Jem mniej, bramy raju są wąskie

Tereskaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-17, 17:35   #7
Navien
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Marzeniatko Pokaż wiadomość
27 kg w 2 mce?!
Z tego, co czytałam na innym wątku to mart2015 zaczęła się od razu odchudzać po urodzeniu dziecka, więc może dlatego łatwiej i szybciej tyle kg zeszło? Z resztą nie wiem, nie znam się, jeszcze nie rodziłam

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-07-17, 21:35   #8
mloda_to_glupia
Wtajemniczenie

GG do mloda_to_glupia

ja tez nie wiem czemu tak ale uwazam ze 40kg to duzo... ja chce zrzcic 18 schudlam 9 i dalej jakos nie moge nie wiem czemu... wiem jedno co madzia potwierdzi (navien) trzeba cwiczyc
Stary 2008-07-18, 05:58   #9
aldix
Raczkowanie

Jeżeli dziecko jest karmione piersią, to jest najlepsza dieta (tłuszczyk z mamy wchodzi do mleka). I mama i dzidzia wtedy czerpią korzyści.

Oj tak, trzeba ćwiczyć. Jestem przeciwna Meridii (od razu mi staje przed oczami "Requiem dla snu")...

Basia
aldix jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-18, 07:31   #10
Sauvignon
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Tereskaa Pokaż wiadomość
To ja przyłączam się do Ciebie, mam do zrzucenia nawet ponad 40 kg Zapuściłam się okrutnie, ale cóż, teraz trzeba to rozlane mleko wypić Zaczynam od poniedziałku. Mój plan to 1400 kcal + spacerki + Meridia i może się uda. Trzymam kciuki za Ciebie i wspierajmy się
Teresko, o ile dobrze kojarzę z innego wątku, byłaś na diecie Montignaca. Nie sprawdziła się w Twoim przypadku? Tak pytam, bo naprawdę interesują mnie różne zagadnienia dietetyczno-żywieniowe i jak różne teorie się sprawdzają w praktyce.

Pozdrawiam i życzę powodzenia.

Sauvignon jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-18, 21:35   #11
nefretari
Raczkowanie

każde początki są trudne, ja też zaczęłam odchudzanie jakis miesiac temu, nie mam co prawda tyle do zrzucenia bo moja waga wyjsciowa to było 63 kg, ale teraz jest juz 6kg mniej, a najważniejsze to cwiczyc. kiedys jeśli nie podobała mi sie moja figura to po prostu stosowałam głodówki, nieraz prowokowałam wymioty, jeśli coś zjadłąm zbyt dużo lub zbyt kalorycznego, a po takim czymś efekt jojo gwarantowany, dziś wiem, ze żeby utrzymać forme i figurę, którą chce się osiągnąć trzeba też wysiłku fizycznego, i sama po sobie widzę, ze ćwiczenia przynoszą efekty
nefretari jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-18, 21:39   #12
asvr
Zadomowienie

A ja mam pytanie z innej beczki, jak mozna tyle w ciązy przytyć? Zauwazylam ze to dość powszechne, ale jak to, wtedy nie czuje sie tego jak sie tyje? inaczej sie mysli? Ja sobie nie wyobrazam tyle przytyc czulabym sie strasznie nieatracyjna.( nie zebym teraz sie czula atrakcyjna ale jakbym przytyla 10 kilo juz by mi bylo duzo gorzej a 20 czy wiecej ojj.)

"Tak więc trwają wiara, nadzieja, miłość - te trzy:
z nich zaś największa jest miłość."

asvr jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-18, 22:02   #13
nefretari
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez asvr Pokaż wiadomość
A ja mam pytanie z innej beczki, jak mozna tyle w ciązy przytyć? Zauwazylam ze to dość powszechne, ale jak to, wtedy nie czuje sie tego jak sie tyje? inaczej sie mysli? Ja sobie nie wyobrazam tyle przytyc czulabym sie strasznie nieatracyjna.( nie zebym teraz sie czula atrakcyjna ale jakbym przytyla 10 kilo juz by mi bylo duzo gorzej a 20 czy wiecej ojj.)
jak jesteś w ciaży to nie myślisz o swojej figurze i o tym, zeby przypadkiem nie zjeść czegos wiecej niz jakis serek na kolacje czy żeby się nie przejeść na obiad
wtedy myślisz o dziecku i wierz mi, kobiety w ciaży potrafią zjeść nawet dwie tabliczki czekolady na raz przegryzajac ogórkiem kiszonym i to nie jest wymysł czy scena z filmu
ja miałam taka fazę, ze codziennie potrafiłam zjeść pół kg śledzi w śmietanie na kolacje, dziś się z tego śmieję, aleokres ciaży wspominam jako czas, kiedy jadłam ile chciałam i nie czułam z tego powodu wyrzutów sumienia, a każde badanie kontrolne utwierdzało mnie, że dziecko jest zdrowe, duże, szybko rośnie i wszystkie wyniki były książkowe
nie wybrażam sobie odchudzać się będąc w ciąży, czy ssąy żoładek uspokajać wodą mineralą
to do kwestii przytycia w ogóle, a co do tego ile w ciaży przytyłam to 8kg
moja wypowiedź jest jakby uspraweiliwieniem jeśli chodzi o ciążowe tycie, ale rzeczywiscie pzostaje pytanie jak można przytyć wiecej niż 20kg., bo w moim otoczeniu jak mówiły znajome to właśnie do 20kg najwięcej tyły
Stary 2008-07-19, 09:08   #14
ch_aga
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asvr Pokaż wiadomość
To jest również tak, jak z przytyciem normalnie - jedna dziewczyna zjada codziennie na kolację tabliczkę czekolady i jest chuda jak palec a innej po 1 kostce wchodzi w biodra. W ciąży nie zwracałam wogóle uwagi, ile przytyję. Owszem, troszkę martwiło mnie to, że co wizyta u ginki, to 2kg więcej. Ale nie zamierzałam się katować, że jak czuję głód to wypiję wodę, dla jego zabicia; według mnie nie byłoby to dobre dla dziecka. Ja idąc do porody ważyłam 96kg a 6 tygodni później ważyłam już 76kg ale nie uważam, że schudłam 20kg w 6 tygodni. Te kilogramy to prawie sama fizjologia - bezpośrednio po porodzie a właściwie dobę później ważyłam 9kg mniej, potem stopniowo waga spadała bo logiczne dla mnie było, że skoro karmię piersią to nie będę jadać schabowych. Synek miał przecież niewykształcony jeszcze układ trawienny, więc to mogło mu szkodzić i przy takich obiadkach gotowanych, zero słodyczy, chociaż biały chleb to prawie bochenek dziennie zjadałam i wogóle jakieś jedzonka lekkostrawne, doprowadziły do tego, że pół roku po porodzie ważyłam 63kg a ciążę zaczynałam od 76kg. Jakże ja się wtedy świetnie czułam ale po pół roku swojego rodzaju postu, zaczęłam wprowadzać nowe pokarmy do mojego jadłospisu, również słodycze, okazało się, że dziecku nic nie szkodzi, to z jednej kostki dziennie zrobiła się tabliczka czekolady dziennie i tak rok później ważyłam już 83kg Potem w pracy znów podjadanko słodyczowe, nieregularne posiłki i waga podskoczyła do 89,9kg. Teraz ważę 83,5kg; w 3 miesiące spadło mi 7kg ale już od około 2 miesięcy waga stoi w miejscu Ja chcę schudnąć !!!!!!!!!!
Pozdrawiam
ch_aga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-19, 09:36   #15
asvr
Zadomowienie

Dzięki dziewczyny już troszke zrozumiałam. Po prostu w czasie ciąży się nie patrzy na to co je tak uwaznie pod kątem kalorii. Ale przytycie 8 kilo to nic w porwonaniu z 20. Mam wrazenie ze jak ktos juz tyle przytyl to za bardzo sobie poluzował. Ja tez mam czasem wielką ochotę na coś słodkiego ale nie wierze ze tabliczka czekoaldy dziennie pomagalabym jakoś dziecku mysle ze wszystko byloby w porząkdu gdyy ta tabliczka byla raz na tydzien a to po prostu próba usprawiedliwienia tego ze sie siebie nie kontroluje.

"Tak więc trwają wiara, nadzieja, miłość - te trzy:
z nich zaś największa jest miłość."

asvr jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-19, 09:42   #16
nefretari
Raczkowanie

to niekoniecznie usprawiedliwienie
jeśli przyszła matka odczuwa na coś ochotę to tak jakby dziecko miało na to smaka, patrzę na to pod katem siebie, bo niecierpię np. kiszonych ogórków w duzej ilości, a w ciaży słoik to była dla mnie pestka
no i te wspomniane przeze mnie wcześniej śledzie w smietanie jedzone co wieczór po 0.5kg, jak może normany człowiek zmieścić w siebie tyle i codziennie to samo???
Co do czekolady też jakoś specjalnie nie przepadam normalnie i mdli mnie po większej ilosci
Stary 2008-07-19, 10:22   #17
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sauvignon Pokaż wiadomość
Teresko, o ile dobrze kojarzę z innego wątku, byłaś na diecie Montignaca. Nie sprawdziła się w Twoim przypadku? Tak pytam, bo naprawdę interesują mnie różne zagadnienia dietetyczno-żywieniowe i jak różne teorie się sprawdzają w praktyce.

Pozdrawiam i życzę powodzenia.
Może nie tyle co dieta się w moim przypadku nie sprawdziła, tylko brak mi systematyczności i konsekwencji w jej stosowaniu Chyba już wolę liczyć kalorie niż uważać na IG Bo jak robię obiadek dla rodzinki to mogę po prostu mniej zjeść, a nie robić sobie osobnego jedzonka

Jem mniej, bramy raju są wąskie

Tereskaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-20, 13:09   #18
mart2015
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Marzeniatko Pokaż wiadomość
27 kg w 2 mce?!
2 i pol ))

Cytat:
Napisane przez Navien Pokaż wiadomość
Z tego, co czytałam na innym wątku to mart2015 zaczęła się od razu odchudzać po urodzeniu dziecka, więc może dlatego łatwiej i szybciej tyle kg zeszło? Z resztą nie wiem, nie znam się, jeszcze nie rodziłam

Hej...Moja corcia ma juz 2 latka i miesiac...a ja zaczelam sie odchudzac w maju tego roku,dokladnia 5 maja....Przez dwa lata nie schudlam ani kilograma,nie karmilam piersia,wiec waga nie spadala...Dopiero teraz.I z dnia na dzien jest mnie coraz mniej.Dzisiaj sie wazylam i juz jest 78 kg.))

Edytowane przez mart2015
Czas edycji: 2008-07-20 o 14:03
mart2015 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-21, 10:34   #19
nefretari
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Tereskaa Pokaż wiadomość
Może nie tyle co dieta się w moim przypadku nie sprawdziła, tylko brak mi systematyczności i konsekwencji w jej stosowaniu Chyba już wolę liczyć kalorie niż uważać na IG Bo jak robię obiadek dla rodzinki to mogę po prostu mniej zjeść, a nie robić sobie osobnego jedzonka
Tereskoo a jak tam u Ciebie, zaczęłaś dzisiaj dietowanie?? Wpadnij na MZ-WR bo cos cię tam nie widzę, rozpalimy Twoje siły do walki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-07-21, 19:22   #20
klasnoludka0092
Raczkowanie

Cześć wszystkim. :Cmok: .

Mam do was pytanie troche krępujące mam wzrost (chyba) 1.66 i waże 80kg. (chyba) ;(
i co mam zrobić?? zawsze mam wilczy apetyt .
czy dam rady do wrzesnia schudnac 14kg??
piszcie :Cmok:

Carpe diem

>>>>>>>>>>>>>>
klasnoludka0092 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-23, 15:01   #21
Marzeniatko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klasnoludka0092 Pokaż wiadomość
Cześć wszystkim. :Cmok: .

Mam do was pytanie troche krępujące mam wzrost (chyba) 1.66 i waże 80kg. (chyba) ;(
i co mam zrobić?? zawsze mam wilczy apetyt .
czy dam rady do wrzesnia schudnac 14kg??
piszcie :Cmok:
Do września? Nie realne Optymalny i zdrowy spadek wagi to 4kg - 5 /na miesiąc (mniej więcej 0,5-1 kg na tydzień) inny sposób to po prostu b. niezdrowy.

Polecam poczytać wątki podwieszone o zasadach żywienia. Na apetyt zastosować, np. błonnik, czy chrom i jeść o regularnych porach. Częściej ale mniej. 5-6 posiłków bd dobrym wyjściem, np:
godz 9 śniadanie
godz 12 II śniadanie
godz 15 obiad
godz 18 podwieczorek (coś lekkiego)
godz 20-21 kolacja (typowo białkowa)

Wzmożyć aktywność fizyczną i odstawić słodycze z fastfoodami.

B L O G

Marzeniatko wystarczy Marzena
Marzeniatko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-23, 19:01   #22
klasnoludka0092
Raczkowanie

droga marzenko,to moze dla ciebie nie realne,ale jak ja schudlam,to chyba realne,a nie jadlam tylko slodyczy,noi od czasu do czasu ruch. ;]

Carpe diem

>>>>>>>>>>>>>>
klasnoludka0092 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-26, 09:05   #23
monia86sc
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez mart2015 Pokaż wiadomość
czesc ja sie chcilam zapytam jak to zrobilas ze az 20 kg schudlas popoidzie . ja juzjestem rok po porodzie i za nic niemoge zrsucic moze znasz jakis sposob i czy mogłabysmi podac ten ktory ty zastosowoalas .pomoz mi badzo cie porsze .moj nuer na gg 8652901 odezwij sie bardzo posze
monia86sc jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości