2008-07-20, 19:08
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Włosomaniaczki :D - część III
Cytat:
Napisane przez karla_92
Trzeba mówic że przyszło się na odświeżanie końcówek 
A stosujesz jakieś kosmetyki z silikonami? Może jakieś serum by pomogło? 
|
Hm, mój szampon ma na pewno silikony. Oprócz niego używam tak jak pisałam kallosa, waxa, oleju rycynowego, wszelkie maseczki z jajek a no i nafty kosmetycznej, więc chyba jedynie tylko do szamponu się można przyczepić. A masz jakieś wypróbowane serum? Tego jeszcze nie próbowałam 
Cytat:
Napisane przez Jolie2601
tak i nie  kwestia wprawy. Poza tym rycyna to rasowy tłuścioch a kokos jest trochę "tępawy". Trzeba nabrać tyle co brudu za paznokciem, rozsmarować na dloniach i wgnieść w końce (i nie zmywac)
|
No z kokosowym jeszcze bym sobie chyba poradziła, czytałam wątek o nim i dziewczyny piszą, że da się odżywić końcówki jednocześnie bez strasznego natłuszczenia, ale sprawa chyba wygląda inaczej przy tych olejach, o których pisała Porcelain? Bo oliwa z oliwek, to chyba cięzszy kaliber... ja aktualnie mam rzepakowy, ale nie wiem czy się nadaje?
Niedługo i tak wyjeżdżam na długo, do włosów biorę tylko szampon i może jedną odżywkę/maseczkę i coś na te końcówki no i zobaczymy, czy ich stan się polepszy, czy nie. A przed wyjazdem zaryzykuję i zetnę te nieszczęsne końcówki, żeby potem mogły już zdrowo rosnąć. Gdyby nie te końcówki, to w pełni cieszyłabym się ze stanu swoich włosów. 
A dzisiaj tutaj taka cisza, co się dzieje? Wszystkie wakacjują? Czasami to nadrobić nie można, a dziś... dziewczyny, należy się bacik.
|
|
|