Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Dieta, trening i ploteczki- o szczupłą sylwetkę walczą Gwiazdeczki cz. 44
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2018-04-20, 13:33   #77
Georgina_Kincaid
Zakorzenienie

Dot.: Dieta, trening i ploteczki- o szczupłą sylwetkę walczą Gwiazdeczki cz. 44

[1=1b006c1cc4b33fb32b0a741 c96d131cb0dc83f78_5f5d531 644303;83065866]Cześć dziewczyny... znalazłam was przypadkiem, tak patrzę od wczoraj na ten wątek i się czaję, żeby napisać.

Strasznie fajną atmosferę tu tworzycie i tak myślę, że mega fajnie by było mieć takie wsparcie, ale się cykałam, bo jak już się odezwę to takie jakby zobowiązanie będzie. No, ale dobra, piszę.

W skrócie: jestem Aga, 26 lat na karku. Zawsze byłam mega aktywną osobą, w czasach nastoletnich chuda jak patyk, potem też "niezła dupa". No, a jakieś 2 lata temu z hakiem mnie pokonała moja psychika, stany depresyjny, zaburzenia lękowe.. no w skrócie 2 lata siedzenia na tyłku w domu praktycznie. Chyba nie muszę pisać jak to się odbiło na wyglądzie, skoro organizm, który do tej pory zasuwał jak mały samochodzik nagle przeszedł w tryb siedząco-leżący

No ale dość smęcenia, jestem na prochach, jest już całkiem nieźle, więc od jakiegoś czasu się próbuje zmotywować, żeby się ogarnąć, tyle, że moja silna wola praktycznie nie istnieje

Z technicznych kwestii to wzrost 168cm, na wagę przestałam wchodzić jak 75kg przekroczyła, teraz pewnie koło 80 jest, ale nie zmusicie mnie, żebym sprawdziła z resztą waga mnie w sumie nie interesuje, interesuje mnie co widzę w w lustrze, jak się czuje i jak ciuchy na mnie leżą

To co, mogę sobie tu grzecznie przysiąść w kąciku?[/QUOTE]

[1=1b006c1cc4b33fb32b0a741 c96d131cb0dc83f78_5f5d531 644303;83066816]Diety żadnej konkretnej. Chce po prostu jakoś bardziej racjonalnie się zacząć odżywiać, tylko do tej pory cały czas było "od jutra". Raz nawet zrobiłam zacne, zdrowe zakupy... do dzisiaj płatki owsiane i inne tego typu cudowności leżą w szufladzie

Miałam kilka podejść do marszu/biegania. Według takiego programu gdzie są jakby interwały: np. 4 min. marszu - 1 min biegu - 4 marszu itd.
Ale to jednak trzeba wyjść z domu, sąsiedzi widzą itp chyba zaczne jednak od czegoś co mogę robić w domu, mniej wymówek będzie[/QUOTE]
Takie marszobiegi to świetna sprawa, sama od tego zaczynałam i po lekach (rózne antydepresanty, leczyłam się na bezsenność 2 lata i przytyłam 20kg) znowu wracam do biegania tym sposobem więc polecam i fajnie byłoby z kimś tak biegać nawet na odległość