Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamy lipcowe 2018 cz. IV
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2018-04-26, 19:56   #1373
summer_overture
Zadomowienie

Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. IV

Cytat:
Napisane przez KarolinaK Pokaż wiadomość
Pola super ze daje is sobie rade! Mam nadzieje ze tak bedzie coral lepiej!

Summer owsianka obowiązkowo na mleku. Na wodzie jest niedobra. Ja wkładam do mikrofali i dodaje owoce. Tych owsianek z mlekiem juz dodanym bardzo nie lubie. Sa dla mnie zdecydowanie za ciężkie.
Karolina, u mnie mikrofala odpada - ja muszę mieć świeżą owsiankę i w ogóle jestem antymikrofalowa i w życiu bym tam jedzenia dla siebie czy dla dziecka nie włożyła
Jaka to jest owsianka z dodanym mlekiem? Taka gotowa w sensie?

Cytat:
Napisane przez emma90 Pokaż wiadomość
też lubię owsiankę na mleku swojego czasu często ją jadłam, muszę wrócić ostatnio u mnie co śniadanie jest jajecznica
Emma, to też moje klimaty śniadaniowe ostatnio, ja w ogóle kocham jajka, lubię też pastę jajeczną albo jajo w koszulce o poranku

Cytat:
Napisane przez xxxbursztynekxxx Pokaż wiadomość
Witam się po lll USG [emoji2]

Wszystko jest w porządku, "mała " już obrócona głową w dół a dopiero co była odwrotnie [emoji2] serduszko, przepływy ok, waży 1519 g w 29+6,lekarka mówi że waga ok. Nie mam fajnych fotek bo była wtulona w łożysko i nie chciała się obrócić.

Pola widzę że u was postępy z mężusiem z dnia na dzień będzie coraz lepiej [emoji8]

Monyaa udanego czasu ci życzę razem z Mareczkami [emoji2].

Emma widzę że klejnoty rodzinne nam pokazałaś [emoji2]fajna focia.

Co do spania to staram się na boku raz lewym raz prawym. Na plecach jest mi strasznie duszno i nie mogę tak długo leżeć.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Bursztynku, jakie duże dziecię o rany... a pomyśleć, że dopiero co cieszyłyśmy się, jak nasze szkraby miały po 700 g

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Summer mlode ziemniaki ???????? Skad ?! ja na prawde mieszkan na innym biegunie, u tesciow dopiero w weekend posadzone
Karolina, Twoj mąż z Francji ? Tam jedzą słodkie sniadania ?
Bursztynku super, że wszystko ok ! Twoja "mała" juz taka jak moja, a u mnie wczoraj był 28+1 Boże nie urodze tego dziecka, na prawdę muszę mniej jeść
Monya rowniez zycze udanego czasu z Markiem seniorem czy tata wie, że synek będzie nosil jego imię ?

Zua, hahaha, no z targu :P poszłam dziś, a tam na każdym stoisku te ziemniory. Myślałam, że będą niesmaczne, ale niestety - okazały się tak pyszne, że miałam ochotę wywalić z talerza sałatę i moje tofu
A co do dziecka - nawet nie mów, że musisz mniej jeść, bo waga dziecka ma niewiele wspólnego z tym, ile ty jesz. Bardzo często dzieci kobiet otyłych czy z dużą nadwagą mają niską wagę urodzeniową. Na to składa się naprawdę wiele czynników, a ty nie powinnaś się zamartwiać wagą dziecka, jeśli lekarz nic nie mówi. Także - jedz do woli, udzielam pozwolenia

Odo, a co do wywoływania porodu, to tj. któraś tu wspominała - to tak pół żartem, pół serio. Wiadomo, że dobrze, jak dziecko dotrwa do 40 tc., ale np. z mojej strony wygląda to tak, że koło tego 37 tc. będę mogła odetchnąć z ulgą, że moje dziecko nie będzie wcześniakiem, że wiele zagrożeń jest już za nim, że nie muszę się stresować skracającą się szyjką czy przedwczesnymi skurczami. Taki luz psychiczny. A dodatkowo - w rodzinie ostatnio narodziło nam się dziecko sporo przenoszone i to prawdopodobnie wiązało się z pewnymi komplikacjami, stąd ja też jestem trochę przewrażliwiona.

---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ----------

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
A ja juz poszlam do wanny sie zrelaksować, potem biore w łapki książkę zastanawiam sie co zjesc na kolacje - owsiankw, czy kasze manne....chyba dzis wybiore owsianke zjadlabym z truskawkami, ale pewnie mój mąż juz wypił piwko i mi nie pojedzie do sklepu - poszedl do garażu z sasiadem "ogladac odkurzacz przemyslowy" [emoji14] kazdy powod na spotkanie z sasiadem jest dobry [emoji14]

Zua, u nas tak tż chodzi do garażu przeparkować motor... Przy tym zawsze mu sąsiad musi pomagać, co ciekawe :P
Dawno kaszy manny nie jadłam lubię taką niesłodzoną z jakąś słodką konfiturą albo truskawkami.... mniam!

Zapraszam na czytelniczą rozmowę

Wymiana KSIĄŻEK
summer_overture jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując