Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamusie marcowo-kwietniowe 2009
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2008-07-26, 10:04   #479
zanka205
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe 2009

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
Bardzo popieram to co napisałaś z tego powodu po późniejszych usg nie zmienia się terminu porodu wyznaczonego z wielkości CRL (długość bobasa od główki do dupki) przed 14 tygodniem.
A co do tej tygodniowej różnicy u lekarza to jest to tak - jak mamy 7t2d to MY ciężarne mówimy, że jesteśmy w 8 tygodniu ciąży, bo 8 tydzień jest w trakcie, a lekarze liczą tygodnie skończone, więc dla lekarza to 7 tydzień. Ja już z moim nie dyskutuję i jak pyta ile to tygodni, to mówię tak jak on o skończonych.
jak byłam ostatnio u lekarza myślałam że jestem w 9. t.c. jak mnie uświadomiły dziewczyny z wątku o mamusiach styczniowo lutowych i lekarz potwierdził, że to 9. t.c.. Więc nie wiem, ale mój lekarz liczy jak my

aha chciałam napisać że strasznie wysypało mi czoło takimi syfkami, nie wiem wygląda jak uczulenie ale to takie syfki tylko, no i dekolt jak na @ czasami ale to już się utrzymuje 3 tygodnie, normalnie wyglądam okropnie, a myślalam że w ciąży będę ładniejsza hehe

dziś śliczna pogoda w końcu, idziemy popołudniu w odwiedziny do ciotki mojego TŻ zobaczyć jak rośnie jej córeczka, która urodziła się pod koniec czerwca
Poza tym dziś mnie brzuch nie boli, czuję się lepiej i jakoś humor mi wraca, chyba dzięki słońcu

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora