|
|
#451 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe 2009
No własnie prosze nas tu nie dołować
|
|
#452 |
|
Raczkowanie
|
Fajnie że ktoś robi listę, ale ja na razie się nie wpiszę. Poczekam do wizyty u gina, mam nadzieje ze na początku przyszłego tygodnia będę mogła się do Was na stałe dołączyć.
Czy któraś z Was wie coś o Nyanie? |
|
|
|
#453 |
|
Zakorzenienie
|
wczoraj zostawiłam L4 w UP a za chwile jadę do mojej pracy zawieźć trochę się denerwuję
|
#454 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gratulacje!Takie sytuacje sa stresujące ale pomyśl, że nie ty pierwsza i nie ty ostatnia zanosisz im takie zwolnienie
|
|
|
|
|
#455 |
|
Zadomowienie
|
zanka jak wizyta w pracy ?
dostałaś doustną luteinę? jeśli tak to jak Ci "smakuje" ? a Nyana po wizycie u lekarza przepadła
13 luty 2015 - 4kg i 58 cm 13 maj 2015 - 6,9 kg i 64 cm Edytowane przez ewccik Czas edycji: 2008-07-25 o 09:59 |
|
|
|
#456 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Ach dziewczynki nie miałam ostatnio czasu siedzieć na wizażu.Teraz nadrabiam zaległości ![]() Ja do lekarza idę dopiero teraz w połowie sierpnia.Nie wiem która to z Was pisała, że się boi bo z USG ma "mniejszą ciążę".Ja mam mniejszą o tydzień ale ginka mi powiedziała, że terminy wyliczane z ostatniej miesiączki rzadko się sprawdzają bo przeważnie owulka jednak się przesuwa dalej.Więc to normalne![]() ![]() JAK MI DZIDZIA UROSłA ![]() ![]() ![]() ![]()
|
||
|
|
|
#457 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zwolnienie zaniosłam, nie było tak źle, szefowa kazała mi odpoczywać i nie przejmować się niczym. Teraz jestem u rodziców, bo TŻ w domu kaloryfer maluje i nie chce zebym wdychała opary, więc mnie wygonił z domu.
|
|
#458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no widzisz....jakoś poszło ![]() Mój miał okna umyć i dywan uprać.Okna - bo stwierdził, żebym rąk za bardzo nie podnosiła...chociaż za bardzo nie muszę bo mam jednak 178 cm a dywan - bo żebym oparów nie wdychała....ale ogólnie na tym się skończyło bo nie zrobił nic
|
|
|
|
|
#459 | |
|
Zadomowienie
|
a ja doustną, mam wkładać pod jezyk i czekać aż się rozpuści, a nie jest zbyt smaczna
Cytat:
oj te chłopy, mój miał wczoraj odkurzać, tak odkurzał że aż się odkurzacz popsuł, tylko ciekawe czemu się nie psuł jak to ja sprzątałam ??
|
|
|
#460 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Powiem Wam, że jakby nie było to jednak Ci nasi przyszli tatusiowie się przejmują ![]() Mam tylko nadzieję, że tak samo chętni do pomocy będą jak już maleństwo przyjdzie na świat.Ale mam nadzieję, że tak będzie...u mnie to proste...jak nie prośbą to groźbą
|
|
|
|
|
#461 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie wszystko i wszyscy denerwuja i jeszcze ta pogoda jest dobijajaca ;/
Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2008-08-06 o 10:55 |
|
|
|
#462 |
|
Zadomowienie
|
dobra dziewczynki kolejna dawka pesymizmu
miałam lekkie krwawienie oczywiscie już po 15-tej kiedy prywatny i państwowy doktor weekenduje zadzwoniłąm do szpitala, kazali natychmiast się zgłosić, zgłosiłam się i okazało się że akurat w trakcie badania było czyściutko i dostałam skierowanie do szpitala na weekend ![]() no i muszę lecieć, pakuję się i za jakąś godzinkę pojadę trzymajcie kciuki za fasolinkę i za mnie papa
|
|
#463 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
musisz myśleć pozytywnie, jesteśmy z Tobą
|
|
#464 |
|
Zadomowienie
|
Ewccik, oczywiscie trzymamy kciuki!!! Zdrowka dla was obydwojga!
Buziaczekk, kurcze, twoja sytuacja jest bardzo niefajna, przeczytalam twoj post mojemu tz i on sie dosadnie wyrazil o twoim... ja jednak uwazam, ze trzeba dac mu szanse ale nie mozesz tolerowac takiej sytuacji, ciezko cos doradzic jak tylko wiem co napisalas w poscie, mysle jednak ze niezbedna bedzie tu rozmowa, dluga i powazna, i nie chodzi tylko o to zeby mu tlumaczyc na czym ciaza polega, choc to tez, moim zdaniem musisz mu powiedziec co czujesz, ze nie masz wsparcia z jego strony a tego teraz najbardziej potrzebujesz i ze nie rozumiesz tej sytuacji, bo obydwoje tego chcieliscie a czujesz sie teraz jakby zostawiona przez niego z ciaza sam na sam i dla spokoju twojego i waszego dziecka powinnas nie odpuscic w tej rozmowie az on zrozumie ze to musi sie zmienic. Wiesz jak to jest, czasami czlowiek sie gubi albo sytuacja go przerasta, ale to pewnie chwilowe. fajny jest ten tekst: milosc to kiedy jedno spada w dol a drugie ciagnie je ku gorze, wiec teraz ty go musisz pociagnac , zeby on cie mogl ciagnac cala ciaze. Mam nadzieje ze wszystko sie wam ulozy i zycze sily na rozmowe!
|
|
|
|
#465 |
|
Zadomowienie
|
alkamor i mnie pobolewa, bo rosnie i sie rozciaga a niektorym widzisz na to luteine daja ot tak :p
|
|
|
|
#466 |
|
Wtajemniczenie
|
ewccik trzymam kciuki za ciebie! Bądź dobrej myśli i patrz sobie na jakies kolorowe rzeczy na podniesienie humoru
![]() koniecznie odezwij sie po powrocie! A ja miałam bardzo pracowity weekend, wczoraj byłam w Krakowie, dzisiaj w Rzeszowie. Składałam podania na studia. A już we wtorek idę do gina. Z jednej strony się boje a z drugiej nie mogę się doczekać. |
|
|
|
#467 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale wcale się nie bałam że mam "mniejszą ciążę" tylko śmiałam się że może wolniej rośnie, nawet mówiłam mojemu małżonowi że jakiś leniuszek nam się trafił Ale cieszę się ze to normalne To właściwie kidy i jak obliczają datę porodu? Czy trzymają się tej z miesiączki?Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#468 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pozdrów krakowskie ulice ode mie następnym razem
|
|
|
|
|
#469 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale ta moja fasolka zemną przejdzie
|
|
|
|
|
#470 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#471 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dlatego do 14 tygodnia da sie najlepiej okreslic w jakim wieku jest dzidzia i czesto rozni sie on od daty om bo nie wszyscy maja owulacje dokladnie w 14 dniu cyklu i zaplodnienie moze byc troche szybciej albo pozniej. A teraz sie domyslam tylko, ze jak masz np 8 tydz od ostatniej om a lekarz mowi ze ciaza 7 tygodniowa, to chyba tak jakby liczyl od miesiaczki z naniesiona poprawka ze wzgledu na powyzsze powody... i chyba wg tego obliczaja date porodu. |
|
|
|
|
#472 |
|
Wtajemniczenie
|
Wydaje mi się, że tydzień wielkiej różnicy nie robi. Natomiast gdyby różnica była wyraźna, to można by było się domyślać, że płód rozwija się za wolno.
|
|
|
|
#473 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ewccik trzymam kciuki za fasolkę |
|
|
|
|
#474 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
emzeta mnie dzis strasznie pobolewa w dole ale mówią ze to normalne i dosatkowo krzyz mnie z lewej strony napierdziela , a zaarz zmiatam spac bo taaaka zmeczona i spiąca jestem!!! Luteiny tyez mi nie dali dobrze po co lekami faszerować!!!
|
|
|
#475 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
hihihi
|
|
|
|
|
#476 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na bóle brzucha jak najbardziej można brać no-spę
|
|
|
|
|
#477 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale moja przyjaciolka sie smieje, ze bible to juz dawne czasy i troche sie zmienilo ![]() Cytat:
A w ogole luteina to po prostu inna nazwa progesteronu... |
||
|
|
|
#478 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z tego powodu po późniejszych usg nie zmienia się terminu porodu wyznaczonego z wielkości CRL (długość bobasa od główki do dupki) przed 14 tygodniem. A co do tej tygodniowej różnicy u lekarza to jest to tak - jak mamy 7t2d to MY ciężarne mówimy, że jesteśmy w 8 tygodniu ciąży, bo 8 tydzień jest w trakcie, a lekarze liczą tygodnie skończone, więc dla lekarza to 7 tydzień. Ja już z moim nie dyskutuję i jak pyta ile to tygodni, to mówię tak jak on o skończonych. |
|
|
|
|
#479 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aha chciałam napisać że strasznie wysypało mi czoło takimi syfkami, nie wiem wygląda jak uczulenie ale to takie syfki tylko, no i dekolt jak na @ czasami ale to już się utrzymuje 3 tygodnie, normalnie wyglądam okropnie, a myślalam że w ciąży będę ładniejsza hehe ![]() dziś śliczna pogoda w końcu, idziemy popołudniu w odwiedziny do ciotki mojego TŻ zobaczyć jak rośnie jej córeczka, która urodziła się pod koniec czerwca ![]() Poza tym dziś mnie brzuch nie boli, czuję się lepiej i jakoś humor mi wraca, chyba dzięki słońcu
|
|
#480 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:04.

93...83...73...70...
65...63

Gratulacje!

musisz myśleć pozytywnie, jesteśmy z Tobą