Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. IV
Cytat:
Napisane przez zUa_tysica
Mój maz to poki co taki freelancer, ma nienormowane godziny pracy, ale najczesciej jak pracuje to długo, tak od 7 do 17, zalezy od dnia i roboty.
Ja czerwcowek nie czytam, ale przerazilas mnie teraz, bo ja codziennie sobie wkladam tam palucha przy aplikacji luteiny hahaha, jeszcze nigdy nic nie poczulam i dzięki bogu bo bym przestała ją brać [emoji14]
Cami w planach mamy zakup łóżeczka, materaca, wanienki plus jeszcze co nam wpadnie w oko a sie przyda ( np. Pojemniki do segregacji, recznik). Na pewno powiem co kupiliśmy 
Summer i co w koncu bedziecie brac ten bujaczek unimo ? Co do wozka to tez slyszalam ze ten model ma nisko osadzoną gondole, dla wysokiej osoby to moze buc problem...
O moich strachach juz pisalam, ale one nie zniknęły, ciagle są. Strasznie sie boję, ale tak na maksa
W ogole hahaha wiecie co mam taki glupi strach że Rozalka urodzi sie np z jakimis włosami, oczami czy czyms innym recesywnym i mój mąż będzie sie zastanawial czy to jego hahahahahhaa czesto sie z tego smiejemy ale takie glupie gadki mamy brechowe, ze On np mowi ze jak sie urodzi ruda to cos tam cos tam i chociaz nie mam absolutnie zadnych podstaw do obaw - no bo wiadomo - to mam takie glupie mysli i sie z tego sama śmieje xD Zapraszam wszystkie zainteresowane na fasolke  wlasnie wsunelam talerz
Raczej nic nie zostanie ma tzw. Awaryjne później, ale mam w planach przed porodem porobić troche rzeczy w sloiki lub do zamrażarki. Kropko - u mnie to pewnie takie proste potrawy typu pierogi, fasolka, gołąbki, pulpety - ale z chęcią poslucham tez innych propozycji. Pewnie moja mama tez mi coś porobi, bo ona to taka gotująca  jak ją znam to codziennie bedzie miala dla nas obiad
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
Pierogi nazywasz prostą potrawą?  :brzyda l: To proszę zrób dla mnie też i wyślij paczką
Cytat:
Napisane przez aniama6
Camelitos a te płytki pierwszy raz spadły? To może być błąd laboratoryjny, płytki czesto już po pobraniu się sklejają a komputer liczy je razem. Warto poprosić o „ ręczne” zbadanie płytek jest dokładniejsze. Kropka ja tez o welniaku myślę o Pupi ewentualnie Kokosi tzn na pewno kupię 2 conajmniej. I kupuje newborn, te uniwersalne rozmiary czesto są za duże, przeciekają i dziewczyny piszą ze to zraża do wielopieluchowania. A naprawdę można je potem sprzedać w dobrej cenie wiec nie martwię się ze wydań kasę niepotrzebnie. Jednorazówki tez kupię, ale narazie jestem bardzo nastawiona na wielo.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
Ja jestem tak pół na pół... chcę wielo, ale boję się, że nie ogarnę. Ale widzę zalety wielo, zwłaszcza w upały. I nawet moja mama, która jest bardziej za upraszczaniem sobie życia i korzystaniem z szybkich rozwiązań mówi, że nie ma nic fajniejszego niż tetra. Bo kto widział cały dzień biegać w folii na tyłku 
Cytat:
Napisane przez aniama6
Ale macie małe brzuchy, u mnie dawno setka przekroczona, ale pewnie blisko setki było przed ciąża, ale za to po porodzie planuje dojść do figury modelki haha. Ale mam złe samopoczucie dziś. Leżę w łóżku i nie nam siły wstać, a wiem ze jak nie wstanę to będę bez energii do wieczora. I co tu robić hmm
|
Ja mam 107cm, gdzie byłam przed ciążą stosunkowo szczupła i mam 158 Szkoda, że nie mam obwodu zmierzonego na początku ciąży...
Cytat:
Napisane przez xxxbursztynekxxx
Ja przemywalam córce buzię w środku właśnie pieluszką lub gazikiem.
My też zamówiliśmy w poniedziałek wózek i do tego był fotelik maxi Cosi Citi ale bazy nie kupuję, miał być za dwa tygodnie ze względu na wybrany kolor ramy i obicia a będzie już jutro[emoji2].
15%to zawsze coś [emoji106]
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
Maxi Cosi City w ogóle nie ma możliwości wpinania do bazy, przez co jest najlżejszy z wszystkich Maxi Cosi 
Cytat:
Napisane przez pola25
200zł
Kurde jakiś spadek nastroju mam,chętnie bym sobie popłakała 
|
Fajna promocja! Doczytałam, że dałaś upust emocją. No i dobrze- a teraz puść sobie jakiś fajny filma albo weź do ręki książkę i będzie gut 
Cytat:
Napisane przez pola25
Dokładnie!
Dziewczyny ponawiam pytanie o kurzajkę!
Pyt nr 2  :co kupujecie do wózka-przesciaradlo?jesli tak to jakie?
|
Ja nie mam doświadczeń z kurzajkami, ale któraś z dziewczyn już dzisiaj odpisywałą chyba 
Ja kupiłam dwa frotte z babyboom i ewentualnie będę podkładać pileuchę.
Cytat:
Napisane przez fioletowe okulary
Od kilku dni miałam mocniejsze skurcze niż zawsze i ból kręgosłupa, dzisiaj mój lekarz mnie zbadał i szyjka w 2 tyg. Skrocila się z 32 do 25 mm stąd decyzja o sterydach
|
Fioletowe trzymaj się! Mam nadzieję, że te sterydy to tylko tak zapobiegawczo i wszystko będzie dobrze  
Cytat:
Napisane przez summer_overture
To i ja dorzucam te gaziki
Emmo, a nie obawiasz się Emolium? ja nim kiedyś świetnie wyleczyłam sobie oparzenia chemiczne, ale ostatnio, chyba u Sroki, przeczytałam, że wbrew pozorom to Emolium ma słabiutki skład. Poza tym tak sobie myślę - czy to całe kremowanie, olejowanie i nacieranie dziecka to nie jest marketingowa ściema i strzał w stopę? Nie sądzę, żeby nasze matki o to dbały, a poza tym ja jestem żywym dowodem na to, że skóra na moich nogach wygląda najlepiej, kiedy balsamów nie używam. Jak zacznę - to ciągle skóra się tego domaga. No i mam taką zagwozdkę... Pure nature czy jednak kremiki 
|
Nam położna mówiła, żeby emolientów nie stosować dopóki skóra nie wykazuje oznak suchości czy jakiś podrażnień. I mówiła też, że nie ma konieczności smarowania ciała po każdym myciu, chyba że są wskazania i skóra jest sucha.
Jeżeli chodzi o oliwe z oliwek, to położna zalecała to tylko na ciemieniuche. Do wody mówiła o olejku ze słodkich migdałów.
Cytat:
Napisane przez aniama6
Pola po drodze mi z wszystkimi radami Twojej położnej. Choć to trzeba wypróbować, różne są dzieci. Ja na początek jestem na nie dla emolientow, chyba ze skóra będzie bardzo wysuszona. Smarować tez niczym nie planuje. Chciałam kupić Babydream, ale coś czytałam ze skład sie pogorszył, ale może kupie, a jak nie to płyn Hipp, tu minimalistycznie podchodzę. Chusteczki nawilżane kupiłam do szpitala tylko bo są wymagane, potem waciki z woda. Akurat o chusteczkach nawilzabych takich chemicznych mam bardzo złe zdanie, widziałam wiele odparzeń nasilonych / zaognionych. Ale to są takie plany a hak wyjdzie to się okaże. Ja mam zamiar wielopieluchowac, karmić piersią, używać mało chemii i nie brać dziecka do spania do mojego łóżka a może i nic z tego nie wyjdzie. A teraz się zmusiłem, wstałam i 20 min pojechałam na orbitreku i samopoczucie +100 od razu. Tak ze jak któraś z Was nie ma przeciwwskazań to polecam umiarkowany wysiłek fizyczny. To tez jedno z moich postanowień ciążowych i jestem twarda, tak regularnie nigdy nie ćwiczyłam. Tak wiec pełna energii wkraczam w wieczór, bo popołudnie zmarnowane.
|
Jeju jak ja dawno nie ćwiczyłąm nic... Ale dzisiaj juz jest za późno. Może jutro