Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamy sierpniowe 2018 cz.III
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2018-05-17, 12:03   #1710
NoBoTak
Rozeznanie

Dot.: Mamy sierpniowe 2018 cz.III

Cytat:
Napisane przez Panterka1313 Pokaż wiadomość
AISHA nie skocze siostra mieszka pod miastem z maleńkim dzieckiem które ma zapalenie oskrzeli, mama chory kręgosłup i do biedronki wcale nie jest blisko sama nie dźwigne jednego proszku czy płynu 3kg np a rzeczy takich dużych w planie było więcej do kupna z tej oferty baby. Po zakupy pierwszej potrzeby chodzę do spożywczego codziennie. Plan biedronka nie był jedynym planem i jestem zależna od niego oraz długo będę bo prawko mogę zdawać dopiero po porodzie

Rzeczy na działkę i czy naszego domu też sama nie zawioze albo np nie wyniose sama regału czy też nie przyniose banki 5l wody ze sklepu
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ----------

Mieliśmy jeszcze krzesła i komodę kupować

---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ----------

I nie jest fajnie widzieć kogoś dwa dni co 2tyg czy jak teraz będzie dopiero po 4tyg

---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

Więcej nie skomentuje bo coś głupiego napisze

Panterka to jak Ty po porodzie chcesz prawo jazdy robić? Kto Ci z dzieckiem zostanie, jak teraz nawet zakupów nie mazz z kim zrobić?
Cytat:
Napisane przez ania9o Pokaż wiadomość
Pojechałam na ip. Szyjka jest rzeczywiście krótka. 2cm zaledwie. Zostawili mnie. Już dostałam zastrzyk na płucka dla Małego. Leżę pod ktg ale skurczów brak tylko Miki fika. Jutro pewnie po wizycie będę wiedzieć więcej. Lekarz dyzurujący zaleca pessar ale to lekarz prowadzący na oddziale będzie decydował.

Wysłane z mojego P8 lite przy użyciu Tapatalka
Ania bardzo dobra decyzja [emoji4]
Cytat:
Napisane przez ania9o Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny. Wiem że to była jedyna słuszna decyzja jaką mogłam podjąć. Prawda jest taka że Asia już jest poza moim brzuchem, może się nią zająć tata/babcia/dziadek/ciocia a o Mikołaja mogę zadbać tylko ja. Jest mi ogromnie przykro że musiałam Asię zostawić ale tak musi być, musiałam sobie to ułożyć w głowie bo inaczej bym zwariowała w tym szpitalu a ten stres nie pomaga Mikołajowi w ogóle.

Dziewczyny nie stresujcie się swoimi szyjkami, moja jest po prostu słaba już od pierwszej ciąży, tak mam i już. Lekarz który skierował mnie do szpitala powiedział że w każdej kolejnej ciąży ta szyjka będzie jeszcze słabsza. Co do objawow to ja mam napinanie brzucha, czasami dość bolesne i ból w kroczu (ale nie wiem czy jest to związane z szyjką).

Mam nadzieję, porozmawiam z lekarzem prowadzącym tu w szpitalu żeby spróbowali ten pessar, nie ważne ile miałoby to kosztować bo chyba nie jest refundowany. Ale trudno. Chciałbym tylko nie zostawać tutaj do końca ciąży. Proszę, te które są wierzące pomodlcie się za nas i proszę o kciuki żeby udało się odnosić ciążę bez konieczności leżenia w szpitalu do końca bo na tym zależy mi najbardziej.

---------- Dopisano o 05:01 ---------- Poprzedni post napisano o 04:57 ----------

Dobrze że z dzidziusiem wszystko ok! To najważniejsze. Ja też nie wszystko mam ogarnięte, w sumie to niewiele ale ubranka i fotelik mam, i kolyske, także gdyby mały chciał nas wcześniej uraczyc swoją obecnością to damy radę. Resztę dokupi się później najważniejsze żeby był cały i zdrowy a kiedy i jak to ma już drugorzędne znaczenie.

U nas na majowkach też była dziewczyna, od polowy ciąży miała 1,5cm rozwarcie i donosila ciążę. Takie historie dają mi nadzieję że i z moim synkiem będzie wszystko ok.

Trzymam mocno kciuki, jestem pewna że wszystko będzie dobrze [emoji4]

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ----------

Cytat:
Napisane przez kasia. Pokaż wiadomość
Dodałam swoją prezentację do klubu. Aż mi głupio że dopiero teraz, ale jak pracowałam nie odpalałam prawie w ogóle komputera.

U mnie laktatora średnio się przydał. Miałam Avent ręczny i nie do końca chyba go umiałam obsługiwać, ale na elektryczny szkoda mi kasy. Nie planuję długich wyjść bez dziecka w tych pierwszych miesiącach.

Moje cycki w ogole nie chciały współpracowac z laktatorem. Nic nie chcialo lecieć, dlatego teraz wstrzymuje sie z kupnem bo boje się że tym razem tez nic z tego nie będzie
NoBoTak jest offline Zgłoś do moderatora