2018-08-28, 19:45
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nie wiem co ze sobą zrobić..?
Cytat:
Napisane przez Serenity27
Tak, 1.5 roku na psychoterapii.
Mi się po prostu wydaje, że właśnie inni ludzie mają o wiele bardziej ekscytujące życie od mojego, a że ja tak odstaje jak jakiś nieudacznik.. Mam jakiś kompleks na tym punkcie.
|
Wydaje Ci się. Ekscytujące życie mają albo miłośnicy sportów ekstremalnych, co się często kończy wypadkami, czasem kalectwem albo osoby wykonujące zawody wysokiego ryzyka- strażak, żołnierz, policjant itd. Jak masz tak wysoką potrzebę adrenaliny jak tacy ludzie to po prostu np. musisz poszukać sportu dla siebie albo tego typu zajęcia. Większość ludzi na świecie ma dość spokojne, pozbawione fajerwerków życie. Choć może w social media stwarza iluzję czegoś innego. Ale życie to instagram i najlepsza iluzja tego nie zmieni. Znajomym mojej kuzynki może się wydawać, że ona ma szałowe życie bo w tym roku miała długie, egzotyczne wakacje. Tylko, że oni nie wiedzą, że nie brała nawet dnia urlopu przez 4 lata z rzędu, przez co rozpadło się jej małżeństwo, nie poznały jej dzieciaki jej siostry bo ją zapomniały, a mieszkają za granicą, no i musiała przejść przez piekło rozwodu. I chodzić do pracy nawet z katarem. Ale postronne osoby widzą tylko 2 miesiące jej pobytu w egzotycznych krajach na hamaku. Tak wygląda to "ekscytujące życie" innych ludzi od kuchni.
|
|
|