2018-12-11, 14:35
|
|
Zakorzenienie
Przekupka: 102 pkt / 100% pozyt.
|
Kosmetyki ręcznie robione i półprodukty
Cześć, nie było mnie tu kilka lat Tak mnie tknęło jednakowoż aby tu zajrzeć, ponieważ szukam prezentów pod choinkę dla 16 i 18 latki. Interesują mnie tylko nowe rzeczy dla takich dziewcząt, zapewne cos z kosmetyki.
Przez czas kiedy mnie tu nie było trochę się rozwinęłam w stronę zielarstwa i dzikiej kosmetyki. W moich kosmetykach używam tylko naturalnych produktów. Jeśli dodaję do mydeł zapach to jest on dopuszczony do kontaktu z ciałem, ale dodaje rzadko.
Na wymianę mam mydła domowe(najczęściej z masłem shea, olejem kokosowym, ryżowym i oliwa) na maceratach z ziół , ktre zbieram i przetwarzam samodzielnie.
Mogę również wymienić (mama nadzieję, że wszystko jest jak dawniej i nic nie napiszę głupiego) :
1. Serum do twarzy ( olej z ogórecznika, z wiesiołka, dzika róża, pestki malin i jojoba, ekstrakty z wąkrotki, acmelli i kwiatów kasztanowca, kwas hialuronowy, konserwant eko, olejeki eteryczne naturalne)
2. Krem do twarzy, skład zbliżony do serum lecz konsystencja kremowa ofkors
3. Żel na pryszcze - same silne antybakteryjne zioła plus olej z czarnuszki
4. Peeling enzymatyczny z ekstraktem z ananasa i glinkami ( zielona lub niebieska)
5. Olej zimnotłoczony sezamowy , mam butelki po 250 ml- wytłoczony 08/12
6. Ekstrakty ziołowe przeróżne- glicerynowe i etanolowe
7. Szampon ziołowy z 24 ziół na saponinach z dodatkiem kapoor kahli i shikakai 250 ml
To zapraszam Opisy dam wieczorem, bo każde mydło jest z innej bajki i w innym celu stworzone
|
|
|