2019-03-01, 14:17
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy sierpniowe 2019
Cytat:
Napisane przez klocki_LEGO
Witam dziewczyny,
Sorry, ze ignoruje wyniki, ktore rzucacie, ale jak bede patrzec to zaraz mi sie uroi, ze z moim cos nie tak. Straszne mam na tym punkcie banie, a lekarz dopiero w srode. To wole sobie oszczedzic.
Ja sie okropnie mecze. Jak na ten tydzien (16 + 3) to mam spory brzuch. Juz od 12 tc nie moge spac na brzuchu, a tak sypialam spora czesc nocy. Zasypiam na boku, ale w nocy sie przewracam na plecy, tak spie najlepiej - niby, bo potem sie budze, ze mnie bola narzady wewnetrzne, bo dziecko uciska. Poza tym nie wolno spac na plecach w 2 i 3 trymestrze. Do tego budze sie na siku 1-2 w nocy.  Zeszlej nocy uzylam poduszek zeby sie nie przewracac na te placy. Okropnie sie wymeczylam. Jestem wycienczona, bo akurat ze spaniem nie mam i nigdy nie mialam problemow. Dramat 
|
Co źródło, to inaczej piszą, np. ja czytałam, że w prawidłowej ciąży pojedynczej dopiero od 3 trymestru powinno się unikać spania (właściwie zasypiania) na plecach. Uważam, że nie można dać się zwariować, a organizm wie co robi i sam da znać, że dana pozycja nie jest odpowiednia. Już chyba gorzej być niewyspaną i przez to poirytowaną. Nasze Maluszki są teraz naprawdę małe 100-160 gram i jeszcze dość nisko (podejrzewam, że prędzej dają popalić pęcherzowi i flaczkom niż reszcie), więc najlepiej byłoby zagadnąć lekarza o ten dyskomfort, bo gdzie tam do końca ciąży - wykończysz się
|