![]() |
#3661 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy sierpniowe 2019
Paulinka, mi się wydaje, że te ryzyka nie są złe
![]() Moje dziecko na prenatalnych spało, mimo że byłam po Maku i kawie, tyle fajnie, że ułożyło się idealnie, więc badanie poszło szybko ![]() ![]() ![]() ![]()
#3662 |
Zadomowienie
|
U córki w 11+5 158
21+5 149 29+5 143 38+2 135 jeszcze mam wynik z 7+1 wizyta serduszkowa 148 Także albo u mnie się nie sprawdziło albo to nie ma znaczenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3663 |
Raczkowanie
|
U mnie był puks 170 jakoś i wyszedł chłopak. Tylko ja sie tsk stresowalam badaniami , ze myslaalm ze mi serce wyskoczy
|
![]() ![]() |
![]() |
#3664 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-J100H przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3665 |
Rozeznanie
|
Paulina na zespół downa mi to nie wygląda. Pappa bardzo niska ale wolna beta w sumie w normie. Czekaj co ci lekarz powie, pewnie nie wiele . Na pewno będzie cię kontrolować przez tą bardzo niska pappa. Dla porównania ja miałam wolna beta 2.11 mom a pappa 0.56 mom i ryzyko t21 było 1:150
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3666 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3667 |
Rozeznanie
|
Witam dziewczyny,
Sorry, ze ignoruje wyniki, ktore rzucacie, ale jak bede patrzec to zaraz mi sie uroi, ze z moim cos nie tak. Straszne mam na tym punkcie banie, a lekarz dopiero w srode. To wole sobie oszczedzic. Ja sie okropnie mecze. Jak na ten tydzien (16 + 3) to mam spory brzuch. Juz od 12 tc nie moge spac na brzuchu, a tak sypialam spora czesc nocy. Zasypiam na boku, ale w nocy sie przewracam na plecy, tak spie najlepiej - niby, bo potem sie budze, ze mnie bola narzady wewnetrzne, bo dziecko uciska. Poza tym nie wolno spac na plecach w 2 i 3 trymestrze. Do tego budze sie na siku 1-2 w nocy. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3668 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Poduszka ciążowa! ja też całe życie na brzuchu spałam, ale jak tylko dowiedziałam się, że jestem w ciąży, to psychika mi nie pozwoliła już tak spać. Męczyłam się troche, aż w chyba 12 tygodniu kupiłam o taką: https://supermami.pl/poduszki-ciazow...yczna-102.html i kocham ją całym serduszkiem ![]()
![]() |
#3669 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3670 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#3671 |
Raczkowanie
|
Ja jestem w 15 tygodniu i lekarz powiedział, że jak chcę to mogę spać nawet na głowie, nie ma problemu. Dopiero jakby coś przeszkadzało, pod koniec ciazy t wtedy mam uważać. Paulina nie wiem co z tymi wynikami. Teoretycznie wyszło Ci tak samo jak statystycznie w Twoim wieku, więc jaknys w ogóle nie robiła badań. Nie rozumiem trochę sensu robienia badań Pappa i Niffty. Jak już to samo usg faktycznie dużo mówi, a reszta to takie niepotrzebne stresowanie. Uważam, że amniopunkcję powinno się robić jaj wszystko wyjdzie bardzo źle. A tak yo szkoda nerwow.
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#3672 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3673 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3674 |
Rozeznanie
|
Ja śpię jak mi wygodnie , chociaż już widzę że na brzuszku tak średnio komfortowo. Szczególnie jak pęcherz zapełniony w 5% Haha
![]() ![]() |
![]() |
#3675 |
Zakorzenienie
|
Zasypiam na boku, ale pozniej, przez sen, obracam sie na plecy i w takiej pozycji sie budze. Organizm wie, co robi i sobie nie zaszkodzi
![]() W zeszlej ciazy cala koncowke przespalam na plecach bo jak lezalam na boku to brzuch przeszkadzal i nie bylam w stanie w ogole zasnac. Na "siku" wstaje w nocy tylko raz, czasem w ogole. |
![]() ![]() |
![]() |
#3676 |
Zakorzenienie
|
Ja siku max raz w nocy nie jest zle.
Natomiast spanie na prawym boku sprawia mi ogromny bol pod rzebrami tak jakby kolo serca ![]() Sent from my E5823 using Tapatalk
![]() |
#3677 |
Rozeznanie
|
Paulina byłaś już na konsultacji?
![]() ![]() |
![]() |
#3678 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#3679 |
Zadomowienie
|
Mi też lekarz mówił żeby nie spać na plecach dopiero pod koniec ciąży jak dziecko jest duże. Zresztą pod koniec ciąży to nawet tak było nie wygodnie. Także ja teraz normalnie na plecach śpie, w nocy 1-2 razy wstaje do toalety.
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3680 |
Raczkowanie
|
Ja zazwyczaj śpię na brzuchu z nogą zgieta albo na boku. I wstaje 2 razy w nocy. Masakra. :/
![]() ![]() |
![]() |
#3681 | |
Wtajemniczenie
|
Byłam na tej konsultacji a raczej pseudokonsultacji, bo zamiast lekarza rozmawiała ze mną.. uwaga.. położna.
![]() W efekcie niczego nowego sie nie dowiedziałam. Sugerowane Nifty, o cene nawet nie pytałam - nie refundowane. W ogole babka sie zdziwiła, ze juz miałam wyniki. Powiedziała, ze położna nie powinna mi była ich rano wydawać. Zasada jest ze najpierw konsultacja lekarska (ktorej w efekcie nie uświadczyłam..) a poźniej wyniki do ręki.. Co potwierdziło moje przypuszczenia, ze wolą pacjentki zaskoczyć i takie "klientki" od razu sie godzą na te płatne testy... Co do tego białka Pappa to mam za niskie i to MOZE ale NIE MUSI powodowac hipotrofie po 30tc i/lub nadciśnienie tętnicze. Na co mowie, ze nigdy nie miałam nadcisnienia wręcz odwrotnie, na co połozna ze cisnienie lubi skakać po 22 i kobiety są nieświadome nawet ze mają nadciśnienie. No fajnie. Kupie sobie ciśnieniomierz. Zobaczymy co z tych prognoz sie ziści..i co na to mój lekarz. Wizyta 8marca Przy okazji naszło mnie na zakup detektora 90zł na allegro są.. istnieje ryzyko ze bede tego nadużywać haha ![]() Cytat:
Tez mysle wlasnie ze ta pappa dała praktycznie te same wyniki co i bez niej bo wiadomo ze w wieku 32 lat ryzyko ZD bedzie około 1:500 więc co? Kazda kobieta po 30tce ma robić amniopunkcje no paranoja Ostatecznie na tym poprzestaje o nifty nie robie. Bardziej niz trisomiami zmartwilam sie tym niskim pappa i ryzykiem hipotrofii i przedwczesnego porodu. ---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- Mnie gin ostatnio zabronił spania na brzuchu. Ale nigdy tak nie spie wiec spie na boku lub na wznak jak zawsze I tez od kilku tyg juz latam 1-2 razy na siku co jest dość męczące... ![]() ---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ---------- Jeszcze jedna moja myśl jest taka ze po przewertowaniu sporej ilosci forow na temat pappy i ZD to zauwazylam ze jesli juz rzeczywiscie wykryto ZD to kobiety mialy wyniki rzędu 1:10 1:30 max 1:150 najczesciej ponizej 1:50.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3682 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#3683 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jeśli chodzi o to ryzyko hipotrofii, to na spokojnie, na pewno Twój lekarz będzie czujny i będzie trzymał rękę na pulsie, obserwował przepływy itp. A Ty dbaj o siebie, zdrowo się odżywiaj i staraj się nie denerwować. Wierzę, że wszystko będzie dobrze ![]()
![]() |
#3684 |
Rozeznanie
|
Czy któraś z was ma letnie dziecko? Zastanawiam się czy kupować więcej na długi rękaw czy krótki.
![]() ![]() |
![]() |
#3685 |
Zadomowienie
|
Biedronka ja mam letnie dziecko
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3686 |
Raczkowanie
|
Też się zastanawiam nad tymi ubraniami bo mam synka z grudnia A teraz to nie wiem co kupić w razie czego. Wszystko też chyba od pogody zależy. Bo czasem sierpień deszczowy i chłodno A czasem jeszcze we wrześniu 25 stopni. I tak kupie coś na krótki bo na długi mam.
![]() ![]() |
![]() |
#3687 |
Zakorzenienie
|
Ja mam letnie dziecko. Wiadomo, ze lato w UK to nie ten sam kaliber co w PL, ale tamten rok byl akurat goracy. W szpitalu (w sali bylo dosyc goraco), polozne ubraly corke w spiochy na dlugi rekaw i jeszcze kocykiem przykryly bo noworodki nie trzymaja dobrze temperatury.
W domu i na zewnatrz tez bylo goraco, ale corka miala zawsze dlugi rekaw bo marzla. Trzeba wziac pod uwage, ze dziecko w brzuchu matki nieustannie przebywa w temp ponad 37 stopni i nagle zetkniecie z 30 st to moze byc spory szok dla organizmu jesli sie noworodka nie ubierze tak, jak trzeba. Grunt to nie przegrzac ale tez nie wyziebic. |
![]() ![]() |
![]() |
#3688 |
Zakorzenienie
|
Mamuski, zawsze robilam sobie sama hybrydy w domu. Od kiedy jestem w ciazy zrezygnowalam bo sie naczytalam ze jesli juz robimy to tylko hybrydy bez jakis tam skladnikow bo moga przenikac do plodu etc a ja robie na nsjzwyklejszych z aloexpress
![]() Sent from my E5823 using Tapatalk
![]() |
#3689 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3690 |
Rozeznanie
|
No właśnie noworodek musi być ubrany nawet latem a ja jeszcze mam w domu klime to może i faktycznie lepiej długie większość.
Córka z lutego to było prosto bo zima i zimno. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:15.