Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamy sierpniowe 2019
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2019-03-01, 14:20   #3670
klocki_LEGO
Rozeznanie

Dot.: Mamy sierpniowe 2019

Cytat:
Napisane przez Shiz Pokaż wiadomość
Poduszka ciążowa!

ja też całe życie na brzuchu spałam, ale jak tylko dowiedziałam się, że jestem w ciąży, to psychika mi nie pozwoliła już tak spać. Męczyłam się troche, aż w chyba 12 tygodniu kupiłam o taką: https://supermami.pl/poduszki-ciazow...yczna-102.html i kocham ją całym serduszkiem
Mam poduszke ciazowa, ale nic to nie zmienia. Wlasnie ostatniej nocy probowalam z nia spac i ciagle sie budzilam, bo probowalam sie przewrocic na plecy

Cytat:
Napisane przez Solony_karmel Pokaż wiadomość
Co źródło, to inaczej piszą, np. ja czytałam, że w prawidłowej ciąży pojedynczej dopiero od 3 trymestru powinno się unikać spania (właściwie zasypiania) na plecach. Uważam, że nie można dać się zwariować, a organizm wie co robi i sam da znać, że dana pozycja nie jest odpowiednia. Już chyba gorzej być niewyspaną i przez to poirytowaną. Nasze Maluszki są teraz naprawdę małe 100-160 gram i jeszcze dość nisko (podejrzewam, że prędzej dają popalić pęcherzowi i flaczkom niż reszcie), więc najlepiej byłoby zagadnąć lekarza o ten dyskomfort, bo gdzie tam do końca ciąży - wykończysz się
niby tak, ale jak spie na plecach to sie tez budze przez bol ucisku, wlasnie na pecherz i jelita. I tak zle i tak niedobrze.
klocki_LEGO jest offline Zgłoś do moderatora