2020-04-16, 19:58
|
#1134
|
|
Wtajemniczenie
Zarejestrowany: 2006-09
Lokalizacja: Poznań
Wiadomości: 2 630
|
Dot.: Co robicie na obiad? - część XIX.
Cytat:
Napisane przez Ellen_Ripley
Byłoby całkiem bezmięsne, ale okazało się, że sos ze słoika, którego musiałam trochę użyć (bo mi zabrakło mojej bazy) miał w składzie mięso. Ja bym chętnie odeszła od mięsa całkiem, ale mój TŻ nie za bardzo za tym. Natomiast i tak jemy dużo mniej, niż kiedyś.
|
To wypisz, wymaluj jak u nas. Zredukowałabym mięso niemal do zera, TŻ niezbyt. Wędlin jemy o wiele wiele mniej niż kiedyś. Wieprzowinę chętnie odstawiłabym prawie całkowicie (ale ze schabowego TŻ nie zrezygnuje nigdy).
Cytat:
Napisane przez marza_mr
Wydaje mi się że tu właśnie chodzi o prostotę i niewielką ilość dobrych jakościowo składników.
|
Racja i mam na to rozwiązanie - raz zrobię jakiś makaron z kurczakiem (uwielbiam taki z brokułami i gorgonzolą), a raz tak jak podała Personal 
Cytat:
Napisane przez agafisia
Ja dziś robiłam papryki faszerowane mięsem mielonym z ryżem. Farsz jak na gołąbki. Upieczone plus sos pomidorowy lekko ostry pycha[emoji7] od 11 jestem w pracy więc obiady gotuję o 9
|
Obśliniłam się  
Cytat:
Napisane przez KarolinaK
Słuchajcie kotletów mielonych nie jadłam wieki a mam wlasnie burgery mielone dobre tylko do jutra... co tam dodać zeby wyszły?
Jako? Bułka tarta? I obtoczyć to2 bułce czy jak???
|
Jajko, bułka tarta albo jak masz taką starszą bułkę to namocz w mleku i odciśnij. I koniecznie cebulka przesmażona! I potem panierujesz w bułce.
U nas dziś wspomniany pilaw z kurczakiem i orzechami mocno cytrynowy.
|
|
|