2021-03-12, 12:18
|
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie październik 2021.
Cytat:
Napisane przez Carillon
Hej dziewczyny!
Czy można jeszcze do was dołączyć? Ogolnie jesteśmy w 7 tygodniu i według OM mamy termin na 28.10. Wczoraj byłam na pierwszej wizycie. I wszystko jest ok, widziałam bijące serduszko [emoji7] cudowne uczucie
Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
|
Hej
Cytat:
Napisane przez Johasia28
Ja dzisiaj też byłam na badaniach i myślałam, że z tym pustym żołądkiem nie dojdę dojdę do labu normalnie. Ja pierwsze co muszę zrobić jak wstanę rano to coś zjeść bo inaczej zdycham, fart, że chociaż kolejki nie było. Kciuki i czekamy na relacje  Ja pierwsza ciąże prowadziłam na NFZ i właśnie tylko co jakiś czas sobie usg robiłam prywatnie, ale teraz stwierdziłam, że w dobie covida korzystanie z przychodni jest i tak na maca utrudnione więc nie chce mi się kopać z koniem i teraz prowadzę prywatnie i póki co różnica w kosztach to jakaś abstrakcja. W tym miesiącu już poszło 200 zł na wizytę u ginki, dzisiaj badania 370 zł, a za 1,5 tygodnia zaś wizyta 200 zł. Więc już marzec zamknę na - 770 zł [emoji33] Tyle wygrać, że na prenatalne udało mi się zapisać za free [emoji57]
Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka
|
Cytat:
Napisane przez Johasia28
No dużo dużo, ale też te pierwsze badania z krwi są takie drogie, potem już tyle tego nie będzie mam nadzieję [emoji85] No i mi się nałożyło, że druga wizyta 3 tygodnie po pierwszej gdzie pierwsza była na samym początku miesiąca więc się też tak głupio zazębiło.
Zmieniam zdanie co do formy i bycia dętka. Wzięłam się za porządki dzisiaj bo pogoda jest taka dupiata, że nawet za bardzo z dzieckiem nie mam jak na spacer wyjść i normalnie to ja jak lecę na szmacie to jak burza a teraz już robię 3 przerwę [emoji14]
Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka
|
Z tym hajsem to makabra, mi sie na szczescie udaje jakoś to obchodzic. Ale wgl Ty pisalas ze mialas pakiet tych badan z krwi za 290? mozesz napisać dokladnie co wchodzilo w sklad? To jakis dzien porządków, bo ja tez od 10 rano latam ze szmata i mysle ze jeszcze z godzinke dwie dam rade
Cytat:
Napisane przez I ona
Zazdroszczę, bo chętnie bym sobie polatała chociaż z tą szmatą [emoji85] dla mnie ostatnio najlepsza pora dnia to wieczór, zasypiam ze swoim dzieckiem o 20 [emoji85][emoji85][emoji85]
A właśnie w pierwszej ciąży miałam taką werwę życiową i pewnie też dlatego ta ciąża przeleciała mi tak szybko. Teraz się trochę dłuży mi czas.
U mnie też dzisiaj pogoda dramatyczna, bardzo mocno wieje i co chwila leje.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
Ja jak wieczorem usypiam corke to wlasnie o 20 tez usypiam, budze sie po pol godziny i wtedy jestem w stanie dociągnąć do tej 22 Dzis spalam jak zabita od 21.45 do 7 i wstalam tylko dlatego bo na badania szlam, nie budzi mnie nic, ani Córka rano ani mąż co sie wiecznie w nocy wierci
Cytat:
Napisane przez Carillon
To nasza pieresza ciąża [emoji4]
To jaki sposób jest żeby ogarnąć prenatalne na NFZ? Ja jeszcze mam pakiet Luxmed ale to w internecie ciężko czegoś się dowiedzieć [emoji2955]
Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
|
Od luxmedu to ja cos wiem Ja ciaze prowadze gdzie indziej prywatnie ale tez mam pakiet i juz Ci mowie co zrob. Zadzwon na infolinie i umow teleporade z ginekologiem, najlepiej po prostu jak najszybciej. Wtedy powiedz mu ze prowadzisz gdzie indziej ciaze ale masz dlugo pakiet i chcialabys w koncu go wykorzystac. On zalozy Ci taka ich wewnetrzna elektroniczna karte ciazy i w ramach tej karty zleci Ci te wszystkie badania Ja wlasnie dzis zrobilam komplet 
Mój mąż mnie rano prawie zabił. Zjadł puszke ryby i wrzucił tą puszkębez zawiazania w woreczek czy cos do kosza na smieci. Jakis czas pozniej poszlam cos wyrzucic, ucieklam w 2 sekundy, nie do zniesienia dla mnie smród
Edytowane przez karla906
Czas edycji: 2021-03-12 o 12:19
|
|
|