![]() |
#721 | ||
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie październik 2021.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A byłaś wcześniej na USG i był jeden? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#722 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#723 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Podwójne gratulacje ![]() Ja miałam dwa usg ale zawsze się cykam ze gdzieś się okaze ze jest drugie wiec się pytam z ciekawości ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#724 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
#725 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję dziewczyny za miłe słowa, też mam nadzieję że będzie już lepiej ale musiałam się wyżalić, bo w internecie jakoś tak prościej..
Nie pomyślałam nawet że te oczy to może być coś od covid.. i nawet o tym chyba myśleć nie chce. Chociaż powiem Wam, że przy przyjęciu do szpitala nie miałam robionego testu. Nikt na tym sorze nie miał i tak sobie wchodzili potem na oddziały różne. Zdziwiło mnie to, bo słyszałam że żeby dostać się do szpitala test jest obowiazkowy. No ale jak widać nie wszędzie. gooossia22 ale wiadomość petarda ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#726 |
Raczkowanie
|
Szok straszny. Wiem ze sobie poradzimy. Mamy teściów za sąsiadów wiec pomoc będzie. Mąż już chce garaż przerabiać dla starszej bo mamy tylko dwa dziecięce ale już mi przeglądałam ze 5-latka w garażu to chyba nie najlepszy pomysł
![]() ![]() ![]() O druga ciąże staraliśmy się ponad 1,5 roku. Na początku naturalnie, później miałam usuwanie polipów i zaczęliśmy stymulację owulacji. No i po 1,5 roku mężowi pękło, podwójnie ![]() W rodzinie bliższej ani dalszej żadnych bliźniąt. Ewidentne leki zadziałały. Na pierwszym usg byłam w 5 tygodniu i była jedna plamka. Trochę dała nam do myślenie b-hcg bo w 3tydz.4 dzień było 10 a dwa dni później 90. Internetu mówiły jasno: bliźnięta. Ale jeszcze to wypieralismy ![]() Młoda się cieszy chociaż nie wie co ja czeka. Pomału musimy sobie poukładać sprawy. Szczerze nie wyobrażam sobie z bliźniaczym brzuchem. Mam 157 i 48 kg. Chyba będą mnie turlać ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
#727 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#728 |
Zadomowienie
|
I ona, ściskam mocno i trzymam kciuki, żeby niebawem wszystko się uspokoiło i abyś mogła cieszyć się spokojną ciążą!
![]() gooossia22, i to jest news, ogromne gratulacje!! 🥰 Dużo siły i zdrowia życzę. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#729 |
Zakorzenienie
|
Za dwie godziny mam wizytę mogę prosić o kciuki ? Nie śpię już od 6.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#730 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#731 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#732 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#734 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Kciuki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#735 |
Wtajemniczenie
|
Zubi kciuki
![]() A ja juz rano zrobilam te wszystkie obowiazkowe badania krwi + mocz, najlepsza nagroda- powrot do domu i sniadanko ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#736 |
Zakorzenienie
|
Kciuki za wizytę zubi89
![]() Dziewczynki a jak wasze badania, w normach? Mi wyszła glukoza 94, widziałam że to norma ale ginka mi powiedziała że nie bo dla ciężarnych jest normą do 92. Narazie kazała mi powtórzyć. Mam nadzieję że to był jakiś wybryk jednorazowy, bo jeszcze mi tylko cukrzycy brakuje. Zapisałam się na prenatalne prywatnie, ale dostałam skierowanie na NFZ i udało się też zapisać w terminie dogodnym w 12 tygodniu, więc idę na te darmowe. Mam 26.03. Jak patrzę na te ceny badań jak godzicie prywatnie tak zupełnie do gina to trochę to aż przeraża. Bardzo to wszystko jest drogie. Ja gdyby nie Medicover to chyba bym chodziła na NFZ, ewentualnie prywatnie na USG gdzieś indziej, ale żeby chociaż te badania zdobyć na fundusz. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#737 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
#738 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny!
Czy można jeszcze do was dołączyć? Ogolnie jesteśmy w 7 tygodniu i według OM mamy termin na 28.10. Wczoraj byłam na pierwszej wizycie. I wszystko jest ok, widziałam bijące serduszko ![]() Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#739 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#740 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#741 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja też się cieszę, że w Medicover mogę zrobić wszystkie badania. To jest tyle kasy mniej do wydania... Zastanawiam się czy nie zapisać się dodatkowo na USG do jakiegoś super specjalisty, bo teraz idę na NFZ i nawet nie wiem do jakiego lekarza ![]() Jak wy robicie? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#742 |
Zakorzenienie
|
Jestem już po wszystko ok Muminek idealnie wpasował się w 8t1d. Badania prenatalne mamy 07.04 i też jestem przerażona kosztami 270zl dzisiaj 160 zł za 3 tygodnie badania ale to dzwonię do pediatry niech mi na NFZ wypisze co się da.
![]() ![]() |
![]() |
#743 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Strasznie dużo kasy Ci w tym miesiącu pójdzie ![]() Cytat:
Ale na przykład w Krakowie dużo lekarzy z Medicover, którzy mają dużo wolnych terminów ma mega słabe opinie.. i tam bym nie szła. Mimo tego, że niby prywatna placówka powinna trzymać jakiś poziom. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#744 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zmieniam zdanie co do formy i bycia dętka. Wzięłam się za porządki dzisiaj bo pogoda jest taka dupiata, że nawet za bardzo z dzieckiem nie mam jak na spacer wyjść i normalnie to ja jak lecę na szmacie to jak burza a teraz już robię 3 przerwę ![]() Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#745 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Dziś po pappie poszłam do Auchana i zrobiłam pierwszy zakup dla malucha - bodziaka. ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#746 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() A właśnie w pierwszej ciąży miałam taką werwę życiową i pewnie też dlatego ta ciąża przeleciała mi tak szybko. Teraz się trochę dłuży mi czas. U mnie też dzisiaj pogoda dramatyczna, bardzo mocno wieje i co chwila leje. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#747 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#748 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() To jaki sposób jest żeby ogarnąć prenatalne na NFZ? Ja jeszcze mam pakiet Luxmed ale to w internecie ciężko czegoś się dowiedzieć ![]() Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#749 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja na pierwsze badania idę we wtorek. Na szczęście wszystko mam w pakiecie z luxmedu. Byłam w Pepco. Tyle fajnych ubranek było. No ale jeszcze się powstrzymuję. ![]() A odczuwacie jakieś różnice pomiędzy tą ciąża, a pierwszą? Ja bardzo dużo. Dlatego myślę, że może teraz dziewczynka. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#750 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Lekarka ma dobre opinie więc spoko. Zastanowię się jeszcze. Na szczęście mam jeszcze tą co prowadzi mi ciążę. Ona jest bardzo dobra i ma świetne opinie plus certyfikaty i świetny sprzęt. Mam takie samo wrażenie jeśli idzie o Medicover. Wolne wizyty tylko do najgorszych zostały... W moim mieście jest troje dobrych lekarzy w Medicover i nie da się do nich dostać. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:54.