Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Nie wiem czy to była zdrada... Molestowanie?
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2021-06-18, 10:33   #12
7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014
Konto usunięte

Dot.: Nie wiem czy to była zdrada... Molestowanie?

Cytat:
Napisane przez linaya Pokaż wiadomość
Zostałaś zgwałcona. Nie zdradziłaś męża. Przeżyłaś traumę. Bardzo Ci współczuję.

Gwałt to nie tylko krzyk, walka i wyrywanie się.
Odeszłabym z tej pracy, aby dłużej nie musieć oglądać mojego gwałciciela.

Co do mówienia mężowi - musisz to rozważyć sama. Ja bym w analogicznej sytuacji powiedziała mężowi (bo wiem, że miałabym jego wsparcie) i poszła na policję (licząc się z tym, że mogę być olana czy w komisariacie, czy tym, że moje zeznanie może być na późniejszym etapie podważane), ale wiem, że każdy jest inny, i część mężczyzn mogłaby zareagować źle ("a po co do niego poszłaś sama? po co piłaś alkohol? czemu nie wyszłaś?") lub bardzo źle ("zdradziłaś mnie").
Dokładnie
Brak zgody to nie tylko krzyk i bicie
I ja nie dyskutuje z faktem ze została zgwalcona ,skoro tego nie chciała to byl gwal nie mam co do tego wątpliwości
Ale...
Czy jej maz równiez nie będzie ich mial
Wrocila po żakiet, mogla poprosic o przyniesienie go do pracy w poniedziałek
Pytania beda sie pietrzyc dlaczgo zgodzilas sie zostac dlaczego pilas ,dlaczego nie wyszlas po tym jak zaczal cie calowac ,dlaczego nie walczylas,dlaczego nie poszlas na policje odrazu po gwalcie itp itd
Takie pytania padną
Sprawa zrobi sie publiczna beda o gadac w pracy to nie jest latwa sytuacja ,ona odejdzie z pracy ale to będzie sie za nia ciagnac ,przesłuchania, swoadkowie sprawy w sądzie, bol meza ,jego watpliwosci ,ocenianie przez wspolpaciwnikow itp
Chcialabym zeby wszystko bylo takie latwe i gladkie jak na forum reality niestety jest o wiele bardziej brutalne
Dlatego radze mezowi nie mowic poszukac innej pracy i zapomniec ewentualnie isc na terapie
7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując