Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Zwierzętom dzieje się krzywda - GDZIE TO ZGŁOSIĆ? - WĄTEK ZBIORCZY
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2008-09-05, 09:37   #125
loss_lauri
Zakorzenienie

Dot.: gdzie zgłosić krzywdę zwierzęcia?

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Moim zdaniem sterylizacja kotów bezpańskich powinna być przeprowadzona bezpłatnie.Mnie np. nie byłoby stać na sterylizację kotów które się przybłąkają.Np gdy jadę na działkę od razu pojawia się kilka kotów i żebrzą o jedzenie.Co ja z nimi powinnam zrobić?Zabrać do domu,do weta,zapewnić warunki?Chciałabym poznać wasze zdanie.
urząd miasta/gminy powinien finansować sterylizację bezdomnych kotów - w wielu maiastach tak jest - zapytaj, czy u ciebie w urzędzie są na to fundusze. czasami też jest tak, ze weci sterylizują takie koty za dużo mniejsze pieniądze - ja dostałam zniżkę na tę kotkę (również nie byłabym w stania z własnej kieszeni opłacić zabiegi okolicznych kotów - ta kicia akurat jest taka 'półdzika' i znam ja od dawna )też jestem zdania, że wszystkie koty nieprzeznaczone do hodowli, a więc nie tylko te bezdomne powinny być sterlizowane/kastrowane - powinien być taki prawny obowiązek. wtedy rozwiązałby się problem niechcianych kociąt
olu - niestety masz rację. kiedyś rozmawiałam z wetem i powiedział mi, że niektórzy ludzie, aby nie płacić z obowiązkowe szczepienie swoich psów przeciwko wściekliżnie, chowaja je i nie przyznają się, że w ogóle maja psa....
loss_lauri jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując