Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Schudnę w 2022
Wątek: Schudnę w 2022
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2022-01-06, 09:45   #1770
Michalina83
Zakorzenienie

Dot.: Schudnę w 2022

Cytat:
Napisane przez Kasik109 Pokaż wiadomość
Ja i argumenty To było coś w stylu "jak wyjdziesz 13 w piątek, to już widzę jaka niezdara z ciebie będzie" Na szczęście jest bardzo dzielna i zaradna, chociaż zdarza się, że dostaje zaćmienia

Pierogi na słodko raczej nie dla mnie. Z owocami jeszcze bym zjadła, ale z serem... nie. Nie i nie i nie. Rosną mi w gębie. Za to naleśniki z serem już są pycha

Nie mam pojęcia skąd jesteś... ale po sąsiedzku raczej nie mieszkamy Moje sąsiadki to głównie emerytki. Żadnej z brzuszkiem nie widziałam

Wróciłam z pracy. Głodna jestem okropnie, a tu wszędzie temat jedzenia.

Michalina, znowu trafiłaś w punkt. Często mówiłąm sobie, że zgubię kilka kilogramów. Podejmowałam próbę, a jak tylko noga mi się powinęła, to zaraz byłam zrezygnowana. Miałam straszne wyrzuty sumienia, że zjadłam coś słodkiego, niezdrowego, że zjadłam za dużo, albo, że zaraz jakieś wyjście, babci imieniny i tam znowu zjem bla bla bla... A jednak moja babcia ma rację mówiąc: To co w dupie to sam diabeł nie wyłupie. Więc trzeba się tego trzymać i iść dalej.

Ja takie imieniny, urodziny i spędy traktuję normalnie. Wszystko jest dla ludzi i prawdę mówiąc nie przejmuję się wtedy co zjem i ile zjem bo następnego dnia wracam do normy bez wyrzutów sumienia. Organizm sobie z tym poradzi byleby nie robić z tego nawyku. Jak ktoś ma dużo takich imprez to lepiej się ograniczyć z jedzeniem ale jak to powiedzmy raz w miesiącu to ok. I jest też tak że jak codziennie się odżywiasz w miarę zdrowo, bez niedoborów, bez głodzenia się to na takim stole większość niezdrowych rzeczy nie będzie cię kusić. U mnie tak przynajmniej było. Teść mi polał wina, za słodkie, to nie biorę kolejnego kieliszka a to sączę wolniej, kiedyś nie przełknęłabym wytrawnego ale u teściów tylko słodkie wina. Ciastko przeważnie jem na spółkę z synem, za słodkie więc nie jem tylko zostawiam. Albo osławiona przeze mnie ostatnio sałatka z majonezem mojej teściowej. Ma tyle majonezu, że mimo że to jedyne warzywo na stole to nie tykam się tego.

A tak dla humoru. Na wigilię ktoś powiedział mojemu pierworodnemu że trzeba skosztować 12 dań na stole. Pokazuje mi
- Mamusiu nałożyłem sobie 3 dania.
To jego talerzyk
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20211224_182926606.jpg (167,3 KB, 20 załadowań)

196/150/2022262/200/2021371/366/2020 288/100/2019; 250/100/2018; 368/100/2017; 210/100/2016; 143 /100/ 2015
Michalina83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując