2022-11-22, 12:45
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy luty 2023
Cytat:
Napisane przez miszel92
Nasz też jak się urodził mając 2kg to się we wszystkim topił, na początek mieliśmy nawet rozmiar 44 [emoji85] 56 zaczął nosić jakoś ok 2 miesiąca. Teraz też lekarz mówi żeby się nie nastawiać na duże dziecko, jeżeli będzie rosła jak rośnie to do dnia porodu obstawia max 3-3,2kg. Dlatego kupiłam 5cio pak body w rozmiarze 50 bo nie lubię jak mi się dziecko gubi w tych wszystkich podwinięciach [emoji85] Ale czekając na pierwsze dziecko kupowałam tylko w rozmiarze 56 i 62 przy czym 56 to naprawdę kilka sztuk... Dopiero jak się dowiedziałam, że będzie hipotrofik to tuż przed rozwiązaniem i po dokupiliśmy malutkie ubranka. Dla mnie jeszcze jest problem w tym co i ile kupić w jakim rozmiarze bo termin mam na końcówkę lutego, w marcu niby zaczyna się wiosna, nie wiadomo jaka będzie pogoda i w jakim rozmiarze się sprawdzi. Dlatego nie kupuję za dużo i tylko te pierwsze rozmiary a potem wszystko z czasem [emoji4]
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
Mojego jeszcze przy przyjęciu do porodu szacowali na lekko ponad 3 kg (równo pół kilo więcej niż faktycznie miał), więc w terminie to w ogóle miał mieć raczej z 3300-3400 [emoji28]
Teraz młodszy według dotychczasowych USG idzie na 4 kg w przewidywanym terminie, więc bardzo chciałabym urodzić te dwa tygodnie wcześniej, jak ostatnio [emoji38]
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|