Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Co wybrać miłość czy praca?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2025-01-09, 10:22   #3
pseudofeministka
Zakorzenienie

Dot.: Co wybrać miłość czy praca?

Cytat:
Napisane przez dawidcubal Pokaż wiadomość
Podpowiedzcie proszę co wybrać. Mieszkam w miejscowości około 3 tys. pod Krakowem. Od 3 lat spotykam się z dziewczyną z Katowic. Widzimy się 5-6 dni w miesiącu. Ona chce zamieszkać razem w Katowicach. Co wiąże się z koniecznością zwolnienia przeze mnie.

Ja mam wykształcenie średnie i w sumie pracę, którą lubię, ale nie zarabiam dużo 4200 zł. Jest to praca typowo administracja-biurowa u wuja w firmie. Od 8 lat. Pracuje tylko tam. Nie mam więc innego większego doświadczenia. Wiem, że w Katowicach mogę takiej pracy nie dostać (duża konkurencja i osoby z doświadczeniem, wykształceniem wyższym). Być może będę musiał pracować fizycznie, co mnie przeraża, bo nigdy tego nie robiłem.

Bardzo ją kocham. Bardzo chcę z nią być. Ale boję się o pracę. Co wybrać miłość czy pracę? Dodam, że ona się nie przeprowadzi. Ma w Katowicach własnościowe mieszkanie po babci.
Akurat w Twojej konnkrtnej sytuacji - wybralabym Katowice. Jezeli pretrwaliscie z dziewczyna mimo odleglosci, dalej jest miedzy wami uczucie, to ja bym zaryzykowala. To firma wujka, mysle, ze jak dobrze pogadasz, to w razie czego bedziesz mial mozliwosc powrotu.

Dokładka: Perfumy, minerały, podkłady, hybrydy, kosmetyki do włosów:Jantar, Anwen, Oleje.

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=795843
pseudofeministka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując