Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - poziomy j. angielskiego A1-B2
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2025-06-02, 14:51   #2
malgorzatawisniew
Przyczajenie

Dot.: poziomy j. angielskiego A1-B2

Super, że zaczynasz naukę angielskiego – to świetna decyzja! �� Faktycznie, poziomy A1 do C2 pomagają określić, na jakim etapie znajomości języka jesteśmy.

Najlepiej podzielić materiał na konkretne bloki tematyczne dla każdego poziomu – np. na A1 warto skupić się na podstawowych zwrotach, liczbach, dniach tygodnia, przedstawianiu się, podstawowych czasownikach. Potem na A2 dodajesz proste czasy (np. Past Simple), słownictwo związane z pracą, domem, zakupami itp. Na poziomach B1-B2 już uczysz się bardziej złożonej gramatyki i uczysz się wypowiadać na różne tematy, np. wyrażać opinię, mówić o planach, problemach.

Pomocne może być korzystanie z materiałów, które są ciekawe i praktyczne. Ja np. podczas nauki trafiłem na stronę xxx z ciekawości zacząłem czytać opisy po angielsku. Okazało się, że takie praktyczne czytanie pomagało mi przyswoić nowy język, bo uczyłem się przez kontekst i realne zdania.

Ważne, żebyś znalazła tematy, które Cię interesują – wtedy nauka idzie dużo szybciej! Jeśli chcesz, mogę podrzucić linki do materiałów dla poziomów A1-B2. Powodzenia! ����

Edytowane przez aniolek-tasmanski
Czas edycji: 2025-06-02 o 15:58 Powód: reklama link
malgorzatawisniew jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując