|
Notka |
|
Nauka języków obcych - kącik językowy Nauka języków obcych - kącik językowy, to miejsce wymiany informacji o kursach, podręcznikach, materiałach i ciekawostkach językowych. Dołącz. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() poziomy j. angielskiego A1-B2
Jak się powtórzę to przepraszam i proszę o link.
Zaczynam samemu naukę j. angielskiego od podstaw. Wiem, że są stopnie A1 1 A2 B1 B2 C1 C2 Jak przygotować mam materiał abym wiedziała co znajduje się w poszczególnych etapach nauki? Aby podjąć pracę potrzeba A1 - B2 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: poziomy j. angielskiego A1-B2
Super, że zaczynasz naukę angielskiego â to świetna decyzja! �� Faktycznie, poziomy A1 do C2 pomagają określić, na jakim etapie znajomości języka jesteśmy.
Najlepiej podzielić materiał na konkretne bloki tematyczne dla każdego poziomu â np. na A1 warto skupić się na podstawowych zwrotach, liczbach, dniach tygodnia, przedstawianiu się, podstawowych czasownikach. Potem na A2 dodajesz proste czasy (np. Past Simple), słownictwo związane z pracą, domem, zakupami itp. Na poziomach B1-B2 już uczysz się bardziej złożonej gramatyki i uczysz się wypowiadać na różne tematy, np. wyrażać opinię, mówić o planach, problemach. Pomocne może być korzystanie z materiałów, które są ciekawe i praktyczne. Ja np. podczas nauki trafiłem na stronę xxx z ciekawości zacząłem czytać opisy po angielsku. Okazało się, że takie praktyczne czytanie pomagało mi przyswoić nowy język, bo uczyłem się przez kontekst i realne zdania. Ważne, żebyś znalazła tematy, które Cię interesują â wtedy nauka idzie dużo szybciej! Jeśli chcesz, mogę podrzucić linki do materiałów dla poziomów A1-B2. Powodzenia! ���� Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2025-06-02 o 15:58 Powód: reklama link |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:08.