2008-09-28, 20:09
|
|
Rozeznanie
|
Dot.: Co powinnam zrobić? serce czy rozum?
Cytat:
Napisane przez teczowa99
Witam,
Mam pewnien problem i chciałabym aby ktos spojrzał na niego z boku. Mam chłopaka z któym planujemy wkrótce slub. Jest dobrym wrazliwym człowiekiem, no ale jak kazdy ma wady. Jest bardzo nerwowy. stresuje sie czesto, mówiac mozcno gestykuluje. jego nerwowowsc nie bierze sie z niczego bowiem jego brat jest chory na schizofermie. choroba jest rozwinieta do tego stopnia ze potrzebuje stałej opieki. ja osobicie niewiele wiem na temat tej choroby ale mam pewne obawy. Wiadomo kocham mojeg chłopaka , wiele razem przeszlismy ale w sumie nie znamy sie w sytuacjach "domowych" w takich prostych systuacjach. Nie wiem jak reaguje kiedy jest w domu. Spedzamy razme wakacje jezdzimy na jakies wypady ale tydzien to nie całe zycie. Moi znajomi ostatni zwrócili mi uwage na jego nerwowe zachowanie. Nie wiem co rob\ic? boje sie ze miłosc mnie zaslepia. nie chcałabym byc w przyszłosci kims na kim wyładowuje sie nerwowo. boje sie równiez tego ze nasze dzici moga byc chore. Wiecie moze cos na temat schizogenii czy jest dziedziczna? chciałabym wiedziec co zrobilibyscie na moim miejscu? słuchali serca? czy? rozumu i znajomych?
|
Planujesz slub z facetem, ktorego na dobra sprawe nie znasz ??? Dlaczego razem nie zamieszkacie ??? Jak dla mnie to jedyne rozsadne rozwiazanie! Jestem totalna przeciwniczka brania slubow bez uprzedniego "przetestowania" zwiazku w szarej codziennej rzeczywistosci ...
Co do schizofrenii - nie dosc, ze jest kupa ksiazek na temat tej choroby, to w dodatku internet poza masa rozrywek zawiera wiele przydatnych informacji ... widac, ze masz do niego dostep, wiec nie rozumiem, co stoi na przeszkodzie, zeby wpisac haslo w google i oddac sie lekturze ...
|