Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - zanim siegniesz po mieso...
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2008-10-01, 15:44   #113
Wyrak
Zakorzenienie

Dot.: zanim siegniesz po mieso...

Cytat:
Napisane przez eternalvoyageur Pokaż wiadomość
Nie mialas kiedys pas, kota ? Myslisz ze zwierze nie czuje bolu, strachu ?
Mialem no i co z tego. Czy gdzies pisze ze zwierzeta nie odczuwaja bolu czy strachu ?

Cytat:
No, nie. Zadny gatunek zwierzat na ziemi nie jest taki niszczycielski jak ludzkosc... Nasz intelekt daje nam niezwykla przewage, i potrafimy b. latwo np. wytepic wszystkie zagrozone gatunki. Nasz obowiazek jest rownierz chronic przyrode przed nami samymi.
Kazdy gatunek jest taki, jesli osiaga taka pozycje. Wystarczy spojrzec na zwierzeta sprowadzone do Australii, gdzie specyficzny ekosystem chakateryzuje sie brakiem duzych drapieznikow, w wyniku czego zwierzeta sprowadzone na ten kontynent wywracaly do gory nogami caly ekosystem.

Cytat:
Z tym sie zgadzam. Choc eliminacja miesa to wazny krok do zdrowszego odzywiania sie, to mozna byc wegetarianinem zyjacym na czipsach i coli.
Optymalna dieta czlowieka zawiera odpowiednie proporcje produktow odzwierzecych i miesa

Cytat:
Przeczytaj "The China Study"
http://www.thechinastudy.com/about.html
Nie dziala ta stronka.

Cytat:
Jesli chodzi o mineraly itd, to nauka jest dalej na etapie zgadywania.
W krwi znajduja sie zarowno substancje nam potrzebne, jak i te, ktorych cialo stara sie pozbyc. Skad wiec wiadomo do ktorej kategorii nalezy XYZ znaleziony w krwii ?
Poza tym, do tych badan uzywane sa "zdrowe osoby". Poniewaz 90% z nas umiera na choroby degeneratywne, trudno jest znalesc kogos kto by mogl rzeczywiscie sluzyc za wzor zdrowia.
Przepraszam, ale jesli zamierzasz twierdzic, ze nie potrzebujemy w swoim odzywianiu zelaza, cynku, potasu, szeregu innych pierwiastkow i witamin z grupy B, to mnie po prostu rozsmieszysz i podwazysz przekonanie ze wiesz cokolwiek o wlasciwej ludzkiej diecie.

Cytat:
Istnieje przeciez wiele roslin przystosowanych do ubozszej gleby.
Na przyklad? Pewnie, mozna posadzic zboze na slabej glebie, co z tego, ze zbiory beda marne i optymalniej jest wypasac tam zwierzeta hodowlane

Cytat:
Ale zamiasto ktorych mozna byc posiac jadalne, albo np lasy.
Co Wy z tym sianiem lasow ? Na chwile obecna w Polsce lasow nie brakuje, a sadzenie lasow w warunkach polskich odbywa sie w nastepujacy sposob: monogatunkowe, zwykle malo wymagajaca sosna, w efekcie taki jednodrzewiasty las jest szalenie podatny na choroby i szkodniki

Cytat:
Jest wiele kultur in krajow na swiecie gdzie jest normalne byc wegetarianem, wiec takie twierdzenie ze bez miesa nie mozna prawidlowo rozwinac ciala jest dla mnie smieszne.
Wiele? Polemizowalbym z tym stwierdzeniem

Cytat:
Napisane przez anka_85 Pokaż wiadomość
nie byłam pewna co do tego Himmlera
Powaznie, kochal zwierzatka. Ludzi troche mniej.

Cytat:
Napisane przez anka_85 Pokaż wiadomość
ja w sumie oczom własnym nie wierze ale cóz...
tłumaczę to sobie młodzieńczym buntem.
Ja nie wiem czym to tlumaczyc

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując