2008-11-05, 16:20
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rasizm
Cytat:
Napisane przez moniek09
Co sądzicie o rasiźmie, rasistach?? Czy jest tu ktoś rasistą?? Chciałabym poznać powody poglądów rasistów, więc jeśli jest ktoś rasistą to proszę o wytłumaczenie mi czemu tak jest
Pozdrawiam
|
Cytat:
Napisane przez moniek09
Nie rozumiem poglądów rasistów dlatego chciałabym je zrozumieć. Jestem zwolenniczka antyrasizmu, dużo czytam i chciałabym jeszcze więcej czytać o rasizmie od osob ktore nimi sa. Skoro już jest ktoś rasistą "naprawde
" to nie powinien bać się wyrażania swoich poglądów.
Moje zainteresowanie antyrasizmem wzieło się ze słuchania muzyki reggae  jest w niej wiele przekazu na temat pokoju na świecie, który właśnie najczęściej zakłócany jest przez nietolerancje.
|
To poczytaj cos o muzyce ktorej sluchasz, bo rastafarianizm, ktorego muzyczna ekspersja jest reggae w swojej wczesnej formie byl oparty do pewnego stopnia na czarnym rasizmie Zreszta do dzis sa artysci reaggae i dancehall z Karaibow majacy poglady rasistowskie, ksenofobiczne i skrajnie homofobiczne. Szlag mnie trafia ze ludzie siegaja po symbolike o ktorej genezie nie maja pojecia - od reggae po arafatki
Jesli chodzi o rasistow, to regulamin wyraznie zabrania prezentowania takich tresci, wiec nie sadze ze ktos Ci odpowie.
|
|
|