Wiedźma
|
Dot.: Scent Bar VI
Cytat:
Napisane przez ivanna
Sabbath jak koncert?? Ahh i zapomniałabym zapytać: Tżet mój marudny pyta co myślisz o nowej płycie po 17 latach - GUNS N' ROSES Chinese Democracy?? Ja nie wiedziałam nawet czy interesuje cie ten nurt ale co tam prosił to pytam  a jeżeli chodzi o muzykę to nie raz mówił że by chętnie posłuchał Twojej kolekcji muzycznej 
|
Iv, koncert to było Budgie. Podsyłałam Ci via gg trzy linki. 
A co do muzyki i TwojegoTŻ - nie wiem, czy nie zabiłyby go moje rzeźnicze zapędy. 
Czego on słucha?
Cytat:
Napisane przez ivanna
Ja padam - praca po pracy praca i nauka a w weekendy zjazdy na studiach.  Powoli organizm odmawia posłuszeństwa. Wogóle to pracuje 24.12 i 31.12    ciężko mi a do tego problemy natury miłosnej... człowieki nie mają łatwo :/
|
Oj nie mają, nie mają... 
Szczególnie niektóre, jak widzę.
Pamiętam czasy, kiedy pracowałam, robiłam podyplomowe i dodatkowo miałam małe dziecko... Wiesz co jest najdurniejsze? Że miałam wtedy dokładnie tak samo mało wolnego czasu, jak teraz. Co wyraźnie dowodzi, że obecnie mnóstwo go marnuję. 
Cytat:
Napisane przez glamourous
a dla mnie absolutnie ostatni dzien pracy w tym roku...mam nadzieje ze zdarzy sie cos fajnego w nowym roku jesli chodzi o moje zycie zawodowe.
|
Glamourous, Tobie w nowym roku zdarzy się tyyyle niesamowicie cudownych rzeczy jesli chodzi o życie w ogóle, że i zawodowe na zasadzie naturalnej konsekwencji musi wyglądać dobrze. 
Cytat:
Napisane przez Eenax
Tez mnie wkurza takie schematyczne myślenie.
Wściekałam się niesamowicie co roku na to ze kombinują z moim urlopem w lipcu (rzucając argumentem rodzinnym). A co ja to niby jak nie mam dziecka (teraz juz wprawdzie mam) to nie przysługuje mi urlop w lecie? A z mezem to ja na urlopie nie musze być.
|
Ja tylko chciałabym zaznaczyć, że ludzie mający dzieci w wieku szkolnym nie mogą z nimi pojechać na wakacje we wrześniu. Niestety. 
Cytat:
Napisane przez madziczka
Ale jak pisałam parę postów wyżej, skończyło się na uświadomieniu koleżance, że TEŻ MAM RODZINĘ, a bycie mężatką i posiadanie dziecka, nie upoważania jej do czucia się lepszą wobec mnie i traktowania mnie jako kategori "B".
|
A to już zupełnie inna kwestia, której nijak pojąć nie mogę.
Ale może to dlatego, że ja uwielbiałam bycie singlem i "niemanie" rodziny bardziej, niż ktokolwiek na świecie chyba...
Niestety - nie wyszło mi. 
Cytat:
Napisane przez Margot45
W związku z czym "skomplementowała" mnie niedawno, jaką to ja jestem upośledzoną emocjonalnie zimną egoistką ![:]](//static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
|
I tu już nie wiadomo, czy naprawdę warto podejmować dyskusję z kimś takim... 
Cytat:
Napisane przez Zuziunia

źle tipsy przykleiłam..krzywo.. ciężko robić samej sobie
|
Ja nie widzę, że krzywo. Widzę za to, że niesamowicie efektowne są te srebrne cosie. 
Cytat:
Napisane przez ivanna
Zuziuniu ślicznie ja też robiłam akryle sama sobie  do tej pory mam cały zestaw czesław akryli wszelakich, ozdób, sond, wytrawiaczy... i zapuściłam swoje pazurki i szkoda mi ich niszczyć 
|
Iv, może tu się narażę miłosniczkom, ale dla mnie naturalne, zadbane paznokcie to zawsze jest "większy szpan" niż tipsy. Podobnie jak naturalne, zadbane włosy to większy cymes, niż najpiekniejsza nawet peruka. I podobnie jak naturalne zęby lepsze są niż sztuczna szczęka.
Trudniej jest zadbać o swój organizm, regularnie nad nim pracować, niż zapłacić za protezę. Tak ja to widzę.
Pamiętam, że kiedyś na pazurkowym w pewnej dyskusji rzucono mi w twarz (w monitotr ) argumentem, że kobiety, które mają naturalne paznokcie to flejtuchy i że dowodzi to bycia na bakier z higieną tak samo, jak nie usuwanie owłosienia na nogach. Może niektóre osoby tak to widzą , ja jednak pozstanę przy swoim przekonaniu, że to, co trzeba oprotezować - oprotezowujmy, oczywiście, ale naturalne, zdrowe ciało jest piękne pieknem ponadczasowym.
I dla mnie jest różnica między kosmetyką (na przykład usuwanie włosów, spiłowanie paznokci, zrobienie fryzury czy makijazu) a oprotezowaniem (peruka, tipsy, implanty etc). Nie żeby mi przeszkadzały takie zabiegi. Askąd! Wszystko jest dla ludzi! Tylko subiektywnie przyznaję się do swoich perferencji estetycznych i chyba troche światopoglądowych.
|