Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Scent Bar VI
Wątek: Scent Bar VI
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-11-28, 16:38   #3008
Sabbath
Wiedźma

Dot.: Scent Bar VI

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
Sabb ja tez powyzej napisalam ze moja kosmetyka paznokci ogranicza sie zazwyczaj do opilowania/obciecia krociotko pazurkow, maluje od wielkiego dzwonu- bo mi szkoda czasu. na innych mi sie te wymyslne tipsy nawet podobaja- ale sobie bym czegos takiego nie zafundowala. ale powiem tyle ze raz jeden w zyciu mialam dlugie, wymanikurowane i pieknie zrobione (bylo to dawno dawno temu na wlasnu slub) ale wlasne i uwazam ze do naturalnych zadbanych tipsy sie nie umywaja
co jednak nie umniejsza podziwu dla umiejetnosci Zuzi
Ja przyznaję, że maluję - odżywkami bezbarwnymi.
Kolorowymi lakierami nie maluję nie tylko dlatego, że nie lubię, ale też dlatego, że mogą zażółcić płytkę paznokcia, a tego nie chcę.
A wymyślnych tipsów nie zafundowałabym sobie nawet w charakterze wyskoku (choć teraz, do mojej wampirycznej stylizacji byłyby w sam raz) głównie ze względu na to, że po nałożeniu akrylu czy tipsa szlag trafia płytke i trzeba się użerać z zapuszczaniem jej od nowa...

A co do umiejętności - szanuję każde.

Cytat:
Napisane przez Zuziunia Pokaż wiadomość
Dziękować , tym bardziej że nie lubisz "plastików"
Zważ, że nie uzyłam określenie "plastiki". Nawet jako nieużywającej, nie podoba mi się.

Cytat:
To żeś mnie zaskoczyła...że naturalne paznokcie są..."flejowate" nie wiem kto to pisał ale jak bym coś takiego przeczytała to
Ja miałam kiedyś piękne, zdrowe nie łamiące sie paznokcie, niestety teraz zapuszczenie je dłuższych niz 2mm graniczy z cudem i ciesze się, ze sa takie wspomagacze, a że ja lubie wszystko co sie błyszczy to takie nosze, ale nie mam absolutni nic do osób które uważają sztuczne paznokcie za tandetę i brak smaku...nie ładne to co ładne..ale to co sie komu podoba.
Peruki mi sie nie podobają...implanty biustu hmm tez nie, ale jesli to ma podwyższyc samoocenę kobiety, jest ok.
Pewnie, wszystko jest dla ludzi. Tyle, że w różnych miejscach mamy indywidualne granice.
Szpile też nie są tak wygodne jak adidasy, a jednak noszę.

Cytat:
Napisane przez Favkes Pokaż wiadomość
Zuziuniu, mam nadzieję, że nie będzie Ci przykro, jeśli napiszę, że te pazury na zdjęciach dla mnie to okropieństwo - nie podobają mi się nic a nic. Za bardzo, za dużo i w ogóle za .....
Nie lubię takich

To jest oczywiście moje subiektywne zdanie. Najbardziej lubię naturalne paznokcie, a jeśli już tipsy - to eleganckie, z klasą i z umiarem - może się świecić - byle nie wszystkimi kolorami tęczy - może być cyrkonia - ale nie 15 na jednym tipsie. Te są chyba trochę przeładowane - ale dla milośniczek pewnie sa okej

oprócz naturalnych ( np.french ) podobają mi się też czarne z drobnym czerwony lub srebrnym akcentem.
To co tutaj mi się podoba to sposób spiłowania -ale pewnie niezbyt wygodny dla "nosicielki" i niezbyt bezpieczny dla tego kto z Nią zadrze
Mnie się nie podoba ani kształt szpica, ani takie kwadratowe łopatki. Podobaja mi się paznokcie w kształcie migdała - nawet te długie.
Co ozdób - rozumiem miłośników ekstremów , sama w wielu kwestiach do nich należę (muzyka, kadzidlane zapachy) ale akurat nie w tym konkretnym zakresie. I już. Des gustibus...

Cytat:
Fav luzik, prawie nikomu się nie podobają i wiem o tym no ale co zrobić że mi sie podobają i dobrze że piszesz to co myślisz
Ja uwielbiam paznokcie rzucające się w oczy... zresztą zdążyłyście zauważyć
Moja mama i siostra stwierdziły że szpice sa straszne i obrzydliwe, powiem szczerze że mi tez sie nie podobały wcale, ale teraz...
Zuziu, czasem trzeba być nonkonformistą. I to jest fajne, jeśli mimo krytyki otoczenia nadal potrafimy bronić tego, co nam się podoba i nie zachowujemy się jak chorągiewka na wietrze.
Sabbath jest offline Zgłoś do moderatora