Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Pudry, cienie, korektory mineralne - wątek ogólny
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2008-12-03, 18:11   #1235
frantic
Zakorzenienie

Dot.: Pudry, cienie, korektory mineralne??

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
Dziekuje za tak wyczerpującą odpowiedz
Sprobuje najpierw MEOW i zobaczymy.
Jak leczylam sie teracyklina to nie mialam ani zaczerwienien ani pryszczy, no nic nie mialam.. zupelnie ladna cera, ale szybko to paskudztwo cale wrocilo.. mam 24 lata i dalej walcze i tak 10 lat
Jako korektora teraz uzywam dermacolu ale mam za jasny i mieszam z fluidem Revlona.
Zapisze sobie wskazowki gdzies w notesie, bo czuje ze musze zaczac powoli wszystko zmieniac na mineraly (o ile mi podpasują).
Najbardziej boje sie zapychania, bo mnie nawet rzeczy ktore nie powinny - zapychaja
Proponuję żebyś odpuściła sobie dermacol i Revlon. Piszesz, że masz sporą tendencję do zapychania, a te dwa produkty są naprawdę ciężkie. Chyba w mniejszości są Ci, których dermacol nie zapycha. Ja wiem, że on świetnie kryje, a Ty masz co ukryć, ale pogarszasz tylko sprawę. Zwłaszcza jak już dostaniesz do testowanie minerały, to odstaw te zapychacze.

Cytat:
Dzieki takim slowom wiara powraca
Wlasnie ogladam na Youtube rozne takie jak nakladac.. ze fluidow musze zrezygnowac i tak sukcesywnie zejsc na pudry a potem najlepiej nic nie nakladac
Niekoniecznie nic. Jeżeli i na Ciebie minerały będą działać leczniczo, to naprawdę nie ma sensu ich odstawiać.
Osobiście już nieraz pisałam że traktuję minerały jako część mojej codziennej pielęgnacji i po oczyszczeniu i nawilżeniu rano twarzy po prostu muszę je nałożyć.

Cytat:
Dzieki Elfie
Monave odpadaja, no nie chce miec tapety a ja raczej niewprawiona jestem w takie specyfiki.. Z drugiej strony chce odejsc od fluidu i wlasnie ciezkiem, kremowej konsystencji.

Hmm na koncie narazie mam uboga kwote 20zl, ale widze ze z EDM mozna zamowic 6 probek darmowych (?) i przesylka do 5 dolców, wiec bym sie zmiescila.. bym mogla wyprobowac EDM. Jak dostanę próbeczkę z Meow od wizażanki to bede mogla porownac. Tylko kurcze jak patrze na stronke mewo to tam sa strasznie drogie pedze. Najtanszy chyba do pudru to 18$ a na EDM chyba 10 czy cos nieco wyzej

Jak sie jeszcze maja np pudry z TBS? W ogole to mozna w Body Shopie kupowac probki? 9moze i tam bym TZta wyslala..)
I 2 jak sie maja pudry z lilylolo? Bo widze ze to tez z UK to mialabym przesylke tansza, no chyba ze sa jakies sklepy?
20 zł wystarczy Ci na zestaw 5 darmowych próbek z EDM, ale z drugiej strony nie będziesz mieć pędzla, a on jest naprawdę ważny. Zwykłym pędzelkiem do pudru nic nie zdziałasz. Najtańszy dobry pędzel dostaniesz chyba na Coastal Scensts -> KLIK, ale koszt przesyłki... nie opłaca się. Lepiej wiec wziąć z EDM za 10$, podobno to najdelikatniejszy pędzelek do minerałów, co powinno być dla Ciebie ważne, skoro masz cerę wrażliwą.

Odnośnie TBS, to parę stron wcześniej w tym wątku podawałam skład ich podkładów mineralnych. Są niezłe, mają chyba 6 składników, o ile mnie pamięć nie myli. Nie wiem jednak jak się sprawują, jak kryją, bo nie testowałam ich.
frantic jest offline Zgłoś do moderatora