|
Notka |
|
Fryzury i styling Forum dla osób, które interesuj± siê stylizacj± fryzur oraz stylingiem. Chcesz pog³êbiæ swoj± wiedzê, podzieliæ siê do¶wiadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
Poka¿ wyniki sondy: Dyfuzor czy Spin Curl? | |||
Dyfuzor |
![]() ![]() ![]() ![]() |
52 | 78,79% |
Spin Curl |
![]() ![]() ![]() ![]() |
14 | 21,21% |
G³osuj±cy: 66. Nie mo¿esz g³osowaæ w tej sondzie |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#811 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 95
|
Dot.: Najlepsze suszarki do w³osów :) - zbiorczy
Zaryzykowa³am i zamówi³am Philipsa HP 8260.
Jak przetestujê, dam znaæ. |
![]() |
![]() |
![]() |
#812 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 8
|
Mo¿na nie suszyæ w³osów suszark± tylko czekaæ a¿ same wyschn± - tak jak mo¿na chodziæ pieszo zamiast je¼dziæ
Z suszarkami jest jak z ka¿dym innym sprzêtem. Mo¿na kupiæ za 20 z³ i byæ zadowolonym ale tylko do czasu kiedy mo¿na skorzystaæ z prawdziwej suszarki i zobaczyæ a w³a¶ciwie poczuæ ró¿nicê. Ja z racji zajêcia mam mo¿liwo¶æ "potestowania" ró¿nych modeli czêsto tych z wy¿szej pó³ki ale tak¿e tych tanich. Wierzcie mi nie trzeba byæ wysublimowanym fryzjerem, ¿eby dostrzec ró¿nicê. Je¶li dbasz o w³osy - a zarêczam, ¿e warto - i staæ Ciê na wydatek powy¿ej 80z³ rozgl±dnij siê za sprzêtem Babyliss. W mojej ocenie to najlepszy sprzêt dostêpny na naszym rynku. Na pewno znajdziesz co¶ dla siebie. Je¿eli dysponujesz sum± ok. 200z³ warto zainwestowaæ w suszarkê w postaci szczotki obrotowej. Je¿eli bed± konkretne pytania do konkretnych modeli Babyliss chêtnie odpowiem w tym w±tku |
![]() |
![]() |
![]() |
#813 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 149
|
Cytat:
http://www.euro.com.pl/suszarki-do-w...ss-d495e.bhtml ![]() dokona³am dobrego wyboru ??? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#814 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 199
|
moim zdaniem dobrego
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#815 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 438
|
cze¶æ dziewczêta
chcia³abym zakupiæ suszarkê do w³osów , moj± pierwsz± profesjonaln± nie mam zbyt du¿ych wymagañ chodzi o to aby podnosi³a w³osy ( u nasady ) co polecacie ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#816 |
Raczkowanie
|
Obieca³am, ¿e oceniê Philipsa HP 8260 wiêc to robiê.
Zacznê od tego, ¿e nie mia³am nigdy profesjonalnej suszarki. Od 10 lat u¿ywa³am severina za 70z³ wiêc nie mam porównania. W³osy mam rozja¶niane i generalnie s± bardzo przesuszone oraz zniszczone. Po pierwszym wysuszeniu (przy ustawieniu max nadmuchu i temperatury) by³am rozczarowana - nie by³o ¿adnej ró¿nicy w stosunku do mojej starej suszarki. Podczas kolejnej próby zmieni³am usatwienia na pozycjê TP (delikatne suszenie - optymalna temperatura i ochrona przed przegrzaniem w³osów) i zakocha³am siê w tej suszarce. W³osy by³y widocznie wyg³adzone i nie musia³am ich prostowaæ. Jedyny minus to ciê¿ar i gabaryt suszarki. Mój stary severin nie jest ma³y ale w porównaniu do philipsa to piku¶ ![]() Jê¶li kto¶ ma jakie¶ pytania dot. tego modelu to zapraszam |
![]() |
![]() |
![]() |
#817 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 117
|
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#818 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 35
|
Cze¶æ Dziewczyny,
w³a¶nie planujê zakup suszarki, poniewa¿ mam krêcone w³osy koniecznie z dyfuzorem. Gdzie¶ czyta³am o suszarce babyliss z obrotowym dyfuzorem, czy która¶ z Was j± przetestowa³a? Czy w ogóle jest to nieistotne? Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#819 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wg mnie nie jest cicha ale nie jest te¿ przesadnie g³o¶na. Ha³asuje tak jak moja stara suszarka. Wieczorem sprawdzê pude³ko oraz ulotkê i dam znaæ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#820 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#821 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 3
|
A co s±dzicie o suszarkach szwajcarskiej firmy Valera? Profesjonalne kosztuj± ok 240-280 z³ i w necie maj± bardzo dobre opinie. Ja przyznajê pierwszy raz s³yszê tê nazwê. Czy która¶ z Was spotka³a siê ju¿ z produktami wymienionej firmy?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#822 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 29
|
Przeczyta³am kilka ostatnich stron w±tku i pogubi³am siê totalnie.
Poszukujê suszarki do 150z³. Chce aby posiada³a funkcjê jonizacji, zimny nawiew, dyfuzor, kilka stopni prêdko¶ci (najchêtniej minimum 3) i temperatury oraz du¿± moc, mo¿liwo¶æ szybkiego suszenia. Widzê ¿e najwiêcej osób poleca Remingtona, Babyliss (+Rowente-jednak chyba w tym przypadku w takiej cenie nie ma nic fajnego). Mo¿e kto¶ pomo¿e? Muszê zamówiæ suszarkê na dniach a zupe³nie nie wiem na co siê zdecydowaæ ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#823 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 149
|
Cytat:
http://www.euro.com.pl/suszarki-do-w...ss-d495e.bhtml i jestem bardzo zadowolona. Polecam ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#824 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 29
|
Pytanie do posiadaczy suszarek Remingtona.
Czy dostali¶cie jak±¶ kartê gwarancyjn±? Swoj± suszarkê dosta³am tylko z paragonem i zastanawiam siê czy nie powinno byæ jeszcze co¶. |
![]() |
![]() |
![]() |
#825 |
Raczkowanie
|
wydaje mi siê, ¿e jest to zale¿ne od sklepu, niektóre daj± dodatkowe karty gwarancyjne, w innych podstaw± do reklamacji jest sam paragon
|
![]() |
![]() |
![]() |
#826 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 175
|
witajcie, powiedzcie mi dziewczyny ktore robia sobie loczki dyfuzorem, czy on bardzo ulatwia ten proces?? czy lekkim nawiewem i zimnym powietrzem ugniatajac wlosy jest ten sam efekt co dyfuzorem ?
bo nie kazda fajna suszarka ma dyfuzor a lubie sobie wloski czasem "pougniatac"
![]() |
#827 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 4
|
Przy wyborze suszarki do w³osów nale¿y przede wszystkim przemy¶leæ do jakiego rodzaju w³osów bêdzie stosowana.
Nie nale¿y wybieraæ urz±dzenia o maksymalnej mocy je¶li masz krótkie w³osy. Wystarczy urz±dzenie o mocy ok. 1200 W. Gêste i d³ugie w³osy wymagaj± suszarki o wiêkszej mocy (np. 2000 W), im wiêksza moc urz±dzenia tym suszenie bêdzie trwa³o krócej. Wiele zale¿y od kondycji Twoich w³osów. Je¶li s± delikatne a potrzebuj± codziennego modelowania wybierz urz±dzenie, które ma kilka zakresów regulowania temperatury oraz si³y nawiewu. Dziêki temu bêdziesz mog³a ustawiæ zró¿nicowane kombinacje tych parametrów i kontrolowaæ, czy w³osy s± nara¿one na dzia³anie zbyt wysokiej temperatury. W przypadku w³osów szczególnie podatnych na uszkodzenia, nale¿y zaopatrzyæ siê w urz±dzenie posiadaj±ce opcjê jonizacji, która chroni w³osy, zapobiega elektryzowaniu siê w³osów i wyg³adza je. Je¶li suszarka ma Ci s³u¿yæ g³ównie do suszenia w³osów wystarczy, je¶li bêdzie wyposa¿ona w podstawowe funkcje, bez dodatkowych nak³adek, takich jak dyfuzor i koñcówka prostuj±ca. Je¶li oprócz suszenia w³osów chcia³aby¶ np. zwiêkszyæ ich objêto¶æ, lub je podkrêciæ , kup suszarkê wyposa¿on± w dodatkowe nak³adki, np. koncentrator o w±skiej szczelinie oraz dyfuzor. One u³atwi± modelowanie i zwiêksz± optycznie ilo¶æ w³osów. |
![]() |
![]() |
![]() |
#828 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 146
|
http://www.euro.com.pl/suszarki-do-w...ss-d495e.bhtml
Kupi³am j± po przeczytaniu opinii u Was Dziewczyny , w promocji w Euro Rtv Agd za 119 z³ . Muszê napisaæ , ¿e to trafny wybor ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#829 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 467
|
Cze¶æ Dziewczynki
![]() W³a¶nie przymierzam siê do kupna nowej suszarki. Od zawsze mia³am 'jak±¶ tam suszarkê w domu' zwyk³±, tani±. Teraz od kiedy zaczê³am wiêksz± uwagê po¶wiêcaæ moim w³osom, zdecydowa³am siê kupiæ bardziej profesjonaln± suszarkê. Jednak zupe³nie nie mam rozeznania w¶ród firm. W³osy mam bardzo delikatne i cienkie blond z drobnymi pasemkami, za ³opatki. Szukam suszarki, która nie bêdzie ich bardzo przesusza³a i niszczy³a, przyda³aby siê równie¿ funkcja prostowania (joniacja?). Widzê, ¿e du¿o dziewczyn kupuje ten model: http://www.euro.com.pl/suszarki-do-w...ss-d495e.bhtml Podoba mi siê równie¿ seria z Babyliss Elegance, mo¿e która¶ z Was ma z ni± jakies do¶wiadczenia? ![]() My¶licie, ¿e nadawa³by siê do mojego rodzaju w³osów? Pozdrawiam Was ciep³o! Edytowane przez Suzzi11 Czas edycji: 2012-08-27 o 07:56 |
![]() |
![]() |
![]() |
#830 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#831 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 11 474
|
Dziewczyny potrzebujê pomocy
![]() Chce kupiæ w miarê dobr± suszarkê do max 120 z³, w³osy mam do ramion. Suszê je okazjonalnie raz w miesi±cu albo raz na 2 tyg, a czasem raz na d³ugi czas. Wcze¶niej mia³am zwyk³± suszarkê, a teraz chcia³abym kupiæ co¶ lepszego, mo¿ecie mi podpowiedzieæ która bêdzie dobra ![]() http://remington24.pl/sklep/suszarki...ton-d5000.html http://remington24.pl/sklep/suszarki...ton-d5020.html http://remington24.pl/sklep/suszarki...ton-d5010.html |
![]() |
![]() |
![]() |
#832 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#833 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 1
|
Zastanawiam siê nad kupnem tej oto suszarki
http://allegro.pl/suszarka-babyliss-...612666032.html Ma dobre parametry, du¿± moc, jonizacjê, dyfuzor, nawiew zimnego powietrza itd. Nie jest ona dla mnie, ja nie u¿ywam suszarek, wiêc nie znam siê na nich ![]() To ma byæ prezent dla przyjació³ki o d³ugich prostych w³osach maj±cych sk³onno¶æ do elektryzowania siê. Proszê o poradê!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#834 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#835 |
Raczkowanie
|
Witajcie równie¿ zastanawam siê nad kupnem suszarki. Mam dosyæ d³ugie , grube i ciê¿kie w³osy. Ostatnio ta wpad³a mi w oko http://allegro.pl/suszarka-do-wlosow...614206461.html. Dobry wybór?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#836 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#837 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 30
|
Kobietki, która suszarka z dyfuzorem jest lepsza?
Philips HP 8182/00 czy Babyliss d495E ? Mam w³osy ¶redniej d³ugo¶ci, cienkie, falowane, poddane na uk³adanie, niestety czêsto robi siê sianko z nich.....Chcia³bym temu zaradziæ. Proszê, pomó¿cie! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#838 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 1
|
Dziewczyny mo¿e która¶ mog³aby pomóc, szukam suszarki z "prawdziwym zimnym nawiewem" (jak Remington AC5000, AC5010, AC5011, D2011, AC8000(nowo¶æ)) który dzia³a³by bez konieczno¶ci ci±g³ego trzymania przycisku. Producent Remingtona napisa³ mi, ¿e niestety we wszystkich z zimnym trzeba trzymaæ przycisk. Znalaz³am opinie o D5020 w której dziewczyna chwali³a sobie w³a¶nie zimny nawiew i to ¿e nie trzeba trzymaæ przycisku, znacie ten model, faktycznie nie trzeba go trzymaæ a nawiew jest zimny nie ch³odny? Je¶li macie suszarkê z zimnym nawiewem innej firmy to te¿ proszê o pomoc, poniewa¿ suszê w³osy tylko zimnym i po tym jak moja przedpotopowa suszarka siê popsu³a znalezienie innej z zimnym który by nie dzia³a³ tylko w momencie trzymania "guziczka" nie jest takie ³atwe.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#839 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#840 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 3
|
Cze¶æ dziewczyny
![]() Chcia³abym kupiæ suszarkê z dyfuzorem . Zastanawiam siê nad tymi http://www.euro.com.pl/suszarki-do-w...ss-d495e.bhtml http://www.euro.com.pl/suszarki-do-w...-phd9760.bhtml http://www.euro.com.pl/suszarki-do-w...p8182-00.bhtml lub http://www.philips.pl/c/pielegnacja-...hp8183_00/prd/ czy mog³yby¶cie mi doradziæ która by³aby lepsza? |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
Narzêdzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:41.