WIZAŻ logo

8 hitów!

star fullstar fullstar fullstar fullstar empty
  • 7 marca 2021 o 12:07
    Pierre Rene Naked Morning 002
    Kupiłam stacjonarnie w Drogerii Hebe pojedynczy cień do powiek Naked Morning o numerze 002,a to dlatego że brakuje mi cienia pod łuki brwiowe i na przygotowanie powiek do codziennego makijażu. Niestety cień wchodzi w załamania powiek, pyli wszędzie i wszystko, co doprowadza mnie i moje ubrania do odświeżania za każdym razem. Jest to matowy cień w prasowanej formie , jednak jest ogromnie suchy, wręcz tępy i przez to, praca nie jest z nim łatwa. Stosuję go od kilku miesięcy i żyjąc w duchu nie marnowania, nie wyrzucania nakładam go, ale uwierzcie, że trzeba cierpliwości. Pigment można budować, ale nie jest trwały. Nie jest to udany produkt. Niestety nie jest również przyjemny w pracy. Pylenie powoduje, że częstotliwości nakładania jest nie fajne, a dodatkowo cień brudzi wszystko wokół. W ciągu kilku godzin zanika,dlatego jego zaletą jest mini wielość, więc zawsze jest pod ręką, aby poprawić szybko mój dzienniaczek. Nie jestem jego fanką, bo ta matowa, prasowana forma nie jest ani trwała, ani fajna w nakładaniu. Finalnie trzeba go dokładać. Jak widać na moich zdjęciach cień dobiega denka i tylko z tego jestem zadowolona. Po prostu zmarnowane pieniądze i czas na jego aplikowanie. Cieszę się że niebawem się z nim pożegnam.
    Zalety:
    • Trwałe opakowanie
    • Ładny design
    • Kolor
    • Dostępność w Drogerii Hebe
    Wady:
    • Nie trwały cień
    • Słaby pigment
    • Pyli wszystko i wszędzie
    • Słaba jakość
    • Nie jest zgodny z opisem producenta
  • 20 września 2020 o 9:09
    Nic szczególnego...
    Miałam odcień 84 Nougat,dostałam go kiedyś w jakimś boxie. Pigmentacją nie grzeszy,choć pod palcem daje wyraźny efekt,ale szybko znika jego moc. Nie są to cienie suche pod palcem,są gładkie,natomiast na powiece zostaje lekka poświata tego cienia. Osobiście nie widzę kompletnego sensu kupowania pojedynczych cieni jest to strata pieniędzy,ponieważ w trakcie używania zapominamy o tych maluszkach,gdyż wygodniej się używa całej palety.
  • 19 czerwca 2020 o 23:11
    Oceniam nr 89
    Używam koloru nr 89, który jest dość jasny z drobinkami brokatu. Bardzo ładnie wygląda na powiece i się mieni. Niestety ten cień można stosować tylko i wyłącznie z bazą, ponieważ w innym przypadku bardzo się osypuje, całe policzki mamy w brokacie. Lubie go używać w ciepłe dni, jako lżejszy makijaż lub też jako "baza" pod kreskę. Chętnie jeszcze kupię inny kolor może tym razem jakiś bardziej intensywny, dla porównania.
    Zalety:
    • delikatny makijaż
    • trwały
    Wady:
    • osypuje się bez bazy
  • 24 marca 2020 o 17:09
    Metaliczne cienie skradły moje serce
    Cienie są bardzo świętej jakości w przystępnej cenie wydałam za nie około 5 zł. Bardziej moje serce skradły metaliczne odcienie niż matowe. Maty trochę się osypują i są nie trwałe. Cienie metaliczne są jak najbardziej mile widziane w mojej kosmetyczce. Ładnie się prezentują i ze sobą współgrają.
    Zalety:
    • Gama kolorystyczna
    • Pigment
    Wady:
    • Osypuje się
  • 20 listopada 2019 o 20:39
    rewelacyjne cienie
    Cienie Pierre Rene są umieszczone małych, plastikowych pudełeczkach. Do wyboru jest aż około 48 odcieni o wykończeniu matowym, satynowym, metalicznym, silikonowo-mineralnym oraz szafirowym. Szczególnie błyszczące odcienie są interesujące i mega piękne. Posiadają bardzo mokrą i napigmentowaną formułę, która gwarantuje nam idealne pokrycie powieki za jednym pociągnięciem pędzla. Są łatwe i komfortowe w aplikacji, przede wszystkim nie kruszą się i pięknie wyglądają na powiekach. Ich delikatna konsystencja gwarantującej długotrwały makijaż. Bardzo fajną sprawą jest to, że cienie z kolekcji Chic są hipoalergiczne. Cienie zasługują na mega uznanie za to, że mają świetną przyczepność i dużą trwałość, nawet bez bazy. Są również bardzo wydajne i bardzo fajną sprawą jest to, że dzięki zakupowi samej magnetycznej paletki możemy stworzyć własną kompozycję kolorystyczną. Przyznam, że ich jakość bardzo pozytywnie mnie zaskoczyła.
    Zalety:
    • bogata gama kolorystyczna
    • są mega napigmentowane
    • idealne pokrywają powieki
    • są łatwe i komfortowe w aplikacji
    • pięknie wyglądają na powiekach
    • posiadają delikatną konsystencję
    • są hipoalergiczne
    • mają świetną przyczepność