![]() |
#121 | |
Raczkowanie
|
Dot.: A może peruka??????
Cytat:
![]() Noszę od lata zeszłego roku... Bałam się, że z uprawianiem sportu będzie dość nieciekawie, WFik i te sprawy ;D, ale ŻADNYCH przebojów, naprawdę... Edytowane przez Honey Dip Czas edycji: 2009-11-19 o 18:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Przyczajenie
|
mi w zestawie dolaczaja tasmy ktore sa matowe z jednej strony wlasnie zeby nie bylo widac zadnego blyszczenia, wiem ze cos takiego jest a zobacze na wlasne oczy za tydzien, poltorej
![]() Honey to super ze tego nie widac, a supelki?? jak ktos patrzy z gory np w autobusie z malej odleglosci??? nic nie zauwazy?? pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Przyczajenie
|
dzieki
![]() ![]() ale jak sie przekoam do wiga to jednak chyba wygodniej bedzie na jeza ![]() ![]() a jak z myciem?? ile razy to sciagasz w tygodniu?? jak dlugo zajmuje zalozenie?? tak dla amatora ![]() sciskam mocno |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Przyczajenie
|
mam pytanie do dziewczyn,ktore juz nosza swoje lace czy silk top to silikonowa tasma na wewnetrznej stronie lace czy tez cos innego?mam zamiar dokonac zakupu lace i chcialabym prosic o rady jakie sa najlepsze.jesli chodzi o koronki to chyba francuskie bo sa bardziej wytrzymale.jesli macie jakies sugestie to piszcie prosze,wasze rady beda dla mnie bardzo pomocne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 | |
Raczkowanie
|
Dot.: hej DZIEWCZYNY,
Cytat:
![]() Slon, Nieee, bierz szwajcarską. Też chciałam wziąć francuską zpierwszym razem, bo bałam się, że rozerwę szwajcarską, ale to wcale nie jest takie cienkie, a francuska koronka jest widoczna bardziej, czego chyba nie chcemy z przodu... Silk top to kawałek materiału (jedwabiu) wszyty na przód czapeczki o wymiarach 10x10 cm lub 12x12... Supełki są wtedy zakryte, bo wszyte pod materiał. Jeśli nie chcecie nosić czapeczki pod spodem, to silk top jest wyjściem. Bo supełki już wszyscy naprawdę odbarwiają... wokół obwodu bynajmniej, czy na całej głowie zależy od dostawcy. Aha, klej usuwam acetonem, a jak sie konczy, zwyklym zmywaczem do paznokci, też aceton. Edytowane przez Honey Dip Czas edycji: 2009-11-24 o 00:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Przyczajenie
|
Honey dip, a duza jest roznica pomiedzy french a swiss lace?? taka wizualna?? czy mimo odbariwonych supelkow ktos zauwazy w ogle nawet przy french lace ze to nie nasze wlosy??
kurcze najbardziej mnie to stresuje ze mi ktos powie, ze mam ladna peruke, masakra ![]() pozdrawiam aha te tasmy z rokoko zamawiacie przez internet? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
Raczkowanie
|
Francuska jest grubsza, więc bardziej widoczna. Szwajcarska jest praktycznie niewidoczna. Jest jeszcze Super Cienka Szwajcarska, już kompletnie nic nie widać, ale jest to opcja tylko jeśli zamawiasz do 20 cali włoski, ja zawsze biorę do połowy pleców, pasa, także nie mogę jej wziąć, bo włosy byłyby na nią za ciężkie.
Generalnie już nikt prawie nie robi z francuską... www.rokoko.com.pl/ - tu możesz kupić. Nie widac, ze peruka serio... jak jeszcze ja wystylizujesz, to w ogole nikt nie pozna. Kluczem sa odbarwione supelki i naturalna gestosc. Magducha, zdecydowalas juz od kogo zamawiasz i w ogole? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Przyczajenie
|
hej
![]() tak ja juz zamowilam ![]() a supelki rozjasnione tam wiec sie nie bojeze beda widoczne ![]() ![]() a jak z myciem i czyszczeniem lace?? najgorsze obawy mam zwiazane z montazem, demontazem i pilegnacja, ze cos spierpze albo nie poradze sobie, w ogole juz sie doczekac nie moge, i jezeli sie nada to zamowie kiedys druga, jak uskladam kase, najgorsze sa poczatki dzieki za rady ![]() ---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ---------- Honey a Ty skad zamawiasz?? ja chcialam wloski eurpoejskie bo jednak jak dluzej wytrzymaja to wychodzi taniej niz indyjskie, oczywiscie wyjdzie w praniu jak tak naprawde z tym jest, bo z tego co wiem to indyjsie do roku, a euroepjskie mozna nawet 3 lata nosic, ale to dopiero sprawdze jak dostane |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Przyczajenie
|
dziewczyny! bardzo proszę o radę.
Czytam wasze wpisy i tak się zastanawiam, jak wy kupujecie z zagranicy? to jest jak kupowanie "kota w worku" przecież oni nie znają rozmiaru waszej głowy itp. Gdzie wy im te pieniądze wpłacacie??? Piszę bo, bardzo chcę mieć perukę, bo straciłam wszystkie włosy..... mam okropną perukę, badziewną, wstydzę się w niej pokazywać. Czytałam też że te z włókien imitujących włosy naturalne są całkiem ok...i są nawet tanie. Jednak proszę napiszcie jak to się odbywa, z tym kupowaniem peruki za granicą ?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Przyczajenie
|
Wchodzisz np. na stronę http://www.paulayoung.com/, wybierasz perukę, rozmiary (rozmiary są regulowane, jak masz "normalną" głowę, to dajesz Average, jak małą, to Petite, jak dużą, to Large - jak to zmierzyć, to masz u góry tej strony w dziale Helpful Info) i kolor. Dodajesz do karty (Add to card), potem Check out (trzeba się zarejestrować, podając swój adres). Płacisz kartą kredytową. Peruka do Polski przychodzi za 4-5 dni, potem zwykle leży na cle 2-3 dni, a potem przychodzi do Ciebie. Do ceny peruki, podanej na stronie musisz doliczyć 45$ za przesyłkę (to płacisz razem z peruką) + ok. 100 zł opłaty celnej i VATu (to płacisz przy odbiorze w Polsce). Co do rozmiarów się nie martw - jak już napisałam, są do wyboru trzy, a każdy z nich ma regulację +-6 cm.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 | |
Raczkowanie
|
Dot.: hej DZIhttp://rapgraforum.com/gadki-f9.htmlEWCZYNY,
Cytat:
![]() Ja zamawiam w sumie z tej nizszej polki, tzn. $500 to jest dla mnie maks, ale teraz chcę zamówić kręconą, także mój budżet będzie musiał się podnieść tak do $1000 i najprawdopodobniej zamówię z californialacewigs.com lub lookxurious.com. marcepanka71 - tak, syntetyczne bardzo ładnie wyglądają, ale wytrzymują z miesiąc,, także lepiej zainwestować w ludzkie włosy i znają wymiary, bo sama mierzysz sobie głowę i przesyłasz im swoje wymiary Edytowane przez Honey Dip Czas edycji: 2009-12-02 o 19:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Przyczajenie
|
Dot.: Do marcepanka:)
Hej
![]() Honey dip a na jak dlugo Ci takie wloski starcza?? ile Ci wychodzi z clem i opłatami??ja 1 raz balam sie ze stronki zamawiac ![]() ![]() pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie płacę cła i żadnych innych opłat, bo peruki są oznaczane jako "próbki włosów" i zmniejszana jest wartość paczki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Przyczajenie
|
Honey dip 8 miesiecy to nie tak zle, ale w sumie chyba na jendo mi wyjdzie gdyby moja wytrzymala kolo2 lat. pytam bo to jednak pienaizkow na to troche idzie, i trzeba mec tak naprawde na nastepna w zapasie w razie gdyby cos sei stalo
ja np mam schiza ze mi sie z nia cos stanie jak juz zaczne nosic i wtedy np uziemiona bede zanim drugiej nie dostane;/ dlatego kurcze bede zbierac chyba na druga, szkoda ze to takie dosc drogie jak na nasze zarobki;/ babki w usa maja po kilka a tu czlowiek ciora na jedna:/ smutne no nic moze kiedys sie zdecyduje na zaryzykowanie i zamowienie ze stronki ![]() ![]() i od razu Wam napisze jaka jest ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
W USA mają po kilka, ale nie zamawiają każdej po tysiące złotych, od odsprzedawców... 16 do 20 cali bezpośrednio z chińskich fabryk to koszt 550-650 zł maksymalnie. Jedyny powód, dla którego zdecydowałam się, by kręconą kupić od amerykańskiego odsprzedawcy, to dlatego, że nie słyszałam o żadnym chińskim dostawcy, który nie dostarczy "overprocessed" pasm, tymbardziej, że ja chcę w ciemnym blondzie jakimś. Choć sinowigs.com podobno mają bardzo dobrą jakość włosów (ich ceny są też wyższe od pozostałych chińskich fabryk, myślę, że to dobry znak), ale supełki nie są dostatecznie odbarwione. Moje pierwsze dwie (właśnie te, co wytrwały 8 miesięcy) były jedynymi, jakie miałam w tamtym okresie i nic się nie stało z żadną, gdy je nosiłam. Ale duużo ryzykowałam :P Edytowane przez Honey Dip Czas edycji: 2009-12-05 o 19:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Przyczajenie
|
dzieki Honey dip za cenne wskazowki
![]() no tez mysle ze najlepiej byloby miec kilka, ale zwyczajnie mnie na to nie stac ![]() ![]() swoja droga juz dni dziela mnie od pieknych wloskow ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Przyczajenie
|
OMG jak ja sie ciesze ze jest taki watek i ze go znalazłąm!!!!
![]() Własnie na gwałt musze kupic sobie "jakies włosy". Duzo dobrego słyszałam o tych lace wig ale kompletnie nie orientuje sie jak je zamowic, nie znam angielskiego wiec ze stron usa odpada ![]() Pomyslalam wiec ze pojade do salonu Rococo w Krakowie obejrze dostepne na naszym rynku peruki, slyszalam ze sa robione z naturalych wlosow i jakosc jest duzo lepsza niz kiedys. Zobacze co i jak choc pewnie sie zalamie jak kilka przymierze. Chcilabym miec cos co bedzie naturalne i niezauwazalne, ale to chyba niemozliwe. Pozatym to bedzie moja pierwsza peruka, ja juz mam niezła paranoje z tymi włoskami, moich nie da sie uratowac niestety ![]() Bardzo to przezywam i wymyslilam ten salon peruk bo ja po prostu musze to dotknac obejrzec i przymierzyc bo chyba nie zdecydowalabym sie kupic czegos w czym nie wiem jak wygladam Bardzo kusza mnie lace wig i stad moje pytanie do Was znawczyń: czy jest jakis salon czy dystrybutor lace wig w POLSCE??? Chodzi o to zeby mozna bylo sobie podjechac, obejrzec (nie mowie ze wszystkie modele, nawet jeden by wystarczyl) i przymierzyc jak sie wyglada??? Jesli macie takie informacje, bardzo prosze napiszcie. Acha i do dziewczyn które nosza lace i bylyby na tyle kochane zeby pokazac swoje zdjecia, zebym mogla troche wyjsc z tego dola ktorego mam rexony@op.pl bardzo prosze o zdjecia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Przyczajenie
|
Hej truskawkowa
![]() wyslalam Ci maila ![]() ![]() napisalam Ci maila wiec jak masz jakies pytania to pisz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 |
Przyczajenie
|
ja bym was chciała zobaczyć wasze zdjęcia 20korn20@gmail.com
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
BAN stały
|
.
Edytowane przez nieposkromionaa Czas edycji: 2010-07-23 o 23:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Raczkowanie
|
dziewczyny jak mozecie to mi tez wyslijcie squilleer90@wp.pl
![]()
![]() |
![]() |
#143 |
Przyczajenie
|
Cześć,
to mój pierwszy post na forum pierwsza dłuższa wizyta w internecie, sporo tu przydatnych informacji, więc może mi pomożecie koleżanki? potrzebuję peruki, znalazłam coś takiego: http://www.kleoperuki.pl/sklep/kolek...56-yasmin.html oraz mniej więcej coś takiego upatrzyłam http://www.peruki.biz/product_info.php?products_id=4783 No i teraz pytanie, czy ta peruka za 300 zł jest warta tych pieniedzy? ten sklep egipski wygląda lepiej, te peruki jakby wyższej jakości ale czy na pewno? Możecie polecić jakieś sklepy? Bo znalazłam ten http://www.kleoperuki.pl, jest też www.peruki.biz i z jakiejś firmy Rokoko dużo ale nie wiem gdzie kupić, pomóżcie proszę, sama jestem z okolic Bydgoszczy ale nie wiem czy ten salon kleo to dobry wybór. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 |
BAN stały
|
.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
BAN stały
|
.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Przyczajenie
|
hejka
![]() ja czekam teraz na swoja lace wig ![]() ![]() ![]() ![]() zamówiłam z włosów naturalnych europejskie z silk top. już nie mogę się doczekać... Zamówiłam ten sam typ i od tego samego sprzedawcy co magducha 27 ![]() Orbisik jest wielka ..pomaga zawsze we wszelkich wątpliwościach ![]() ja mam łysienie plackowate ...w sumie to cholera wie co to jest..nigdy nie miałam włosów i mam nadzieje ze z lace poczuje chociaż namiastkę posiadania włosów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkich
![]() Ja zdecydowlalam sie na zakup nastepnej lace ![]() ![]() ![]() tym razem ze strony internetowej, poleconej przez znajoma ![]() ![]() ![]() tym samym pytanie do dziewczyn ktore zamawiaja w ten sam sposob, znajoma mowila mi ze na przesylce najlepiej zeby bylo napisane ze sa to wlosy o niskiej wartosci , coby nie placic za nie duzego cla ![]() moze poradzicie co Wy piszecie jak zamawiacie?? sciskam mocno ![]() pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Przyczajenie
|
![]()
witaj magducha27 ja tez tak zamawialam,tzn.prosilam zeby na przesylce bylo napisane ze jest przesylka o niskiej wartosci.np. wlasnie wlosy syntetyczne.Moj sprzedawcw sam powiedzial,ze wie jak uniknac oplaty celnej.pozdrawiam
---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ---------- nieposkromiona, lace o ktorych mowa tu,na forum to zupelnie to samo co oferta H&M tylko duuuuzo tansza.w H&M mowia ,ze wlosy maja zywotnosc 5-7 lat,ale to kit.ja mialam od nich wlosy 3 lata,pomimo tego ze bardzo o nia dbalam.niestety material sie zuzywa,chocby nie wiadomo co. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
BAN stały
|
.
Edytowane przez nieposkromionaa Czas edycji: 2010-07-23 o 23:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:53.