Kompulsyjki i dziwactwa cz.2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-04-14, 02:19   #1
artois
Przyczajenie

Kompulsyjki i dziwactwa cz.2

Nie wiem czy na forum wizaż pisał kiedyś facet, najwyżej mnie zjedziecie, ale będę wiedział na czym stoję.

Do napisania wątku zainspirował mnie jeden z poprzednich tematów na forum:

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=429668&page=3

Szczególnie post koleżanki essme:

Kod:
Genialny wątek. Uwielbiam Monka! Właśnie idę oglądać kolejny odcinek (czuję z nim głęboką więź).

Moje odstępsta:

- Nie dotykam klamek. Jak z kimś jestem to czekam aż ta osoba otworzy drzwi. Wszystkie klamki mnie obrzydzają. :brzydal:

- Tak jak Monk mam zapas mokrych chusteczek (koniecznie  ANTYBAKTERYJNYCH). Codziennie czyszczę nimi m.in. biurko i długopisy (te  szczególnie). 

- W kurtce trzymam zawsze żel antybakteryjny, którym dezynfekuję ręce bez potrzeby użycia mydła i wody :D. Np. po dotknięciu klamki, jakiegoś blatu w mieście... ogólnie wszystkiego - zazwyczaj staram się nie dotykać NICZEGO. :rolleyes:

- ZAWSZE przebieram się jak przychodzę do domu w "domowe, niezasyfione miastem"  ubrania. Nie wyobrażam sobie np.chodzić po domu w tych samych ubraniach  w jakich byłam na zewnątrz a tym bardziej rzucić się w nich na łóżko.  Dla mnie to zbrodnia nie do wybaczenia. :baba:

- Nie cierpię, wręcz NIE ZNOSZĘ jak ktoś dotyka moje rzeczy - książkę,  długopis...cokolwiek. Zawsze po tym muszę je przetrzeć moją chusteczką  antybakteryjną :cool: (patrz punkt 2).

- NIGDY, chodźby nie wiem co nie przejdę po moim domu w butach. BLEEE!!  Najpier ktoś chodzi po syfiastych drogach a potym biega sobie w tych  butach spokojnie po dywanie i wszystkich pokojach... :mur: Nie do pomyślenia. Każdy kto stanie chodźby o kroczek za daleko z domowników w butach musi się ze mną zmierzyć :pala:.

- Nie lubię tłumów i ciszy, bliskich kontaktów z obcymi, grubo pokrojonej wędliny i (jak większość) publicznych toalet.

- Obsesyjnie myje podłogę. Najchętniej odkaziłabym cały dom :o

- Brzydzę się kranów. :brzydal: Zawsze staram się je odkręcać koniuszkiem palca.

Więcej "dziwactw" nie pamiętam lub nie chcę pamiętać :D
Normalnie jakbym go sam napisał

Otóż jestem już dłuższy czas na studiach i niestety cały czas jako singiel. Wynika to głównie z tego, że nie chciałem by mój związek z dziewczyną wygladał jak w przypadku moich rodziców - tzn. jedna strona jest super czyściochem, pedantem z nerwicą natręctw czy jak to nazwiecie a druga to zupełne przeciwieństwo. Na początku można udawać ale na dłuższą metę tak się nie da - o bliskości itp. nie ma mowy - wiecie co mam na myśli. Dla takiej osoby był bym tylko ciężarem czy dziwakiem.

Nadzieję, że na świecie są takie osoby jak ja dał mi właśnie ww. post.

Liczę na wypowiedzi osób zachowujących sie podobnie jak koleżanka essme oraz tego jak wyglądają wasze związki. Może jednak nie jestem skazany na bycie wiecznym singlem?
artois jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-14, 04:55   #2
normalnyFacet
Zakorzenienie

Dot.: Kompulsyjki i dziwactwa cz.2

psychiatra nic wiecej nie da sie powiedziec...
normalnyFacet jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-14, 07:06   #3
Dariella
Rozeznanie

Takie coś to już chyba nie kwalifikuje się do bycia pedantem. Bo ja sama jestem pedantyczna i lubię porządek, ale bez przesady jak w przypadku dotykania klamek czy tego gdy ktoś dotyka moja rzeczy...
Już to sobie wyobrażam, że mój facet złapie mojego laptopa i już będę lecieć z chusteczką.... :O
Moim zdaniem trzeba to leczyć, bo może być jeszcze gorzej ..
Stary 2011-04-14, 11:07   #4
isi rici
Zadomowienie

Nie wiem jak inne Wizażanki ale ja bym psychicznie nie wytrzymała z takim mężczyzną jak Ty. Oczywiście chodzi tu tylko i wyłącznie o Twoje dziwactwa. I jeśli dotknełabym długopisu Tż a on leciał by z chusteczką antybakteryjną bo się brzydzi to chyba bym go uderzyła... Jesteś sam, więc sobie odpowiedz dlaczego? Sam sobie wyłożyłeś kawę na ławę tym postem...

isi rici jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-14, 11:19   #5
tigrinha
Zadomowienie

Moim zdaniem to poważny problem, serio. Powinieneś się zgłosić do jakiegoś terapeuty, takie natręctwa to może być tylko znak bardziej poważnych zaburzeń. Choć z drugiej strony, jeśli Tobie to nie przeszkadza i nie chcesz się zmieniać, to terapeuta też nie pomoże. A tak z ciekawości: wolisz nie mieć dziewczyny ale za to odkażony cały dom i godzisz się na zapłacenie za swoją fobię takiej ceny, czy myślisz może jak te dwie rzeczy pogodzić?
tigrinha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-14, 11:48   #6
skazana_na_bluesa
.

jesli chcesz sobie pomoc i miec szanse stworzyc zdrowy zwiazek - udaj sie do specjalisty.
skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-14, 11:58   #7
2f6abb6d3878858271ffdb3efd65c95d1f4fde9b_623d0cb3af0b6
Konto usunięte

a z jakiej paki część 2 tamtego wątku? wątek musi mieć 5000 postów, żeby zakładać kolejną jego część - skoro tak lubisz porządek poproś moda o połączenie wątków, żeby niepotrzebnie nie śmiecić na forum

odnośnie meritum - masakra, lecz się chłopie
2f6abb6d3878858271ffdb3efd65c95d1f4fde9b_623d0cb3af0b6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-04-14, 13:05   #8
artois
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez isi rici Pokaż wiadomość
Nie wiem jak inne Wizażanki ale ja bym psychicznie nie wytrzymała z takim mężczyzną jak Ty. Oczywiście chodzi tu tylko i wyłącznie o Twoje dziwactwa. I jeśli dotknełabym długopisu Tż a on leciał by z chusteczką antybakteryjną bo się brzydzi to chyba bym go uderzyła... Jesteś sam, więc sobie odpowiedz dlaczego? Sam sobie wyłożyłeś kawę na ławę tym postem...
Doskonale Cię rozumiem - gdyby wszyscy zachowywali się tak jak ja to bym nie pisał wątku na forum.

Cytat:
Napisane przez tigrinha Pokaż wiadomość
Moim zdaniem to poważny problem, serio. Powinieneś się zgłosić do jakiegoś terapeuty, takie natręctwa to może być tylko znak bardziej poważnych zaburzeń. Choć z drugiej strony, jeśli Tobie to nie przeszkadza i nie chcesz się zmieniać, to terapeuta też nie pomoże. A tak z ciekawości: wolisz nie mieć dziewczyny ale za to odkażony cały dom i godzisz się na zapłacenie za swoją fobię takiej ceny, czy myślisz może jak te dwie rzeczy pogodzić?
Dokładnie, mi to absolutnie nie przeszkadza - gdybym chciał sie leczyć to bym napisał o tym na innym forum. Także to że 99% odpowiedzi w tym wątku będzie typu lecz się mogłem się domysleć, bo takie zachowanie nie mieści się z pewnością w polskich standardach. Chodzenie po mieszkaniu w butach to norma a to czy po przyjsciu do domu się przebierzemy czy siedzimy w ciuchach w których chodziliśmy po dworze też nie ma znaczenia. Z tymi chusteczkami to faktycznie jest dziwne bo sam ich nie uzywam ale też nie lubię gdy ktoś korzysta z moich rzeczy. Widać z tego, że dla większości jest to nie do zaakceptowania.
Stary 2011-04-14, 13:30   #9
tigrinha
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez artois Pokaż wiadomość
Doskonale Cię rozumiem - gdyby wszyscy zachowywali się tak jak ja to bym nie pisał wątku na forum.

Dokładnie, mi to absolutnie nie przeszkadza - gdybym chciał sie leczyć to bym napisał o tym na innym forum. Także to że 99% odpowiedzi w tym wątku będzie typu lecz się mogłem się domysleć, bo takie zachowanie nie mieści się z pewnością w polskich standardach. Chodzenie po mieszkaniu w butach to norma a to czy po przyjsciu do domu się przebierzemy czy siedzimy w ciuchach w których chodziliśmy po dworze też nie ma znaczenia. Z tymi chusteczkami to faktycznie jest dziwne bo sam ich nie uzywam ale też nie lubię gdy ktoś korzysta z moich rzeczy. Widać z tego, że dla większości jest to nie do zaakceptowania.
Hej, nie oburzaj się tak - jasne, nie zawsze większość ma rację, może nawet i w tym wypadku nie, ale zapytałeś się, co o tym myślimy - no i w tym wypadku większość myśli jednak inaczej niż Ty. Nie podoba mi się to, co piszesz o "polskich standardach" - narodowość nie ma tu nic do rzeczy - myślisz że normy co do chodzenia w butach po domu albo niezmieniania ubrania po pracy są bardziej restrykcyjne w Hiszpanii, na Węgrzech albo w Anglii? (co do tej ostatniej - kiedyś było takie reality show o sprzątaniu Anthei Turner - myślałam że ja jestem bałaganiarą, ale takich brudasów jak Anglicy to chyba nigdzie nie ma) Tak jak już pisałam - jeśli lubisz być sam, nie przeszkadza Ci, że pewnie żadna dziewczyna nie zaakceptuje Twojego sposobu życia to wszystko jest OK - Ty nikogo nie męczysz i nikt nie męczy Ciebie. Ale nie dziw się, że jednak większość osób woli bliskość drugiej osoby (i jej bakterii nawet) niż sterylność otoczenia. Nawiasem mówiąc - i to jest pytanie na poważnie - co Ci przychodzi z tego, że nigdy nie wchodzisz w butach do domu, nie pozwalasz dotykać swoich rzeczy i od razu zmieniasz ubranie po pracy? - ja na przykład nie mam takich standardów, dość często - ok, to trochę wstyd, ale się przyznam - zapominam umyć ręce po przyjściu z dworu - i od wielu lat nie choruję (nie licząc b. rzadkich miniprzeziębień), w domu mi nie śmierdzi i ja też nie śmierdzę (wręcz przeciwnie, jako fanka perfum i pachnących mydeł zbieram mnóstwo komplementów w dziedzinie zapachowej) generalnie wszystko jest OK - więc po co miałabym sobie narzucać coś, co tylko skomplikuje mi życie, a nie przyniesie żadnego pożytku?

edit:
Ups, wcale się nie pytałeś co myślimy tylko czy są podobne osoby na forum. Sorry w takim razie za odp nie na temat.

Edytowane przez tigrinha
Czas edycji: 2011-04-14 o 13:37
tigrinha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-14, 16:12   #10
blackamor
Zakorzenienie

Ja mam nn
Stary 2011-04-14, 19:33   #11
cordellia
Zadomowienie

to moga byc zaburzenia obsesyjno-kompulsywne, a na to jest jedna rada: psychiatra w celu diagnozy i wypisania leków oraz terapia w celu poznania przyczyn wszystkich tych rytuałów.

ja zażywam asentrę, chodzę do psychologa. naprawdę pomaga. w mojej chorobie miałam takie momenty, że przesiadywałam całą noc na komputerze. nie mogłam iść spać, bo cały czas okna i drzwi były niedomknięte.. oczywiście tylko wg mnie. co 10 minut (magiczna dziesiątka ) chodziłam po domu i wszystko sprawdzałam.
ale z przenośnym zelem antybakteryjnym nadal nie umiem się rozstać.

november smoke and your toes go numb
a new colour on the globe
it goes from white to red
a little voice in my head says oh oh oh

bloguję sobie

Edytowane przez cordellia
Czas edycji: 2011-04-14 o 19:37
cordellia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-14, 22:32   #12
cholernarejestracja
Copyraptor

Wiesz, to nie chodzi o to, że dziewczyny Ci doradzają lekarza dlatego, że by nie zniosły niechodzenia w buciorach po domu. Nerwice natręctw/zaburzenia obsesyjno-kompulsyjne to zaburzenia lękowe, pogłębiające się z czasem, upośledzające zachowanie i wskazujące na problemy psychiczne - to może się przekładać też na inne dziedziny życia. Może dla Ciebie nie stanowi to problemu, wydaje Ci się normalne, ale problem nie leży w tym, że nie lubisz jak jest brudno, tylko głębiej. Naprawdę chcesz sobie dobierać partnerkę pod kątem tego, czy tak często jak ty myje ręce, a nie dlatego, że będzie Cię pociągać intelektem/fizycznością/będzie między wami iskrzyć? Nie da się w ten sposób stworzyć zdrowego, szczęśliwego związku.
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-14, 23:01   #13
isi rici
Zadomowienie

Wiesz co, powiem Ci tak bo widze, że się uraziłeś. Nerwica natręctw nie jest szkodliwa, gdy np. nie robi krzywdy innym osobom. Ja ci tylko radze zasięgnąć porady lekarza bo takie zachowania często się nasilają. Tutaj nie chodzi o to, żeby Ci zrobić przykrość. Ale skoro jesteś sam i chciałabyś mieć kogoś to lepiej żeby ta osoba nie cierpiała na tym. Przykład. Matka mojego Tż ma obsesję na punkcie czystości, nawet małych okruszków. I wiesz jak ja na tym cierpię? A no tak, ze zawsze wylewam kawę ma stół, kruszę ciasto na dywan bo tak mi sie ręce trzesa jak ona patrzy byle bym nie zachlapała jej obrusu! Efekt? Rzadko odwiedzam Tż... Widzimy sie tylko u mnie...Ale on to rozumie, że wizyty u niego mnie stresują! To jest choroba i trzeba ją leczyć jeśli się chce żyć z drugą osobą.

---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ----------

Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
Wiesz, to nie chodzi o to, że dziewczyny Ci doradzają lekarza dlatego, że by nie zniosły niechodzenia w buciorach po domu. Nerwice natręctw/zaburzenia obsesyjno-kompulsyjne to zaburzenia lękowe, pogłębiające się z czasem, upośledzające zachowanie i wskazujące na problemy psychiczne - to może się przekładać też na inne dziedziny życia. Może dla Ciebie nie stanowi to problemu, wydaje Ci się normalne, ale problem nie leży w tym, że nie lubisz jak jest brudno, tylko głębiej. Naprawdę chcesz sobie dobierać partnerkę pod kątem tego, czy tak często jak ty myje ręce, a nie dlatego, że będzie Cię pociągać intelektem/fizycznością/będzie między wami iskrzyć? Nie da się w ten sposób stworzyć zdrowego, szczęśliwego związku.
Nic dodać, nic ująć

isi rici jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-14, 23:10   #14
artois
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez tigrinha Pokaż wiadomość
Hej, nie oburzaj się tak - jasne, nie zawsze większość ma rację, może nawet i w tym wypadku nie, ale zapytałeś się, co o tym myślimy - no i w tym wypadku większość myśli jednak inaczej niż Ty. Nie podoba mi się to, co piszesz o "polskich standardach" - narodowość nie ma tu nic do rzeczy - myślisz że normy co do chodzenia w butach po domu albo niezmieniania ubrania po pracy są bardziej restrykcyjne w Hiszpanii, na Węgrzech albo w Anglii? (co do tej ostatniej - kiedyś było takie reality show o sprzątaniu Anthei Turner - myślałam że ja jestem bałaganiarą, ale takich brudasów jak Anglicy to chyba nigdzie nie ma) Tak jak już pisałam - jeśli lubisz być sam, nie przeszkadza Ci, że pewnie żadna dziewczyna nie zaakceptuje Twojego sposobu życia to wszystko jest OK - Ty nikogo nie męczysz i nikt nie męczy Ciebie. Ale nie dziw się, że jednak większość osób woli bliskość drugiej osoby (i jej bakterii nawet) niż sterylność otoczenia. Nawiasem mówiąc - i to jest pytanie na poważnie - co Ci przychodzi z tego, że nigdy nie wchodzisz w butach do domu, nie pozwalasz dotykać swoich rzeczy i od razu zmieniasz ubranie po pracy? - ja na przykład nie mam takich standardów, dość często - ok, to trochę wstyd, ale się przyznam - zapominam umyć ręce po przyjściu z dworu - i od wielu lat nie choruję (nie licząc b. rzadkich miniprzeziębień), w domu mi nie śmierdzi i ja też nie śmierdzę (wręcz przeciwnie, jako fanka perfum i pachnących mydeł zbieram mnóstwo komplementów w dziedzinie zapachowej) generalnie wszystko jest OK - więc po co miałabym sobie narzucać coś, co tylko skomplikuje mi życie, a nie przyniesie żadnego pożytku?

edit:
Ups, wcale się nie pytałeś co myślimy tylko czy są podobne osoby na forum. Sorry w takim razie za odp nie na temat.
Ja się wcale nie oburzam każda opinia jest dla mnie interesująca. Tzn standardy prezentowane w filmach może i są takie że ktoś wchodzi do domu i kładzie się w butach spać. Ale pewne jest, że polskie standardy a niemieckie czy japońskie co do czystości i porządku są zupełnie inne - więc narodowość jednak ma sporo do tego (przynajmniej na przeciętne zachowanie).

Natomiast co to Twojego pytania co mi daje niechodzenie w butach po domu - tyle że tak musiałbym wycierać podłogę codziennie a tak robię to raz w tygodniu. Nie mam zamiaru Cie do niczego przekonywać bo w tej kwestii jesteśmy z zupełnie innej planety. A w rzeczach w których chodze po dworze po prostu było by mi nieprzyjemnie chodzić po domu. Na tej zasadzie można powiedzieć dlaczego ludzie palą papierosy - tracą na to kasę, czas, zdrowie swoje i co gorsza innych - ale takie coś znacznej częsci otoczenia nie przeszkadza a na pewno nie wydaje się dziwne i nienormalne.

Cytat:
Ja doskonale to rozumiem, tylko że nie wiem jak to może wpływać na inne dziedziny mojego życia. Ręce myje nie zawsze ustaloną ilość razy tylko jak są prawie czyste to raz a jak brudne to i piętnaście. Co do dobierania sobie wg tego kryterium to uwierz mi że ludzie którzy są w tej kwestii na przeciwnych biegunach nie będą ze sobą szczęsliwi - zawsze jeden będzie miał do drugiego pretensje - a one na dłuższą metę są nie do zniesienia - fizyczność i iskrzenie jest tylko na początku a później liczy się dobranie w pewnych kwestiach. Przynajmniej ja tak to widzę.
Stary 2011-04-14, 23:20   #15
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
Ja się wcale nie oburzam każda opinia jest dla mnie interesująca. Tzn standardy prezentowane w filmach może i są takie że ktoś wchodzi do domu i kładzie się w butach spać. Ale pewne jest, że polskie standardy a niemieckie czy japońskie co do czystości i porządku są zupełnie inne - więc narodowość jednak ma sporo do tego (przynajmniej na przeciętne zachowanie).

Natomiast co to Twojego pytania co mi daje niechodzenie w butach po domu - tyle że tak musiałbym wycierać podłogę codziennie a tak robię to raz w tygodniu. Nie mam zamiaru Cie do niczego przekonywać bo w tej kwestii jesteśmy z zupełnie innej planety. A w rzeczach w których chodze po dworze po prostu było by mi nieprzyjemnie chodzić po domu. Na tej zasadzie można powiedzieć dlaczego ludzie palą papierosy - tracą na to kasę, czas, zdrowie swoje i co gorsza innych - ale takie coś znacznej częsci otoczenia nie przeszkadza a na pewno nie wydaje się dziwne i nienormalne.

Ja doskonale to rozumiem, tylko że nie wiem jak to może wpływać na inne dziedziny mojego życia. Ręce myje nie zawsze ustaloną ilość razy tylko jak są prawie czyste to raz a jak brudne to i piętnaście. Co do dobierania sobie wg tego kryterium to uwierz mi że ludzie którzy są w tej kwestii na przeciwnych biegunach nie będą ze sobą szczęsliwi - zawsze jeden będzie miał do drugiego pretensje - a one na dłuższą metę są nie do zniesienia - fizyczność i iskrzenie jest tylko na początku a później liczy się dobranie w pewnych kwestiach. Przynajmniej ja tak to widzę.
Na inne dziedziny Twojego życia nie wpłynie fakt, że myjesz ręce 5 razy, tylko to, co powoduje, że myjesz ręce pięć razy. Ile czasu dziennie poświęcasz na zabiegi, których osoba nie będąca tak obsesyjnie czysta jak ty zwykle nie wykonuje?

I nie twierdzę, że masz sobie szukać kompletnej flei - ale wyobraź sobie, że spotykasz kobietę swoich marzeń, która wcale jakoś szczególnie "brudna" nie jest, ale czasami ma ochotę położyć się spać bez kąpieli padnięta po całym dniu, wyjść na imprezę, skorzystać z Twojej szczoteczki do zębów bo zapomni własnej. To są normalne rzeczy, i reagowanie na nie negatywnie prawdopodobnie ją do Ciebie zniechęci. Swoimi kompulsjami zamykasz sobie bardzo dużo drzwi.
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-26, 22:48   #16
artois
Przyczajenie

Cytat:
Na inne dziedziny Twojego życia nie wpłynie fakt, że myjesz ręce 5 razy, tylko to, co powoduje, że myjesz ręce pięć razy. Ile czasu dziennie poświęcasz na zabiegi, których osoba nie będąca tak obsesyjnie czysta jak ty zwykle nie wykonuje?
Na pewno nie więcej niz osoba która ma jakis nałóg typu palenie papierosów.

Cytat:
I nie twierdzę, że masz sobie szukać kompletnej flei - ale wyobraź sobie, że spotykasz kobietę swoich marzeń, która wcale jakoś szczególnie "brudna" nie jest, ale czasami ma ochotę położyć się spać bez kąpieli padnięta po całym dniu, wyjść na imprezę, skorzystać z Twojej szczoteczki do zębów bo zapomni własnej. To są normalne rzeczy, i reagowanie na nie negatywnie prawdopodobnie ją do Ciebie zniechęci. Swoimi kompulsjami zamykasz sobie bardzo dużo drzwi.
Kobieta która mnie nie rozumie, nie akceptuje i jest odemnie kompletnie inna nie jest kobietą moich marzeń.

Tak czy inaczej dziękuje wszystkim za wypowiedzi. Również za pw które dostałem od osób z podobnymi problemami, dzięki temu wiem, że wcale tego nie trzeba leczyć tylko znaleźć osobę która jest w stanie nas zaakceptować.
Stary 2011-04-26, 23:11   #17
Melanchton
Zakorzenienie

Cytat:
Na pewno nie więcej niz osoba która ma jakis nałóg typu palenie papierosów.

Kobieta która mnie nie rozumie, nie akceptuje i jest odemnie kompletnie inna nie jest kobietą moich marzeń.

Tak czy inaczej dziękuje wszystkim za wypowiedzi. Również za pw które dostałem od osób z podobnymi problemami, dzięki temu wiem, że wcale tego nie trzeba leczyć tylko znaleźć osobę która jest w stanie nas zaakceptować.
Nie jestem przekonana, czy to jest takie ultra-chytre. Osoba, która zaakceptuje takie chore fiksacje sama pewnie będzie miała podobne, więc Wasze ewentualne dzieci wyrosną na nieszczęśliwych i nieprawidłowo zsocjalizowanych ludzi.
Melanchton jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-27, 00:13   #18
zimnaaga
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Melanchton Pokaż wiadomość
Nie jestem przekonana, czy to jest takie ultra-chytre. Osoba, która zaakceptuje takie chore fiksacje sama pewnie będzie miała podobne, więc Wasze ewentualne dzieci wyrosną na nieszczęśliwych i nieprawidłowo zsocjalizowanych ludzi.
Yyyy, czyżbyś była wróżką?
A jeśli mowa o socjalizacji, to zastanów się najpierw ile złych wzorców rodzice/szkoła/rówieśnicy potrafią przekazywać dzieciom. Alkoholizm, narkotyki, agresja psychiczna i fizyczna...
Uwierz mi, są gorsze wzorce zachowań do przekazania niż mycie rąk kilkadziesiąt razy dziennie.
Jeśli popatrzeć na to w tych kategoriach, to 80% społeczeństwa jest "nieprawidłowo zsocjalizowanymi ludźmi".

"Jak mówię, że zrobię, to chyba mówię!"

Edytowane przez zimnaaga
Czas edycji: 2011-04-27 o 00:15
zimnaaga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-27, 00:30   #19
Melanchton
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zimnaaga Pokaż wiadomość
Yyyy, czyżbyś była wróżką?
A jeśli mowa o socjalizacji, to zastanów się najpierw ile złych wzorców rodzice/szkoła/rówieśnicy potrafią przekazywać dzieciom. Alkoholizm, narkotyki, agresja psychiczna i fizyczna...
Uwierz mi, są gorsze wzorce zachowań do przekazania niż mycie rąk kilkadziesiąt razy dziennie.
Jeśli popatrzeć na to w tych kategoriach, to 80% społeczeństwa jest "nieprawidłowo zsocjalizowanymi ludźmi".
E, tam, jestem po prostu przewidująca.
Tak jak to, że dwójka alkoholików zniszczy życie swoim potomkom jest dużo bardziej prawdopodobne niż, że stanie się to kiedy jedno z rodziców ma problem z nałogiem, tak samo bardziej prawdopodobne jest, że dwójka osób mających skrajną obsesję na punkcie kontaktu z tym, co ich zdaniem nieczyste zryje dzieciakom beret o wiele bardziej niż w przypadku gdy tylko jedno z rodziców ma daleko posunięte kompulsje i fobie.
Jeśli tylko jeden rodzic ma problemy, obojętne: z nałogiem, agresją, psychiką, to zawsze istnieje choćby cień szansy, że drugi rodzic będzie zdolny przekazać jakiś pozytywny wzorzec, ustrzec dziecko przed patologią, czy cokolwiek innego. W momencie kiedy oboje np. piją czy myją ręce pięćdziesiąt razy dziennie będą najprawdopodobniej eskalowali w sobie te wspólne zainteresowania. Wobec tego ich ewentualne potomstwo ma, mówiąc krótko, przechlapane.
In my humble opinion.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-27, 00:38   #20
zimnaaga
Rozeznanie

No, ale ty z góry założyłaś, że:

Cytat:
...Osoba, która zaakceptuje takie chore fiksacje sama pewnie będzie miała podobne,...

Czyli wychodzi na to, że tacy ludzie nie powinni w ogóle zakładać rodzin tak? Bo nikt "normalny" tego nie zaakceptuje i tylko dwoje chorych na te "fiksacje" może się ze sobą związać?
Więc pewnie z alkoholikiem też może się związać tylko alkoholiczka, bo "normalna" kobieta przecież nie.
I z narkomanem. I z seksoholikiem

A autor napisał tylko, że szuka osoby, która to ZAAKCEPTUJE.

Stary 2011-04-27, 00:48   #21
Melanchton
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zimnaaga Pokaż wiadomość
No, ale ty z góry założyłaś, że:

Czyli wychodzi na to, że tacy ludzie nie powinni w ogóle zakładać rodzin tak? Bo nikt "normalny" tego nie zaakceptuje i tylko dwoje chorych na te "fiksacje" może się ze sobą związać?
Więc pewnie z alkoholikiem też może się związać tylko alkoholiczka, bo "normalna" kobieta przecież nie.
I z narkomanem. I z seksoholikiem

A autor napisał tylko, że szuka osoby, która to ZAAKCEPTUJE.
Ale się czepiasz

Ale masz rację
Spojrzałam sobie raz jeszcze, co chłopina dokładnie napisał i rzeczywiście Tylko on tak użył blisko tych osób z podobnymi problemami i radośnie tak użył jeszcze tego, że wcale nie trzeba się leczyć, że automatycznie przełożyłam to na komunikat: "razem z moją pysią, będziemy cały dzień myli rączki domestosem"

Źle, jeśli ma rację, co nie?
Ale i tak: chapeau bas!
Stary 2011-04-27, 00:55   #22
zimnaaga
Rozeznanie

Cytat:
"razem z moją pysią, będziemy cały dzień myli rączki domestosem"
Teraz to pojechałaś

Co do reszty - no ja już taka czepialska jestem I nie będę tego leczyć

Stary 2011-04-27, 19:01   #23
essme
Raczkowanie

Wow. Artois pochlebiasz mi

A czy mogłabym za nim Ci opowiem dokładnie o swoim przypadku (chodź ja uważam to zachowanie za mój urok osobisty a nie żadne fiku-miku ) to czy mógłbyś nam powiedzieć co dokładnie ty robisz, nie lubisz? Bo wiem już, że nie używasz chusteczek antybakteryjnych i ściągasz buty w domu oraz przebierasz się w inne ubrania (a jaki jest tego cel? bo jeśli taki jak mój, to jesteś PIERWSZĄ osobą jaką spotkałam która nie przebiera się tylko ze względu na wygodę. A czy przebierasz się w jakieś określone ubrania? No wiesz takie "oddzielne-tylko-do-domu" że tak się wyrażę "sterylne" )

Edytowane przez essme
Czas edycji: 2011-04-27 o 19:08
essme jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości